Loading...

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 05)

Thứ tư - 23/11/2016 05:09

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 5 (Đề số 05), có đáp án

TEST 1
 
Choose the best answer to complete each of the following sentences:
 
1. …………… an interesting film! 
A. When     B. What      C. How       D. It
 
2. Mai is the ……………   in her class. 
A. pretty     B. prettier             C. most pretty               D. prettiest
 
3. There are ……………  students in the school yard now.
A. little       B. a lot        C. a lot of             D. much
 
4. …………… the morning, Lan has English …………… 9.45.
A. In / at     B. On / on            C. At/ on              D. On / at
 
5. We learn about past and present ……………   in History.
A. events    B. event      C. stories              D. story
 
6. A: “ Thanks for inviting me.” - B: ……………
A. OK.                 B. You’re welcome.
C. Don't worry.    D. Great.
 
7. Our school library……………  a lot of good books.
A. brings     B. contains           C. takes      D. consists
 
8. ……………  the back of the room, there is a bookshelf.
A. On          B. To                    C. At                    D. In
 
9. Where …………… your mother work?
A. do                    B. is            C. does                 D. ‘s
 
10. In …………… we learn about books and write essays.
A. History            B. Geography      C. Literature         D. Biology
 
11. Students wear at school.
A. uniform           B. snacks    C. school cafeteria         D. break
 
12. In her ……………  class, she studies maps and learns about different countries.
A. geography                 B. biology
C. Science                      D. Computer Science
 
13. Some students enjoy playing games like ……………
A. blind man bluff or catch               B. blind man’s bluff catch
c. blind man’s bluff or catch             D. blind man bluff or catches
 
14. A dictionary is a kind of ……………
A. story                         B. reference book
C. job                             D. food
 
15. Tom is a good boy. He……………  tidies his room and helps his mother.
A. often      B. seldom   C. never      D. sometimes
 
16. Hoa is good……………  foreign languages.
A. at           B. in            C. for                    D. of
 
17. My classes always ……………  at 7.00 am.
A. begins    B. is beginning               C. are beginning             D. begin
 
18. I don't know ……………
A. how to play the guitar                  B. to play guitar
c. play the guitar                     D. how to play guitar
 
19. I …………… some of my friends to my birthday.
A. will invite                  B. am going to invite
C. ‘ll invite                     D. All are correct
 
20. Every morning, Minh……………  to school, but today he ……………  his bike to school.
A. walk / riding              B. walks / is riding
C. walks / rides              D. walks / riding
 
TEST 2
 
I. Complete the following dialogue, using the words given below(4pts).
 time - diary - hours - what time - last - date - think – finishes
 
Victor : What’s the (1) ……………  today?
Pauline: It’s May 7th.
Victor : (2)……………  does the concert start?
Pauline: Seven o’clock, I (3) ……………. Just a moment. I made a note of
it in my (4)……………  .
Victor : How long do you think it will ……………  (5) ?
Pauline: It (6) ……………  about ten thirty.
Victor : That’s quite a long (7) ……………  , isn’t it?
Pauline: I suppose so. It’s three and a half (8) ……………
 
II. Make questions and answers (6pts).
 
1. What / you / do / recess? - play games.
………………………………………………………
………………………………………………………
2. What / Lan / do / now? - skip rope.
………………………………………………………
………………………………………………………
3. What / you / good? - fix household appliances.
………………………………………………………
………………………………………………………
4. What / you / learn / Math? - graphs, equations and calculation.
………………………………………………………
………………………………………………………
5. you / study / past and present events / Geography? - No / history.
………………………………………………………
………………………………………………………
6. What / students / study / biology? - life of plants and animals.
………………………………………………………
………………………………………………………
 
TEST 3

I. Listen and fill in the blanks with the words you hear (4pts).
 
On (1) ……………. Ba and Hoa go to school.(2) …………….  Of the subjects they do on Saturday are the same, but some of them are (3)…………….  At seven o'clock, Ba has Technology and Hoa has (4)…………….    These classes (5)  for two periods. At 8.40, Ba has Geography. Hoa does not have Geography on
(6) …………….   She has (7)…………….   instead. In the last period, they have the same class. Hoa and Ba both have (8)…………….  then
 
II. Listen again, and write the correct letters next to the names (6pts)
 
hinh 1

 

















TEST 4

I. Odd one out (5pts)
 
1. A. finish           B. difficult   C. different    D. boring
2. A. at                 B. with        C. fix          D. for
3. A. short            B. Science   C. chat        D. listen
4. A. often            B. never      C. hard       D. sometimes
 
II. Put the words in the correct order (5pts).
 
1. take part, different, at recess, energetic students, in, often, activities.
……………………………………………………………….
2. you. Hoa, in, interested, Informatics, are?
……………………………………………………………….
3. at present, those students, Physics class, experiments, doing, in, some, are.
……………………………………………………………….
4. difficult, think, is, do, Math, you?
……………………………………………………………….
5. very, brother, my, at, swimming, younger, good, is. 
……………………………………………………………….

ANSWER KEY UNIT 5

TEST 1.

1. B  2. D   3. C  4. A   5. A   6. B   7. B       8. C    9. C    10. C
11. A   12. A  13. C  14. B 15. A  16. A  17. D  18. A  19. D  20. B
 
TEST 2:
 
I.  1. date    2. What time        3. think       4. diary
5. last          6. finishes             7. time        8. Hours
 
II. I. What do you do at recess? - I play games.
2. What is Lan doing now? - She is skipping rope. 
3. What are you good at? - I’m good at fixing household appliances.
4. What do you learn in Math? -1 learn graphs, equations and calculation.
5. Do you study past and present events in Geography? - No. I learn them in history.
6. What do students study in biology? - They study life of plants and animals.
 
TEST 3:
 
I. 1. Friday morning       2. Some      3. different       4. Computer Science
5. last          6. Saturday                    7. Physical Education    8. class activities
 
II. Ba : d, a, e.                Hoa : c, b, e.
 
TEST 4:
 
I. 1.A                    2.C              3.D             4.A             5.C
 
II. 1. Energetic students often take part in different activities at recess.
2. Are you interested in informatics, Hoa?
3. Those students are doing some experiments in Physics class at present.
4. Do you think Math is difficult?
5. My younger brother is very good at swimming.
 
Loading...

 
 Từ khóa: trắc nghiệm, kiểm tra
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN