Loading...

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 14)

Thứ năm - 24/11/2016 04:29

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 14 (Đề số 14), có đáp án

TEST 1
 
Choose the best answer to complete each of the following sentences:
 
1. My close friend doesn’t like sports, he ………. listening to music.
A. love                 B. like                   C. prefers             D. is
2. Shall we go to the movies now? - That ………. interesting.
A. sounds             B. hears      C. listens              D. looks
 
3. Are you free……….  this afternoon?
A. in           B. on                    C. at                               D. X
 
4. Who is your………. singer? - I like Hong Nhung.
A. favor                B. favorite            C. like                   D. liking
 
5. Where you last night? - I went out with my old friends
A. was                  B. were                 C. did                   D. are
 
6. My sister plays the guitar ……….
A. well        B. skillful             C. good                D. All are correct
 
7. It's……….  to see films in free time.
A. interesting        B. interested                   C. interest             D. interests
 
8. Those children……….  reading comics to watching TV.
A. prefer               B. love        C. like                   D. are fond of
 
9.  Teenagers like to hear……….  pop music.
A. the late             B. latest                C. the latest                    D. the later 
 
10. There aren’t ………. good programs for teenagers nowadays.
A. much               B. many               C. a lot                 D. any
 
11. I’d like to tell you something……….  myself.
A. about               B. with                 C. on                    D. of
 
12. We prefer gathering……….  the TV after dinner.
A. in front            B. around             C. beside              D. at
 
13. Nga doesn’t like the music program because they don’t……….  the kind of music she likes.
A. play                 B. do                    C. make                D. get
 
14. Don’t forget to tum off the TV before you ……….
A. leave                B. left                   C. out                   D. went out
 
15. The audience applauded the performance……….  five minutes.
A. in                     B. with        C. for                    D. about
 
16. ……….  did you do last night? -1 went to a classical concert.
A. When               B. Why                 C. How                 D. What
 
17. I spent three hours……….  that film last night.
A. to watch                    B. watching                    C. for watching              D. on watch
 
18. I don’t like detective films. They’re ……….
A. bored               B. interested                   C. boring              D. interesting
 
19. Nowadays we can receive satellite TV.
A. easy       B. easily               C. quite                          D. difficult
 
20. Can you play……….  musical instruments?
A. any                  B. a lot                 C. much                D. plenty
 
TEST 2
 
I. Choose Do you like or would you like in the following dialogues (4pts).
 
1. Do you like / Would you like to watch TV?
No. There’s nothing good on tonight.
2. Do you like / Would you like something to eat?
No, thanks. I'm not hungry.
3. Do you like / Would you like parties?
Tm afraid I don’t. I think they are noisy, and there are usually too many people.
4. Do you like / Would you like chips?
No. I think they are very bad for you.
5. Do you like / Would you like watching TV?
Yes, especially films and cartoons.
6. Do you like / would you like to come to a party on Saturday?
That's lovely. What's time?
7. Do you like / would you like to go for a walk?
I’d love to. but I can’t.
8. Do you like / would you like playing sports on the weekend?
Yes, I often play badminton with my friends.
 
II. Make questions and answers (6pts).
 
1. What / you / do / tonight? - watch a good film / TV.
………………………………………………………………………
………………………………………………………………………
2. Lan / watch / a lot / TV? - Yes / watch / every night.
………………………………………………………………………
………………………………………………………………………
3. What kinds / TV programs / you / like? - children's programs.
………………………………………………………………………
………………………………………………………………………
4. Why / not / Lan / watch 'I’V / often? - Because / not / have / free time.
………………………………………………………………………
………………………………………………………………………
5. You / free / Sunday? - No / have to / see / sick grandma.
………………………………………………………………………
………………………………………………………………………
6. Would / you / go / movies / this weekend? - That / sound / good.
………………………………………………………………………
………………………………………………………………………
 
TEST 3
 
I. Listen and fill in the blanks with the words you hear (5pts).
 
Ba: What is on TV (1) ………… tonight, Lan?
Lan: Let me see. It’s the (2)………… You want to watch it, don’t you?
Ba: Come on, Lan! I want to watch the movie. “A Fistful of dollars”.
When does it start? 
Lan: II starts at (3)…………  o’clock, after the program “The World
Today” at a quarter past six
Ba: And (4)………… the weather forecast? What time is it on?
Lan: It’s on at (5)………… But we should watch our children’s program. It starts at five.
Ba: OK. That sounds great.
 
II. Listen again, and write the times of the programs (5pts).
 
1. Children’s programs :
2. Early News :
3. Weather forecast :
4. The World Today :
5. Movie: “A Fistful of Dollars”:
 
TEST 4
 
I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (5pts).
 
1.  A. artists           B. members                    C. bands               D. programs
2.  A. series           B. stations            C. videos              D. contests
3. A. enjoyed        B. watched           C. liked                 D. laughed
4. A. gather          B. band                C. adventure         D. paddle
5. A. character      B. chemical           C. chemist            D. chest
 
II. Rewrite as directed (5pts).
 
1. Minh likes Korean films better than Chinese films.
=> Minh prefers …………………………………………………………
 
2. Shall we go out for a walk now?
=> Let's …………………………………………………………
3. Reading books is more boring than watching TV.
=> Watching TV is more …………………………………………
4. Hoa plays tennis well.
=> Hoa is good …………………………………………………………
5. Why don't we go lo the pop concert tonight?
=> What about …………………………………………………………
 
ANSWER KEY UNIT 14

TEST 1:

 
l. C    2.A    3.D    4.B    5.B    6.A    7.A    8.A    9.C    10.D
11.A 12.B 13.A  14.A              15.C    16.D   17.B   18.C   19.B   20.A
 
TEST 2:
I. I. Do you like / Would you like to watch TV?
No. There’s nothing good on tonight.

2. Do you like / would you like something to eat?
No, thanks. I’m not hungry.

3. Do you like / would you like parties?
Lm afraid I don’t. I think they are noisy, and there are usually too many people.

4. Do you like / Would you like chips?
No. I think they are very bad for you.

5. Do you like / Would you like watching TV?
Yes, especially films and cartoons.

6. Do you like / Would you like to come to a party on Saturday?
That’s lovely. What’s time?

7. Do you like / would you like to go for a walk?
I’d love to, but I can’t.

8. Do you like / Would you like playing sport on the weekend?
Yes, I often play badminton with my friends.
 
II. 1. What are you going to do tonight?
- I’m going to watch a good film on TV.
 
2. Does Lan watch TV a lot?
- Yes, she watches TV every night.
 
3. What kinds of TV programs do you like?
- I like children’s programs.
 
4. Why doesn’t Lan watch TV often?
- Because she doesn’t have free time.
 
5. Are you free on Sunday?
- No. I have to see my sick grandma.
 
6. Would you like to go to the movies this weekend?
- That sounds good.
 
TEST 3:
 
I.  1. at six    2. early news    3. seven   4. What about    5. ten past six
 
II.  1.5:00       2.6:00          3.6:10          4.6:15            5.7:00
 
TEST 4:
 
I. 1.A     2.D     3.A     4.C      5.D
 
II. 1. Minh prefers Korean films to Chinese films.
2. Let’s go out for a walk now.
3. Watching TV is more interesting than reading books.
4. Hoa is good at playing tennis.
5. What about going to the pop concert tonight?
 
Loading...

 
 Từ khóa: trắc nghiệm, kiểm tra
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN