Loading...

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 07)

Thứ tư - 23/11/2016 05:19

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 7 (Đề số 07), có đáp án

TEST 1

Choose the best answer to complete each of the following sentences:
 
l. ……………….. don’t we come to my house? - Good idea!
A. Why       B. Let’s       C. Would              D. How
 
2. At present, some boys ………………..  soccer in the school yard.
A. play       B. playing            C. are playing       D. plays
 
3.I ………………..  some of my friends to my birthday.
A. will invite                  B. shall invite
C. am going to invite               D. All are correct
 
4. Every morning, my father his car to work, but today he goes …………… bus.
A. drive / by         B. drives / by        C. ride / by           D. rides / by
 
5. He …………… many sports activities in his free time.
A. takes part        B. takes part in    C. take part                    D. take part in
 
6. We …………… a movie tomorrow.
A. see          B. to see      C. will be see        D. will see
 
7. …………… does he go to work? - Every day, except Sunday.
A. How long         B. How       C. How much       D. How often
 
8. Do you have ……………  vacations than me?
A. less         B. more       C. few         D. much
 
9. Mrs. Lan takes good…………… of her family.
A. look       B. attention                    C. care        D. interest
 
10. Farmers have …………… real vacations.
A. no                    B. none                 C. any                  D. a little
 
11. I'm going ……………  my old teacher next week.
A. to meet   B. meet      C. meeting            D. met
 
12. She usually ……………catch at recess.
A. plays      B. to play             C. play   D. playing
 
13 do you often do after school?
A. When               B. Who       C. Why       D. What
 
14. Many young people like doing community ……………
A. Service             B. help        C. environment              D. activity
 
15. Her new school is different ……………her old school.
A. to           B. from                 C. with                 D. A&B are correct
 
16. In ……………, we do experiments.
A. Music     B. Math      C. Science             D. Science Computer
 
17. A doctor ……………sick people well.
A. makes              B. helps                C. gives                D. does
 
18. I like History. It’s my …………… subject.
A. bad         B. better      C. favorite            D. B&C are correct
 
19. I’m ……………that you take good care of yourself.
A. pleased   B. please     C. unhappy              D. happily
 
20. There's …………… orange juice in the jar.
A. much      B. many               C. some                D. a lot
 
TEST 2
 
I. Read the passage, then write the answers to the questions (5pts).
 
This is the library in Nam's school. It is not very large, but it is very nice. In the library, there are a lot of books, novels, readers, magazines, newspapers and pictures. There is also a study area. The library opens at seven o'clock in the morning and closes at 4.30 in the afternoon. Nam often goes there. I le likes reading books in the library.
 
1. Is the library in Nam's school nice?
………………………………………………………………
2. Why does Nam often go there?
………………………………………………………………
3. What time does it open?
………………………………………………………………
4. What time does it close?
………………………………………………………………
5. Is there a study area in the library ?
………………………………………………………………
 
II. Underline the mistake and correct it (5pts).
 
1. Where’s Lan? - She waters flowers in the garden.
…………………………………………………………………….
2. This worker works harder than any others workers.
…………………………………………………………………….
3. Lan spends three hours a day to do her homework.
…………………………………………………………………….
4. We often have a two-months vacation each year.
…………………………………………………………………….
5. Farmers have a fewer days off than workers.
…………………………………………………………………….
 
TEST 3
 
I. Listen and fill in the blanks with the words you hear (6pts).
 
Peter is a doctor in a hospital. He is (1) …………… for about 70 hours a week. He has(2)……………vacation each year.
Susan is a nurse. She is on duty (3)……………  50 hours a week. She has three week’s vacation a year.
Jane is a shop (4)…………… She works 35 hours a week. She has one week’s (5)…………… a year.
Phong is a (6)…………… worker. He works 48 hours a week. He has an annual vacation of two weeks.
 
II. Listen again and take notes (4pts).
 
Name Job Hours per week
Amount of  vacation
 
Peter        
Susan        
Jane      
Phong       
 
TEST 4

I. Choose a word in each line that has different stress pattern (4pts)
 
1. A. different    B. Banana   C. refrigerator  D. experiment
2. A. excited      B. exercise   C. relax          D. community
3. A. invite       B. together    C. vacation    D. typical
4. A. family    B. buffalo    C. collector     D. usually
 
II. Put the words in the correct order (6pts).
 
1. rest more, work less. we all, to, and, wish.
……………………………………………………………
 
2. three-month, often, a, Vietnamese, vacation, summer, students, have.
……………………………………………………………
 
3. than, produces, Mr. I lai, Mr. Long, does, milk, less.
……………………………………………………………
 
4. to finish, have, this work, hours, I, a few.
……………………………………………………………
 
5. school days, work hard, besides, home, have to, students, at.
……………………………………………………………
 
6. something, let, you, about, tell, my family, me.
……………………………………………………………

ANSWER KEY UNIT 7

TEST 1:

 
1. A   2.C    3.D    4.B    5.B    6.D    7.D    8.B    9.C    10.A
11.A   12.A   13.D   14.A    15.D   16.C   17.A   18.C   19.A   20.C
 
TEST 2:
 
I. l. Yes, it is.
2. Because he likes reading books.
3. It opens at 7 o'clock in the morning.
4. It closes at 4.30 in the afternoon.
5. Yes, there is.
 
II. 1. Where’s Lan? - She waters flowers in the garden. => is watering
2. This worker works harder than any others workers. => other workers (others)
3. Lan spends three hours a day to do her homework. => doing
4. We often have a two-months vacation each year. => two-month
5. Farmers have a fewer days off than workers. => X
 
TEST 3:
 
I. 1. on duty                   2. four weeks’      3. for
4. assistant           5. vacation           6. Factory
 
Name
 
Job
 
Hours per week
 
Amount of vacation
 
Peter Doctor 70 Four weeks
Susan Nurse 50 Three weeks
Jane Shop assistant 35 One week
Phong Factory worker 48 Two weeks
 
TEST 4:
 
I. 1.A                    2.B              3.D             4.C
 
II. 1 .We all wish to work less and rest more.
2. Vietnamese students often have a three-month summer vacation.
3. Mr. Hai produces less milk than Mr. Long does.
4.I have a few hours to finish this work.
5. Besides school days, students have to work hard at home.
6. Let me tell you something about my family.
 
Loading...

 
 Từ khóa: trắc nghiệm, kiểm tra
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN