Loading...

Đề kiểm tra học kỳ 1 trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 1)

Chủ nhật - 27/11/2016 03:09

Đề kiểm tra học kỳ 1 trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 7 (Đề số 1), có đáp án

TEST 1
 
I. Circle the correct answers (2pts).
 
l. The summer vacation  …………. for almost three months.
A. longs                B. lasts                 C. be           D. last
 
2. What will you do ………….   your vacation ?
A. to           B. in            C. during              D. at
 
3. ………….  does your class start ? 
A. What      B. Where    C. What time        D. Which
 
4. Mr. Tuan has  ………….  days off than Mr. Jones.
A. many               B. less         C. fewer      D. much
 
5. A cage for chicken is a ………….   
A. chicken shed    B. chicken coop    C. buffalo shed     D. buffalo coop
 
6. That's a good  ………….  ! Let's go to the beach.
A. thinking           B. answer             C. idea                  D. time
 
7. At recess, eating and talking with friends are popular activities ………….
A. in Viet Nam     B. worldwide        C. in America     D. at my school
 
8. Tim and Hoa are the same ………….   
A. age                   B. tall          C. years old                             D. old
 
II. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, c or D)and correct it (2pts).
 
1. She is a keen student and she works very hardly
A       B                 C                               D
2. Thanks for invite me to your house
A            B            C           D 
3. There is a good movie in at the moment.
     A               B     C D
4. He stays in the newer hotel in the town.
A       B       C                          D
 
III. Rewrite as directed (2pts).
 
1. Tim's father has more vacations than Hoa's father.
Hoa's father has ………………………………………………
 
2. Why don't we go to the cafeteria ?
What about ………………………………………………
 
3. The blue hat is more expensive than the yellow one.
The yellow hat is ………………………………………………
 
4. We will have a vacation that lasts for three months.
We will have ………………………………………………
 
IV. Supply the correct form of the words in the brackets (2pts).
 
1. Nam wants ……………. (send)this post card to his pen pal.
2. Could you …………….(show)me the way to the post office ?
3. Christmas is one of the …………….(important)vacations in America.
4. Would you like …………….(listen)to music ?
5. He enjoys …………….(collect)stamps and coins.
6. Next year, my sister…………….(be)a teacher.
7. Listen ! The girl …………….(play)the piano.
8. Lan isn't good al …………….(draw).
 
V. Fill in each gap with one suitable word (2pts).
 
Hoa's parents are farmers. They work very …… (1)…… on their
farm. They usually start work ……(2)…… six in the morning. After they
have breakfast, they ……(3)…… the buffalo, pigs, and chickens and……(4)…… the eggs. From about nine in the morning…… (5) …… four in the afternoon, they work in the field. They…… (6)…… some rice but their main crop is vegetables. Four or five times a year, when there is ……(7)…… work, Mr Tuan …… (8)…… a day off. He goes to the city with his wife. A farmer has no real vacations.
 
1:…………..   2:…………..   3:…………..   4:…………..  
5:…………..   6:…………..    7:…………..   8: …………..
 
TEST 2
 
I. Circle the correct answers (2pts).
 
1. What time will she …………. here ?
A. be                    B. is            C. am                   D. was
 
2. Many young people like doing community………….
A. serve      B. help        C. Service             D. environment
 
3. …………. a great party !
A. How       B What       C. Where              D. Who
 
4. We ………….Christmas on December 24th.
A make       B get           C. do                    D. celebrate
 
5. Mai is the same age ………….Lan
A. like         B. with                 C. as           D. at
 
6. Mr. Hai produces…………. milk than Mr. Tuan.
A more                 B. little                 C. some      D better
 
7. Could you tell me how…………. to Dong Ba Market ?
A. getting    B. to get      C. get          D. to getting
 
8. It…………. about two hours to get there.
A. gets        B. get          C. take        D. takes
 
II. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, c or D) and correct it (2pts).
 
1. They sit in his living room at the moment
   A   B       C               D
2. He is the cleverer student in my class .
A         B                     C D
3. The teacher is standing at the middle of the room now
      A              B              C                      D
4. She would like send this letter to the USA
                      A      B                 C           D
 
III. Rewrite as directed (2pts).
 
1. How about going to the library ?
Let’s ………………………………………………….
 
2. My brothers like to play Computer games.
My brothers enjoy ………………………………………………….
 
3. I drink more milk than Hoa
Hoa ………………………………………………….
 
4. When is your birthday ?
What’s………………………………………………….
 
IV. Supply the correct form of the words in the brackets (2pts).
 
1. Can she ……….(sing) an English song ?
2. Why ……….your sister………. (relax ; not)?
3. Where is your mother ? She ……….(play) the piano in the room.
4. How old ……….you………. (be) on your next birthday ?
5. We are bad at………. (learn) Geography
6. Tim is ……….(intelligent) than me.
7. There………. (be ; not) any milk in the fridge.
8. My Dad ……….(get) seven public holidays each year.
 
V. Fill in each gap with ONE suitable word (2pts).
 
Tim goes to a junior high school in California. He………. (1)………. Hoa's
pen pal. His mother works ……….(2)………. home. She takes………. (3)……….
of the family. Three mornings a week, she works ……….(4)………. at a local
supermarket. She and other women also cook lunch for homeless people
once a week. His father ……….(5)………. five days a week for about 40
hours. He ……….(6)………. fewer days off than his mother. His father has
 ……….(7)……….  three - week summer vacation and his family always
 ……….(8)………. to Florida on vacation.
 
1:……….  2:……….  3: ………. 4: ……….
5: ………. 6:………. 7:……….  8: ……….
 
TEST 3
I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (1 pt).
 
1. A. hour            B. hard                 C. horrible            D. house
2. A. chemistry    B. school              C. mechanic         D. machine
3. A. relax            B. lazy                 C. teenager            D. vacation
4. A. total             B. cost                  C. phone              D. globe
 
II. Choose the best option (A, B, c or D)to complete the following sentences (3pts).
 
1. Lan is ……… her Math homework.
A. does       B. doing      C. do                    D. to do
 
2. My father always ………  to work by motorbike.
A. going      B. go                    C. goes        D. to go
3. They ……… soccer now
A. are having .      B. playing   C. are playing       D. having
 
4. I always in the library after school.
A. study      B. studies    C. read        D. A&C are correct
 
5. Let's ………volleyball.
A. playing   B. play        C. to play   D. plays
 
6. We learn how to use a Computer in……… class.
A. Math                B. English
C. Literature         D. Computer Science
 
7. We……… Christmas on December 24th.
A. make      B. celebrate                    C. get          D. take
 
8. We enjoy ………  part in after-school activities.
A. having    B. to have             C. to take    D. taking
 
9. A mechanic ………  machines in a factory.
A. buys       B. repairs             C. works              D. does
10. ……… a lovely doll!
A. What      B. How       C. When     D. It
 
11. Would you ………  to go to the movies with me?
A. like         B. want       C. let                    D. please
 
12. I have English ……… Monday……… 9.00.
A. on / on             B. on / at     C. in / at      D. at / at
III. Choose the suitable response (1.pts).
 
A
 
1. Do you like reading?
2. What’s your favorite sport?
3. Have you got any other hobbies besides reading?
4. How often do you go to the library?
5. Would you li ke to play volleyball with us?
6. What about coming to my house?
 
B.
 
a. I like swimming
b. Twice a week. I like reading
c. Yes. I’d love to
d. That’s a good idea. I want to relax
f. Yes, I like cooking.
 
* Your answer:
 
1....    2....   3...     4...
 
IV. Rewrite the sentence in such a way that it means nearly the same as the one above(1.5pts).
 
1. Nam is taller than his sister.
=> Nam's sister …………………………………………………. 
2. We have a vacation that lasts for two weeks.
=> We have a …………………………………………………. 
3. Mai goes to school six days a week.
=> How …………………………………………………. 
 
V. Read the passage. Do as directed (3pts).
 
Quang goes to Nguyên Tri Phuong School. He is in class 7/1, he enjoys school very much. His favorite subjects are English, Math and Physics. He speaks English very well, he is sociable and generous. He is a good student.
 
In his free time, he often plays sports such as soccer, table tennis,... Sometimes he listens to music or watches TV . He never plays Computer games.
 
* True / False:
 
  T F
1. Quang is a student at Nguyên Tri Phuong School.     
2. He never plays sports in his free time.     
3. He speaks Chinese very well.     
4. His favorite subjects are English, Literature, History.     
 
* Answer the questions:
 
1. What are his favorite subjects?
…………………………………………………………………………..
2. What sports does he play in his free time?
…………………………………………………………………………..
 
TEST 4
 
I. Put the words in the box with its appropriate subject (2pts).
 poems, songbooks, author, guitar, words, calculator, verbs, equations
 
English Math Literature Music
       
       
 
II. Choose the best answer (2.5pts).
 
1. He drinks …………..milk than his brother. (fewer/ less / little)
2. This test is …………..difficult than that one. (most / more / very)
3. …………..an interesting movie! (What / How / Where)
4. Doctors take care………….. sick people.(on / for / of) 
5. We learn about authors, essays in…………..(English/ history/ literature)
6. …………..  don't we have a rest? (What / Why / When)
7. …………..  does an envelope cost? (How often / How far / How much)
8. I enjoy………….. books in the library.(read / reading / to read)
9. The hotel is …………..the restaurant and the bank.(next / opposite/ between)
10. Could you tell me how………….. to the post office? (get / to get / getting)
 
III. Use the correct verb form (2.5pts).
 
1. Nam always(watch)………….. TV in his free ti me.
2. What about (go)………….. out tonight?
3.I’d like (buy)………….. some stamps at the post office.
4. Where is Ba?- He(play)………….. the guitar in his room.
5. I (not go)………….. to school tomorrow morning.

IV. Rearrange the following exchanges to make a complete dialogue (1pt).
 
Lan: Let me look at the exercise.
Lan: Which one?
Lan: What are you doing, Nga?
Nga: What a difficult question!
Nga: Oh. how nice!
Lan: I see your problem. Let me show you how to solve it.
Nga: I’m trying to do this math question.
Nga: Number five.
 
V. Read the passage, and then answer the questions (2pts).
 
Long and Phu are brothers but they are different. Long likes studying. He always goes to school on time and does his homework. He usually helps his friends with their exercises. At home he sometimes helps his mother cook meals. Unlike Long, Phu is very lazy. He usually goes to school late and never does his homework. After school, he often watches TV or listens to music.
 
1. Are Long and Phu different from each other?
..............................................................................................................
2. What does Long like doing?
..............................................................................................................
3. How often does Long help his mother cook meals?
..............................................................................................................
4. Does Phu like studying? Write the sentence that tells you this.
..............................................................................................................

ANSWER KEY FIRST SEMESTER TESTS

TEST 1:
 
I. 1.B   2.C   3.C    4.C    5.B    6.C    7.B   8.A
 
II. l. D=> hard   2.B => inviting      3.C=> on     4.C => newest
 
III. 1. Hoa’s father has fewer vacations than Tim’s father.
2. What about going to the cafeteria ?
3. The yellow hat is cheaper than the blue one.
4. We will have a three - month vacation.
 
IV. 1 .to send   2. show    3. most important     4. to listen
5. collecting     6. will be    7. is playing            8. Drawing
 
V. 1.hard     2. at       3. feed       4. collect
5. to      6. grow       7. less      8. has / takes
 
TEST 3:
 
I. 1.A    2.D    3.A    4.B
 
II. 1. B   2.C     3.C    4.D    5.B   6.D    7.B   8.D   9.B   10.A   11.A   12.B
 
III. 1-d   2-a  3-f   4-b  5-c   6-e
 
IV. 1. Nam's sister is shorter than him (he is).
2. We have a two-week vacation.
3. How often does Mai go to school?
 
V. 1.T   2.F   3.F   4.F
 
1. They are English, Math and Physics.
2. He (often)plays soccer, table tennis, ...
 
TEST 4:
  
English Math Literature Music
words calculator poems guitar
verbs equations author songbooks
 
II.  1.less     2. more     3. What     4. of     5. literature
6. Why     7. How much     8. reading     9. between    10. to get
 
III. 1. watches     2. going      3. to buy
1. is playing      5. won’t go (am not going)
 
IV. Lan: What are you doing, Nga?
Nga: I’m trying to do this math question.
Loading...

 
 Từ khóa: học kỳ, trắc nghiệm
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 7

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

 
Loading...
THÀNH VIÊN
XEM NHIỀU TRONG TUẦN