Loading...

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 15)

Thứ năm - 24/11/2016 04:31

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 15 (Đề số 15), Có đáp án

TEST 1
 
Choose the best answer to complete each of the following sentences:
 
1. Playing videos too much is not good …………your eyes.
A. with       B. for          C. on                              D. about
2. Nowadays, children spend too much time  ………… in front of the computer.
A. sit                    B. sitting              C. to sit                D. sat
 
3. Hoa doesn't like the City because she cannot …………  the busy traffic there.
A. use to               B. get use to                   C. get used           D. get used to
 
4. Life in the country is………… life in the city.
A. the same as               B. similar to
C. different from            D. different with
 
5. Lan and Minh are close friends. They often help each other their study.
A. with       B. about               C. on                    D. by
 
6. This film is………… interesting than the one we saw last time.
A. much               B. more                C. a little              D. as
 
7. It' s time to get up or you………… late for school.
A. will be              B. are          C. may be             D. All are correct
 
8. How………… the boy plays the game!
A. wonderful        B. good       C. beautifully       D. skillfully
 
9. ………… going to the amusement center?
A. What for                   B. Let’s       C. Why don’t                 D. How about
 
10. Children shouldn’t play video games………… a long time.
A. in                     B. for          C. about               D. X
 
11. She doesn’t like the City very much because it’s …………
A. noise                B. noisily    C. noises              D. noisy
 
12. ………… you used to the city life?
A. Are                  B. Do          C. Did                  D. Will
 
13. Lan and Hoa………… to the public library often last month.
A. aren't go                    B. don't do           C. didn't go                    D. won‘t go
 
14. Mai‘s aunt her a new bike yesterday.
A. buys for                    B. bought for                 C. buys                 D. bought
 
15. Children………… be with people of their own age.
A. should             B. ought      C. may                 D. could
 
16. Many young people don't like………… video games.
A. having             B. getting              C. doing               D. playing
17. Videos are very …………in education.
A. used                 B. useful               C. meaning           D. active
 
Choose the word having the underlined letters pronounced differently.
 
18. A. arrived       B. watched                     C. finished                     D. worked
19. A. weighed     B. laughed            C. measured         D. filled
20. A. protected   B. rested               C. performed         D. attended
 
TEST 2
 
I. Change the following sentences into the negative and interrogative (5pts).
 
1. She likes the City very much.
…………………………………………………………………
2. You will be used to the city life.
…………………………………………………………………
3. Lan and Hoa went to the public library.
…………………………………………………………………
4. Mai’s aunt bought her a new bike.
…………………………………………………………………
5. Children should be with people of their own age.
…………………………………………………………………
 
II. Rewrite the sentence in such a way that it means nearly the same as the one above(5pts).
 
1. The public library in the city has millions of books.
=> There are ……………………………………………………
2. Mai likes playing table tennis very much.
=> Mai is ……………………………………………………
3. I hate the noise and the busy roads here.
=> I don’t ……………………………………………………
4. Minh likes watching films better than reading books in his free time.
-> Minh prefers ……………………………………………………
5. There wasn't a library in Nga's village many years ago.
-> Nga’s village  ……………………………………………………
 
I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (5pts).
 
1. A. outdoors      B. characters        C. amusements     D. robberies
2. A. defeated       B. invented                     C. imported                    D. gathered
3. A. character     B. mechanic         C. ache       D. change
4. A. cloud                     B. amount            C. cough     D. stout
 
5. A. minority      B. socialize           C. addictive                    D. slice
 
II. Complete the following dialogue (5pts).
dizzy - playing - bad - matter - especially - rest - thing on - outdoors – something
 
Nam : What's the (1)……….. , Hung? You look terrible!
Hung: I feel (2) ………..and tired.
Nam : Oh, you poor (3)……….. ! You must stop (4) ……….. games.
Hung: OK, I spend too much time (5) ……….. it, about two hours.
Nam : Oh, dear! One doctor says that playing games too much is
(6)……….. our health, (7) ……….. our eyes. We should play (8) ………..,
Hung: I see. ril take a short (9)………..  . Then well go out for a rest, and get (10) ……….. to eat.
Nam : Yes, let's.
 
TEST4
 
I. Fill in each gap with the suitable preposition (3pts).
 
1. Remember to turn ……….. the lights when going out.
2. The number……….. participants increases every week.
3. Were you absent……….. class yesterday ?
4. You should eat plenty……….. fruit and vegetables.
5. Shall we go out……….. dinner tonight ?
6. The train stopped ………..the station. 
 
II. Supply the correct word form in the brackets (7pts).
 
1. It's difficult ………..(make) friends in a new school.
2. He wants to learn how ………..(use) a Computer.
3. I ………..(receive) a letter from my pen pal last week.
4. She has to work ………..(hard).
5. Why doesn't she enjoy ………..(walk)?
6. Don’t forget  ………..(brush) your teeth before ……….. (go) to bed.
7. You must ………..(stay) in bed because you ………..(be) ill.
8. She prefers playing chess to ………..(read).
9. The teacher asks us ………..(not eat) in class.
10. After the dentist fixed the tooth, Na felt ………..(good).
11. That sounds ………..(bore).
12.  Are you scared of ………..(cross) the Street ?
13.  What is Mary’s ………..(heavy)?
14. I  ………..(be) 14 next month, and so will she.

ANSWER KEY UNIT 15

TEST 1:
 
I. 1. B    2.B     3.D     4.C    5.A    6.B     7.A    8. C    9. D    10. C
11. D   12.A    13.C     14.D       15.A     16.D      17.B
 
TEST 2:
 
I. 1. She doesn’t like the City very much.
Does she like the City very much?
 
2. You won’t be used to the City life.
Will you be used to the City life?
 
3. Lan and hoa didn't go to the public library.
Did Lan and Hoa go to the public library?
 
4. Mai’s aunt didn’t buy her a new bike.
Did Mai’s aunt buy her a new bike?
 
5. Children shouldn't be with people of their own age.
Should children be with people of their own age?
 
II. I. There are millions of books in the public library in the city.
2. Mai is fond of (interested in) playing table tennis.
3. I don't like noise and the busy roads here.
4. Minh prefers \watching films to reading books in his free time.
5. Nga’s village didn't have a library many years ago.
 
TEST 3:
 
I. 1.c.      2.D       3.D.     4.C     5.C.
 
II.  1. matter   2. dizzy    3. thing     4. playing    5 . on
6.  bad      7. especially     8. outdoors     9. rest     10. Something
 
TEST 4:
 
I. 1.off      2. of      3. from     4. of      5. for      6. at
 
II. 1. to make   2. to use  3.received  4. hard (harder)
5. walking   6. To brush/going   7. Stay/are  8. reading
9. not to eat   10. Better  11. Boring   12. crossing
13. weight   14. Will be
 
Loading...

 
 Từ khóa: trắc nghiệm, kiểm tra
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN