chao mung ngay pnvn

Loading...

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chu Văn An, Quảng Trị

Thứ sáu - 02/06/2017 09:21

Đề thi thử THPT Quốc gia năm 2017 môn Tiếng Anh trường THPT Chu Văn An, Quảng Trị có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
SỞ GD&ĐT QUẢNG TRỊ  
TRƯỜNG THPT CHU VĂN AN
KỲ THI THỬ THPT QUỐC GIA  NĂM HỌC 2016 – 2017

Môn thi: Tiếng Anh
Thời gian làm bài: {60} phút; (không kể thời gian giao đề)
Mã đề thi: 107
Họ và tên thí sinh:……………………………………................…. Lớp:…………...
Số báo danh:…………………………..…………………..
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1. A. walked                       B. involved                              C. missed                    D. jumped
Question 2. A. collect                        B.operate                                 C. hobby                      D. volunteer
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3. A. apply              B. differ                                   C.decide                     D. protect
Question 4. A.charity             B. accurate                              C. erosion                    D. dangerous 
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 5. “Edwards seems  like a dog with two tails this morning”. Haven’t you heard the news? His wife gave birth to a baby boy early this morning”
A. very proud                    B. exhausted               C. extremely disappointed      D. extremely pleased

Question 6.When people are angry ,they seldom act in a rational way.
A. polite                                  B. friendly                   C. unreasonable                      D. considerate
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 7. The most important thing is to keep yourself occupied. You always have something to do.
A. relaxed                        B. comfortable                C. free                              D. busy

Question 8: The 1923 earthquake in Japan killed about 200,000 people and left countless wounded and homeless.     
A. poor                           B. imprisoned                C. suffered                            D. injured       
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 9. The children, ______ parents work late, are taken home by bus.                    
 A. that                                   B. whom                      C. whose                                 D. their

Question 10: People can become very _______ when they are stuck in traffic for a long time.
A. bad-tempered                B. stressful                  C. pressed                               D. nervous

Question 11:The boy has just broke a  _______ bowl.
A. Russiannicenew          B. nicenewRussian         C. Russiannew nice                   D. new niceRussian           

Question 12. The lower the level of lighting in a room, _______ .
A. the more slowly our eyes focus B. our eyes focus more slowly
C. more slowly our eyes focus                      D. the more slowly focus our eyes

Question 13. They have found it terribly hard to _____ ends meet ever since they both lost their jobs.
A. take                                    B. creat                            C. do                                     D. make

Question 14.Christopher Columbus _______ American more than 500 years ago.
A. discovered                         B. has discovered        C. had discovered       D. had been discovering

Question  15.Would it be possible  to  make an early _______to have  my car  serviced tomorrow?
A. appoint                          B. appointing              C. appointed               D. appointment

Question 16: He was too sure of himself to pay ______ to the warnings against the danger.
A. notice                            B. attention                 C. respect                                D. recognition  

Question 17: A good teacher should treat all her students on the same ______
A. terms                           B. positions                      C. attitudes                           D. views

Question 18. He ________  lend it to you if you  didn’t lose everything.   
A. would                                 B. can                          C. had                         D. will

Question 19. Handball is fast becoming _____ popular sport worldwide.               
A. the                                      B. a                                 C. W                                    D. an  

Question 20.He’ll be very upset if you turn ______ his offer of help.
A. on                                    B. down                      C. away                                   D. off
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 21. Two students, Bill and Bob, are talking about their teacher, Ms Young.
Bill: “Ms Young always grades fairly.”          Bob: “________ .”
A. I can’t say that it does                                        B. Actually, she is the second best.
C. Really? How could that be?                               D. I couldn’t agree with you more

Question 22. A woman needs to make an urgent call; she is asking the man for permission to use his phone.
Woman: “Could I use your phone, please? I need to make an urgent call.”      Man:            “ ________ .”
A. I’d rather not              B. Are you kidding?        C. Please, do                   D. No too bad
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 23. Smoking is an extremely harmful habit. You should give it up immediately.
A. As smoking is an extremely harmful habit, you should give it up immediately.
B. You should give up smoking immediately and you will fall into an extremely harmful habit.
C. When you give up smoking immediately, you will affect your health with this harmful habit.
D. Stop your smoking immediately so it will become one of your extremely harmful habits.

Question 24. Several deadly diseases are caused by overeating. Several deadly diseases are also caused by physical inactivity.
A. Several deadly diseases are caused by overeating, and they are caused by physical inactivity.
B. Several deadly diseases are caused by overeating, so they are caused by physical inactivity.
C. Several deadly diseases are caused by overeating, or they are caused by physical inactivity.
D. Overeating and physical inactivity are caused by several deadly diseases.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 25.  Do your homework first and I’ll let you play the computer games.
A. I won’t allow you to do homework when you play the computer games.
B. Let’s play the computer games without doing your homework.
C. You are allowed to play the computer games without doing your homework.
D. Unless you do homework first, I won’t let you play the computer games.

Question 26I haven’t enjoyed myself so much for years.
A. It’s years since I enjoyed myself so much. 
B. It has been years since I have enjoyed myself so much.
C. It was years since I had enjoyed myself so much.
D. It’s years since I have enjoyed myself so much.

Question 27.“Why not take a camera with us ?” she said
A. She asked that we not take a camera                   B. She advised not to take a camera
C. She suggested having a camera with them            D. She wanted to know why they left a camera behind
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 28. The assumption that smoking has bad effects on our health have been proved.
                                               A                                B     C                               D

Question 29. The wooden fence surrounded the house is beginning to fall down because of the rain.    
                                 A                   B                                                 C                              D

Question 30. Globally andinternationally, the 1990's stood out asthe warmest decade in thehistoryof weather records.
                                  A                                                  B                 C                                                  D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.
In addition to the challenge to be excellent, American schools have been facing novel problems. They must cope with an influx of immigrant children, many of whom speak little or no English. They must respond to demands whether the curriculum reflect the (31)________cultures of all children. Schools must make sure (32)________ students develop basic skills for the job market, and they must consider the needs of nontraditional students, such as teenage mothers.
Schools are (33)________ these problems in ways that reflect the diversity of the US educational system. They are hiring or training large numbers of teachers of English as a second language (34) ________, in some communities, setting up bilingual schools.
Schools are also teaching cognitive skills to the nearly 40 percent of American students who do not go on to higher education. In the (35)________ of a recent report by the Commission on Achieving Necessary Skills, “A strong back, the willingness to work, and a high school diploma were once all that was necessary to make a start in America. They are no longer today.
 
Question 31. A. various B. vary C. variety D. varying
Question 32. A. whether B. how C. what D. that
Question 33. A. discharging B. distributing C. addressing D. delivering
Question 34. A. or B.and C. but D. so
Question 35. A. directions B. words C.minds D. ways
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
The hippopotamus is the third largest land animal, smaller only than the elephant and the rhinoceros. Its name comes from two Greek words which mean “river horse”.The long name of this animal is often shortened to the easier to handle term “hippo.”
The hippo has a natural affinity for the water. It does not float on top of the water, instead, it can easily walk along the bottom of a body of water.The hippo commonly remains underwater for three to five minutes and has been known to stay under for up to half an hour before coming up for air.
In spite of its name, the hippo has relatively little in common with the horse and instead has a number of interesting similarities in common with the whale.When a hippo comes up after a stay at the bottom of a lake or river, it releases air through a blowhole, just like a whale. In addition, the hippo resembles the whale in that they both have thick layers of blubberfor protection and they are almost completely hairless.
 
Question36. What is the topic of this passage?
A. The largest land animal.                                      B. The derivations of animal names.
C. The characteristics of the hippo.                          D. The relation between the hippo and the whale.

Question37. It can be inferred from the passage that the rhinoceros is ________
A. smaller than the hippo.                                         B. equal in size to the elephant.
C. a hybrid of the hippo and the elephant.                   D. one of the two largest types of land of animals.

Question38. The possessive “Its”in line 2 refers to________
A. hippotamus’                       B. elephant’s               C. rhinoceros’                         D. horse’s

Question39. The word “float” in line 4 is closest in meaning to________
A. sink                                   B. drift                        C.eat                                       D. flap

Question40. According to the passage, what is the maximum time that hippos have been known to stay underwater ________
A.three minutes                     B. five minutes            C. thirty minutes                     D. ninety minutes

Question41.The expression “has relatively little in common” in line 8 could be best replaced by ______
A.has few interactions                                                B. is not normally found
C. has minimal experience                                          D. shares few similarities.

Question42. The passage states that one way in which a hippo is similar to a whale is that________
A. they both live on the bottoms of rivers.                 B. they both have blowholes.
C. they are both named after horses.                        D. they both breathe underwater.
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.
Experts in climatology and other scientists are becoming extremely concerned about the changes to our climate which are taking place. Admittedly, climate changes have occurred on our planet before. For example, there have been several ice ages or glacial periods.
These dimatic changes, however, were different from the modern ones in that they occurred gradually and, as far as we know, naturally. The changes currently being monitored are said to be the result not of natural causes, but of human activity. Furthermore, the rate of change is becoming alarmingly rapid.
The major problem is that the planet appears to be warming up. According to some experts, this warming process, known as global warming, is occurring at a rate unprecedented in the last 10,000 years. The implications for the planet are very serious. Rising global temperatures could give rise to such ecological disasters as extremely high increases in the incidence of ílooding and of droughts. These in turn could have a harmful effect on agriculture.
It is thought that this unusual warming of the Earth has been caused by so-called greenhouse gases, such as carbon dioxide, being emitted into the atmosphere by car engines and modern industrial processes, for example. Such gases not only add to the pollution of the atmosphere, but also create a greenhouse effect, by which the heat of the sun is trapped. This leads to the warming up of the planet.
Politicians are also concerned about climate change and there are now regular summits on the subịect, attended by representatives from around 180 of the world's industrialized countries. Of these summits, the most important took place in Kyoto in Japan in 1997. There it was agreed that the most industrialized countries would try to reduce the volume of greenhouse gas emissions and were given targets for this reduction of emissions.
It was also suggested that more forests should be planted to create so-called sinks to absorb greenhouse gases. At least part of the problem of rapid climate change has been caused by too drastic deforestation.
Sadly, the targets are not being met. Even more sadly, global warnings about climate changes are often still being regarded as scaremongering.
 
Question43. Accordingtothepassage,inwhatwaydidtheclimatechangesintheiceagesdiffer fromthe modern ones?
A. They occurred naturally over a long period of time.   B. They were fully monitored by humans.
C. They were wholly the result of human activity.          D. They were partly intended.

Question 44. The word alarmingly” in paragraph 2 is closest in meaning to               .
A. disapprovingly          B. worryingly                 C. surprisingly                D. disappointingly

Question 45. According to the passage, agriculture could              .
A. give rise to many ecological disasters             
B.be directly damaged by the risesinglobal temperature
C. be indirectly affectedby the global temperature rises         
D. make the global warming more serious

Question 46. Greenhouse gases cause the warming up of the Earth because they              .
A. are emitted by car engines                               B. trap heat fromthe sun
C. do not add to atmosphere pollution                D. are unusual gases

Question 47. The word “There” in paragraph 5 refers to              .
A. regular summits on climate change                  B. the 1997 summit in Kyoto, Japan
C. the world’s industrialised countries                D. themost industrialisedcountries

Question 48. Which of the followingis NOT true, according to the passage?
A. The so-called sinks created by forests can absorb greenhouse gases.
B. Politicians are among those who areconcerned about climate change.
C. The problemof rapid climate change has been caused mainly by deforestation.
D. Carbon dioxide is one of the gases thatmay cause the so-called greenhouse effect.

Question 49. The word “drastic” in paragraph 6 is closest in meaning to               .
A. severe                        B. hard                           C. obvious                      D. widespread

Question 50. What is probably the writer’s attitude toward global warming?
A. Optimistic                 B. Neutral                      C. Positive                     D. Pessimistic
 
------------------------ THE END -----------------------
KEY
1. B
2. A
3. B
4. C
5. C
6. C
7. D
8. D
9. C
10. A
11. B
12. A
13. D
14. A
15. D
16. B
17. A
18: A
19. B
20. B
21. D
22. C
23. A
24. A
25. D
26. A
27. C
28. D
29. A
30. A
31. A
32. D
33. C
34. B
35. B
36. C
37. D
38. A
39. B
40. C
41. D
42. B
43. A
44. B
45. C
46. B
47. B
48. C
49. A
50. D
Loading...
 

 
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: THPT

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
XEM NHIỀU TRONG TUẦN
Loading...