Loading...

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 16)

Thứ sáu - 25/11/2016 04:38

Đề kiểm tra 15 phút trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 Unit 16 (Đề số 16), có đáp án

TEST 1
 
Choose the best answer to complete each of the following sentences:
 
1. The ………….. flies here and there.
A. driver               B. pilot       C. sailor               D. farmer
 
2. My uncle flies all ………….. the region.
A. in           B. through            C. about               D. over
 
3. …………..   you are interested in history, you can visit ancient monuments.
A. What               B. If            C. While               D. Unless
 
4. General Giap is famous ………….. leading The People’s Army of Viet Nam at Dien Bien Phu.
A. at           B. with                 C. for                    D. in
 
5. Uncle Ho…………..  the Vietnamese Communist Party.
A. found               B. founded           C. made                D. took
 
6. Are you…………..  of studying the traditions of different countries?
A. full                   B. fond                 C. liking               D. interested
 
7. Leonardo da Vinci ………….. the famous picture “Mona Lisa”.
A. painted   B. wrote      C. pulled              D. built 
 
8. Walt Disney made such famous…………..  as “Tom and Jerry”, “Donald Duck”, etc.
A. stories    B. cartoons           C. adventures       D. plays
 
9. Thomas Edison's most …………..  invention was the electric light bulb.
A. nice        B. used       C. famous             D. interesting
 
10. You can enjoy …………..   music during the puppet shows.
A. tradition                    B. traditional        C. traditionally  D. None is correct
 
11. Thomas Edison was a famous American …………..
A. inventor                    B. invention         C. leader     D. leading
 
12. We fell asleep because the movie was …………..  
A. bored     B. boring    C. interested                   D. interesting
 
13. Whose book is this …………..  or mine?
A. you        B. yours      C. her          D. she
 
14. I think Pele is a …………..   player than Romario.
A. best        B. good       C. better               D. well
 
15. Our city is   for its beauty spots.
A. famous            B. beautiful                    C. nice        D. interesting
 
16. Lan would like to visit many …………..  places this summer vacation.
A. beauty    B. interesting        C. beautifully       D. interested
 
Odd one out
.  
17. A. tailor            B. armchair            C. material           D. sewing machine
18. A. useful         B. explain             C. funny               D. serious
19. A. Bangkok    B. Jakarta             C. Cambodia        D. Beijing
20. A. daily          B. monthly           C. nightly             D. skillfully
 
TEST 2
 
I. Fill in each gap with the suitable preposition (3pts).
 
1. Why doesn't she like lo socialize ………… anybody ?
2. The noise kept me awake…………  night.
3. Does he spend a lot of money ………… video games ?
4. I like taking part ………… sports.
5. She always smiles ………… the children and says hello.
6. Milk is good…………  your health.
 
II. Use the correct word form (7pts).
 
1. Hue is …………  for its scenic spots. (FAME)
2. Tu Hieu is one of the ………… pagodas in Hue. (OLD)
3. California is the ………… largest State in the USA. (THREE)
4. …………  water puppet shows are very famous. (VIETNAM)
5. Dien Bien Phu is an important…………  center. (TRADE)
6. Nam and Lan would like to visit many…………  places. (DIFFER)
7. My uncle likes sailing and enjoys a…………  outdoor life. (HEALTH)
 
TEST 3
 
I. Listen and fill in the blanks with the words you hear (4pts).
 
Ho Chi Minh (1) …………  in 1890 in Nghe An Province, in
the village of Kim Lien. When he was 21 years old, he (2) ………… Viet
Nam and traveled to Africa, England and America. After this, he worked in
a hotel in London in the early (3)…………  then moved to Paris in 1917. He spent six years in Paris, one year in Moscow and then moved to Guangzhou. He (4)………… the Indochinese Communist Party when he was living in Guangzhou.
 
During the 1930s Ho Chi Minh continued to travel and (5)…………   his return to Viet Nam he formed the Viet Minh in 1941. Four years (6)…………  he became President of the Democratic Republic of Viet Nam after Viet Nam (7)…………   its independence. Ho Chi Minh died in Ha Noi in 1969. but he will always be remembered (8) …………  the Vietnamese people.
 
II. Listen again, and complete the table (6pts).
 
  Year Place
Date of birth 1890 Kim Lien
Left Viet Nam     
Worked in hotel 1900s  
Went to another country     
Moved again 1923 Moscow
Pounded Vietnamese Communist Party 1930  
Formed Viet Minh Front    Viet Nam
Became President     
Died     
 
TEST 4
 
I. Match each country with its Capital (4pts).
 
A                                                                B
1. Malaysia                                                 a. Bangkok
2. Thailand                                                 b. Beijing
3. Myanmar                                                c. Kuala Lumpur
4. China                                                      d. Phnom Penh
5. Indonesia                                                e. Vientiane
6. Laos                                                        f. Yangon
7. Cambodia                                                 g. Tokyo
8. Japan                                                       h. Jakarta
 
Answer: 1……. 2……. 3…….. 4…….. 5……..  6...:...7……. 8……..
 
II. Make questions and answers (6pts).
 
1. What / Thomas Edison’s famous invention? - electric light bulb.
………………………………………………………………………..
2. Who / Hans Christian Andersen? - Danish author.
………………………………………………………………………..
3. What / General Vo Nguyen Giap / famous? - lead the people’s army of Vietnam at Dien Bien Phu.
………………………………………………………………………..
4. Where / When / Einstein / bom? - Germany / 14 March 1876.
………………………………………………………………………..
 
ANSWER KEY UNIT 16

TEST 1:
 
I. 1.B  2.D  3. B  4. C 5. B 6. B 7. A  8. B 9. C 10. B 11. A 12. B
13. B 14. C 15. A  16. B  17. B  18. B  19. C  20. D
 
TEST 2:
 
I.  1.with     2. at   3. on 4. in   5. at   6. for
II.  1. famous        2. oldest      3. third        4. Vietnamese
5. trading    6. different            7. healthy 
 
TEST 3:
 
I.  1. was bom      2. left          3. 1900s         4. founded
5. after        6. later        7. declared            8. By
 
II.
  Year Place
Date of birth 1890 Kim Lien
Left Viet Nam  1911 Africa,
England &USA
Worked in hotel 1900s London
Went to another country  1917 Paris
Moved again 1923 Moscow
Pounded Vietnamese Communist Party 1930 Guangzhou
Formed Viet Minh Front  1941 Viet Nam
Became President  1945 Viet Nam
Died  1969 Ha Noi
 
TEST 4:
 
I. 1 - c, 2 - a, 3 - f, 4 - b, 5 - h, 6 - e, 7 - d, 8 - g
 
II 1.What was Thomas Edison’s famous invention? - It was the electric light bulb.
2. Who is / was Hans Christian Andersen? - He is / was a Danish author.
3. What is General Vo Nguyen Giap famous for? - He is famous for leading The People’s Army of Vietnam at Dien Bien Phu.
4. Where and when was Einstein bom? - He was bom in Germany on 14 March, 1876.
 
Loading...

 
 Từ khóa: trắc nghiệm, kiểm tra
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN