Loading...

Đề kiểm tra 1 tiết trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 4)

Chủ nhật - 27/11/2016 03:05

Đề kiểm tra 1 tiết trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Units 12, 13 & 14(Đề số 4), có đáp án

TEST 1
 
I. Circle the best answer (2.5pts).
 
1. Everybody wishes ………… this activity.
A. keep       B. to keep             C. keeps               D. keeping
2. Thanks ………… the diving vessel, he could explore the ocean.
A. to           B. for          C. of           D. on
 
3. A…………  is a person who rides a bike.
A. scientist           B. cyclist     C. member            D. participant
 
4. Is she waiting…………  me ?
A. to           B. for          C. on                    D. of
 
5. In the past, a man…………  stay underwater for longer than two minutes.
A. can’t                B. couldn’t           C. didn’t     D. mustn’t
 
6. Please add some salt…………  the salad.
A to            B. on                    C. in            D. for
 
7. She is a …………  swimmer
A. slow                 B. slowly              C. quickly             D. suddenly
 
8. She likes potatoes. And she likes tomatoes, …………  
A. either      B. too         C. so           D. B and C
 
9. The dirt can make us…………
A. sick        B. better      C. well        D. A and C
 
10. There is a wide…………  of meat on the stall.
A. select      B. selected            C. selection                    D. selecting
 
II. According to the texts you studied, which sentence is True or False (1.5pts).
 
1. TV viewers can join in some TV programs.
2. Jacques Cousteau is American.
3. Jacques Cousteau invented a deep-sea diving vessel.
4. WFF is the short form of “ Walking For Fun “
5. A “balanced diet" means we eat a variety of food without eating too much of anything.
6. In the vessel we can’t explore the oceans.
 
III. There is a mistake in each sentence, find it and correct it (2pts).
 
1. She is a safely cyclist.
…………………………………………………………………….
2. WTS day is “ work - to - school “ day.
…………………………………………………………………….
3. How far is it from the school the beach ?
…………………………………………………………………….
4. I prefer walking to ride a bike to school.
…………………………………………………………………….
 
IV. Fill in the gaps with suitable words (2pts).
 
1. Sugar gives you ………… and you feel less …………
2. Walking is a fun, easy and………… activity.
3. We should eat a………… amount of fatty food and sugar.
 
V. Read the following passage and choose the best answer (2pts).
 
The Spy Returns is a very (1)………… film about a wealthy man who
visits Italy. He (2)…………  that Rome is interesting and he is very bored
there. Then (3)………… one night he is very surprised. A beautiful girl runs
up to him and (4) ………… him a mysterious letter. (5) ………… that
moment his life is no longer (6) …………He does (7) …………dangerous
things. For example, he jumps (8)………… a lake to save a famous person.
This film is very thrilling indeed. 
 
TEST 2
 
I. Match a verb in A with a suitable phrase in B (1pt).
 
A                                    B
1. add                   a. the pan
2. peel                  b. eggs
3. heat                  c. onions
4. boil                   d. salt lo the spinach
 
II. Choose the correct answer (2pts).
 
1. I wish………… part in the walking competition for school children.
A. lo take    B. taking     C. take        D. I take
 
2. Please wait. I'll lake me …………lo finish my homework
A. a few more minutes            B. more minutes
C. few more minutes               D. B&C are correct
 
3. Those people………… for pearls in the Pacific Ocean
A. find        B. dive        C. swim                D. go
 
4. I know he is working really ………… this semester
A. hardly    B. hardy     C. hard       D. A&B are correct
 
5. We'll take a walk instead …………riding a bicycle.
A. on                    B. of           C. in            D. at
 
6. ………… is a fun. easy and inexpensive activity.
A. Walking                    B. The walking     C. Walk      D. To walking
 
7. Jacques Cousteau is a famous …………
A. invent     B. inventing          C. inventive                   D. inventor
 
8. Last night, I couldn’t open the door. So, I got into my house ………… the window.
A. in           B. at            C. on                    D. through 
 
III. Supply the correct tense or form of the words in brackets (2pts).
 
1. My mother (not like)………… riding. She prefers …………(walk).
2. They just watched TV at home but they (go)………… to the movies tomorrow.
3. I’d like (tell)………… you something about myself.
4. She should ………… (take)some aspirins now because she………… a headache. (have).
 
IV. Do as directed (2pts).
 
1. My mother likes walking better than cycling.
My mother prefers ……………………………………………….
 
2. Why don't we go to the movies this weekend?
What about ……………………………………………….
 
3. Minh should not eat too much.
She ought ……………………………………………….
 
4. She is not a quick runner.
She doesn’t ……………………………………………….
 
V. Fill in each gap with only one suitable word (1pt).
 
1. Sugar gives you…………. and you feel less hungry.
2. Were you ever absent…………. school last semester ?
3. Spinach is very good, but we must wash it ………….
4. We can learn more about the undersea world thanks …………. special equipment.
 
VI. Read the following letter and choose the best answer (2pts).
 
Dear Anna,
Thanks (1) ………….the postcard. I’m glad everything's well with you. I
myself am (2) ………….well. I should be (3)…………. when I choose my
food, because I have to change my eating habits (4)…………. improve my
health. I can eat green salad, fresh fruit, (5)………….  I want. Also I can
drink tea. Every day I should eat chicken, eggs, fish, beans or cheese. I must cut down on eating sugar, butter and drinking coffee, too.
 
Actually, it isn’t easy for me to cut down on drinking coffee. As you
know, I like drinking coffee but I (6)…………. obey the doctor’s advice.
This is for my (7) ………….
 
What about you? I hope you’re very well. I’m looking forward to
hearing (8)…………. you as soon as possible.
 
All my best wishes,
Yours,
Allen. 
 
1. A. to                 B. for                    C. about              D. on
2. A. feeling          B. having              C. going               D. talking
3. A. care              B. more care         C. more careful     D. more carefully
4. A. to                 B. so as to            C. in order to        D. All are correct
5. A. as many as  B. as much as       C. a lot as             D. much as
6. A. should         B. had better        C. ought to                     D. All are correct
7. A. healthy        B. health               C. healthful          D. healthily
8. A. from            B. to                               C. about               D. of
 
TEST 3
 
I. Odd one out (1pt)
 
1. A. artists                    B. members          C. bands     D. programs
2. A. enjoyed        B. watched                     C. liked       D. laughed
3. gather               B. band                C. adventure  D. paddle
4. character          B. chemical          C. chemist     D. chest
 
II. Circle the best answer (2.5pts).
 
1. What kinds ……….. programs do you like?
A. of                     B. from                 C. to           D. for
 
2. She’s is going to listen ………. The radio.
A. to                     B. for                    C. of           D. on
 
3.  A …….. is a person who watches TV
A. contestants      B. viewer              C. member            D. worker
 
4. Are you waiting ………….. the bus stop?
A. to                     B. for                    C. on                              D. at
 
5. That sounds ………… to me
A. interesting                 B. interest             C. cheaply            D. often
 
6. She prefects …………  part in sports.
A. take                 B. takes                C. taking                        D. took
 
7. I have to  finish this question.
A. must                B. can                   C. should                       D. will
 
8. She sings ……………..
A. beautiful          B. nice                  C. beautifully                 D. lovely
 
9. I hate carrots. And I don’t like peas, .......................
A. either               B. neither             C. so                                        D. A and B
 
10. That’s the key ………… a healthy lifestyle.
A. of                              B. for                    C. to                                        D. in
 
III. Correct the mistakes (1pt).
 
1. Ann is a fastly swimmer.
……………………………………………………………………
2. My friends prefer reading and to play chess.
……………………………………………………………………
3. How about we go swimming?
……………………………………………………………………
4. In summer, Ba often goes swimming and fish with his friends.
……………………………………………………………………
 
IV. Complete the sentences with suitable adjectives or adverbs (1pt).
 
1. He plays soccer ………..(good)
2. He is a driver………..(care)
3. My grandfather is very old. He walks very……….. (slow)
4. Playing soccer in the Street is very……….. (danger)
 
V. Do as directed (2.5pts).
 
1. We didn't have the medical check-up. They didn’t have the medical check-up.
(Combine, using Neither)
…………………………………………………………………………….
2. Why / not/ you / go / school / yesterday? (Make a complete question)
…………………………………………………………………………….
3. The dirty vegetables made Ba sick. (Make a question for the underlined words)
…………………………………………………………………………….
4. He has a big breakfast. She has a big breakfast. (Combine, using So)
…………………………………………………………………………….
5. Mr. Tong bought a lot of beautiful toys for his son. (Make a question with What)
…………………………………………………………………………….
 
VI. Complete the following dialogue with the correct words (2pts).
(a lot – only – cupboard – much – else  - later – what – a little)
 
Mrs. Quyen: I’m going to the market, Lan. Can you look in the (1)………  for me, please? Tell me (2)………   we need. 
Lan: Okay, Mom.
Mrs. Quyen: Do we need any coffee?
Lan: No. We have (3) ……… 
Mrs. Quyen: How about sugar?
Lan: There is a little sugar here, but not (4)………   
Mrs. Quyen: Fine. I will buy some sugar.
Lan: We don’t need any tea.
Mrs. Quyen: I know we need soy sauce. I think there is only (5)………. in the bottle.
Lan: No, Mom. There is a lot of soy sauce here.
Mrs. Quyen: Really? Okay. Do we need anything (6) ………… ?
Lan: Fish sauce. We (7)…………. have a little fish sauce.
Mrs. Quyen: Okay. I will see you (8)  …………. Bye.
Lan: Bye.
 
TEST 4
 
I. Odd one out (1pt).
 
1. A. artist            B. viewer    C. contestant   D. program
2. A. drama          B. series      C. cartoon   D. before
3. A. band            B. contest   C. singer    D. song
4. A. receive         B. listen      C. variety   D. include
 
II. Choose the correct answer (2pts)
 
1. A diver is a person who can stay …………..
A. water      B. under land                 C. underwater      D.underworld
2. Walking is a good sport………….. It makes us …………..
A. game / healthy                    B. activity / healthy
C. activity / health                   D. game / health
 
3. The TV …………..are people who watch TV.
A. viewer    B. viewers            C. views               D. viewing
 
4. I know you worked really …………..
A. careful    B. carefully                    C. care        D. carefuly
 
5. I think you………….. tell your parents that you're going to be late.
A. had to    B. would              C. should              D. will
 
6. We can learn more about the undersea world…………..  Cousteau's invention.
A. thanks    B. thank for                   C. thanking to                D. thanks to 
 
7. People of ………….. can take part in the walking activity.
A. every age         B. each age           C. all age              D. all ages
 
8. Don’t worry. The train will not come …………..
A. lately      B. early       C. soon                 D. late
 
III. Fill in the gap with ONE suitable word(1pt).
 
1. Those men …………..for pearls under the sea.
2. With special………….. equipment, man can stay underwater longer.
3. Picasso is a great………….. His drawings are very famous.
4. Teenagers like hearing the …………..pop music.
 
IV. Use the correct word form (2pts).
 
1. Td like to tell you something about………….. (I)
2. Deep …………..food is not good, and junk food is not, either. (FRY)
3. My aunt is………….. because she eats too much fatty food. (WEIGHT)
4. Minh is very………….. He takes part in every sport activity of his school. (SPORT)
 
V. Rewrite as directed (2pts).
 
1. Minh likes Korean films better than Chinese films.
=> Minh prefers ………………………………………………………..
2. Shall we go out for a walk now?
=>Let’s ………………………………………………………..
3. Reading books is more boring than watching TV.
=> Watching TV is more ……………………………………..
4. Hoa plays tennis well.
=> Hoa is good ………………………………………………………..
 
VI. Complete the dialogue with the correct word (2pts).
matter - playing - have - play - fun - hobbies - dear – really
 
Dave: Have you got any (1)…………. ?
Sue : Yes, I like pop music.
Dave: Do you (2)………….  any games?
Sue : Yes, I do. I like tennis.
Dave: I like it, too. Can we (3)………….  a game now?
Sue : Oh, (4) …………. , Tm sorry. I haven’t got time at the moment.
Dave: Where are you going? 
Sue : I’m (5) …………. hockey. Do you like hockey?
Dave: Not (6)………….  I’m no good at running about and hitting a
ball with a stick.
Sue : That doesn’t (7)………….  We just play for (8)………….  Why don’t you try playing?
Dave: Some time, perhaps. But I haven’t got a hokey stick.

ANSWER KEY ONE-PERIOD TESTS UNITS 12, 13 & 14 

TEST 1:

 
I. 1.B   2.A    3.B   4.B   5.B   6.A   7.A   8.B   9.A  10.C
 
II. 1.T   2.F   3.T    4.T   5.T    6.F
 
III. I. safety => safe        3. the beach => to the beach
2. work -> walk    4. ride -> riding
 
IV. 1. energy / hungry    2. inexpensive     3. Moderate
 
V. 1.A   2.B           3.A   4.A    5.B   6.B    7.C    8.B
 
TEST 2:
 
I. 1.D             2.C             3.A   4.B
 
II. 1.A   2.A   3.B    4.C   5.B    6.A   7.D   8.D
 
III. 1. doesn’t like / walking       2. will go
   3. to tell      4. take / is having
 
IV. 1. My mother prefers walking to cycling.
2. What about going to the movies this weekend?
3. She oughtn’t to eat too much.
4. She doesn’t run quickly.
V.  1.energy 2. from 3. carefully 4. To
 
VI. 1.B    2.A    3.C    4.D    5.B    6.D    7.B    8.A
 
TEST 3:
 
1.  1. A    2.A   3.C   4.D
 
11.1. A   2.A   3.B   4.D   5.A   6.C   7.A   8.C   9.A   10.C
 
III. 1. fastly => fast        2. play => playing
3. we go => going                    4. fish => fishing
 
IV. 1.well   2. careful    3. slowly    4. dangerous
 
V. 1. We didn’t have the medical check-up. Neither did they.
2. Why didn’t you go to school yesterday?
3. What made Ba sick?
4. He has a big breakfast. So does she.
5. What did Mr. Long buy for his son?
 
VI.  1.cupboard     2.what     3.alot    4.much
5. a little      6.else        7.only     8. later
 
TEST 4:
 
I.  1.D     2.D     3.B    4.C
 
II. 1.C   2.B    3.B    4.B    5.C    6.D    7.D    8.D
 
III.  l. dive         2. breathing       3. artist      4. Latest
 
IV.  1. myself     2. fried      3. overweight     4. Sporty
 
V. 1. Minh prefers Korean films to Chinese films.
2. Let’s go out for a walk now.
3. Watching TV is more interesting than reading books.
4. Hoa is good at playing tennis.
 
VI.  1.hobbies    2. play    3. have    4. Dear
 
5. playing 6. really 7. matter 8. Fun
 
Loading...

 
 Từ khóa: trắc nghiệm
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN