© Copyright Sách Giải.com

Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 18

Thứ ba - 16/06/2020 11:15

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 18: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phím gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại
1. A team             B. great
    C. teach            D. read
2. A think             B. while
    C. time             D. final
3. A. champion    B. school
    C. chemistry     D. headache
4. A. viewers        B. games
    C. tasks            D. nations
5. A. followed      B. considered
    C. called           D. witnessed

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A. until             B. story
    C. early             D. motion
7. A. existence      B. replacement
    C. relation        D. telephone
8. A. character     B. decision
    C. audience      D. terrible
9. A position        B. interest
    C. detective      D. description
10. A. industry     B. probably
      C. Titanic       D. fascinate

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. Thank you for phoning when I was ill - is was very ….. of you.
A. think
B. thought
C. thoughtful
D. thinking
12. The fire caused …. damage to the church.
A. consider
B. considerable
C. considerate
D. considered
13. A …… is a person or group competing ns a final.
A. final
B. finally
C. finalize
D. finalist
14. The Prime dinner. Minister was guest of …. at the dinner
A. honor
B. honors
C. honorable
D. honorably
15. Spending 12 hours on a plane isn’t a very ……. prospect.
A attract
B. attraction
C. attractive
D. attractively
16. …… of John, I saw a friend of his last week.
A. Talk
B. Talker
D. Talking
17. She was a key ….. in the reorganization of the
A. play
B. player
C. playable
D. playful
18. Friends and family …… were devastated by the news of her death.
A like
B. alike
C. likely
D. likeable
19. I’m on quite ….. terms with my daughter’s teacher.
A friend
B. friendly
C. unfriendly
D. friendless
20. He reached a reasonable level of …… in his English.
A. competent
B. competition
C. competence
D. competitive
21. The train leaves at 8.58, so we ….. be in Scotland by lunchtime.
A. can
B. may
C. will
D. are going to
22. ….. you read that sign from this distance?
A. Can
B . Could
C. Will
D. Would
23. We thought they ….. have got home by five o’clock, but there was no reply when we phoned.
A. could
B. should
C. would
D. were going to
24. Do we have enough paint ….., or should I get some more while I’m out?
A. to go on with
B. to be going on with
C. to be going to go on with
D. to be able to go on with
25. I ….. have written to her but I haven’t had time.
A. should
B. shall
C. may
D. might
26. There ……. be other problems that we don’t know about.
A. could
B. may
C. ought to
D. is going to
27. I brought him some sandwiches because I thought he …… be hungry.
A. should
B. could
C. might
D. would 
28. We asked if the computer …… access the Internet.
A. had to
B. ought to
C. could
D. was going to
29. I …… say, you’re looking extremely well.
A. have to
B. must
C. may
D. should
30. I go to Manchester tomorrow on business.
A. would
B. ought to
C. have to
D. might

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. How many times you (see) …… him since he went to England?
32. Up to the present, we (write) …… almost every lesson in the book.
33. We will go when the rain (stop) ……..
34. I (stay) …… here until he (answer) …….. me.
35. Wait until I (catch) …… you.

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
A few days ago Paul phoned me and asked me whether I (36) …. looking after his doo when he(37) ….. away. I (38) ….. that I didn’t really like dog, but he said that he (39) ….. all his other friends, and that I (40) …. his only hope. He invited me round to his house (41) ….. to meet the dog, and he told me that he would cook dinner for me. An hour later he phoned again and said that he (42) ….. after all, so I (43) ….. meeting the following day for lunch. The next morning he cancelled this oppointment and, after he told me sorry. He said that he would bring the dog to my house at 6.00. “I don’t know exactly where it is,” he said. “Could you tell me how (44) ….. there?” I quickly said I (45) ….. out and put the phone down. Luckily I haven’t heard from him since.
36. A. would mind         B. want
      C. like                      D. will help
37. A. has gone              B. went
      C. would go             D. will help
38. A. told him              B. said to him
      C. asked him            D. replied him
39. A. asks                     B. would ask
      C. will ask                D. had already
40. A. am                       B. will be
      C. had been              D. asked
41. A. his evening          B. that evening
      C. the evening          D. in the evening
42. A. had to go out       B. went out
      C. goes out               D. has to go out
43. A had suggested       B would suggest
      C. suggested             D. suggest
44. A. do I get                B. I get
      C. I will get              D. I am getting
45. A. went                    B. go
      C. will go                 D. was going 

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
Christmas is the biggest festival of the year in most of Britain. Celebrations start properly on December 21. Christmas Eve, although there have been several weeks of preparation beforehand. The Christmas tree and all the presents, food, drinks, and decorations have been bought. Christmas cards have already been sent to friends and relations. About a week before Christmas, people usually put up their decoration and decorate the Christmas tree with lights, various colored decorations and an angel on the top. Family presents arc usually put under.
Christmas Day is the biggest day of the holiday. On the Christmas morning (often very early), children open the presents that are in their socks. Some families go to church. The traditional Christmas dinner consists of roast turkey with potatoes and various other vegetables. Before the dinner people usually pull crackers - small rolls of paper that gifts, jokes, and party hats inside.
46. People usually decorate the Christmas tree several weeks before Christmas. 
47. The most important day of the holiday is on December 24th.
48. The tradition Christmas dinner consist roast turkey with tomatoes and vaious other vegestables.
49. On the Christmas morning, children open the presents that are in their socks.
50. Crackers and Christmas cards that have already been sent to friends and relations.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
Rivers are one of the world’s most important natural resources. Many cities are on large rivers, and (51) ….. every country has a least one river that (52) ….. an important part in the lives of its people. Besides transportation, rivers (53) water for crops, water to drink, and opportunities for recreation for people who live along their (54) …... And in (55) …… to get water for crops, engineers some times build a dam (56) …..a river and let the water become a lake behind the dam. Then people can use their water not (57) …… to irrigate fields but also to make electricity for homes and industries.
(58) ….. , the water often becomes polluted when cities on river banks grow (59) ….. and the number of industries increases. We are learning that it is necessary to (60) …… rivers clean if we want to enjoy the benefits of the natural resources.

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. They went to see most of the (interest) ….. places.
62. The World Cup (compete) ……. is open to all countries.
63. Think (care) ….. before you speak.
64. This new center is an interesting (develop) ……
65. Although she is rich, she is (happiness) …….
66. We were in (agree) …… on that point
67. The sky was (cloud) …… . The weather was rather bad.
68. The police are interested in the sudden (appear) …… of the valuable paintings.
69. He can look back on his career with grea (satisfy) ……..
70. Vietnam is a (develop) …… country.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. He asked us that we were cold and said that he could soon make a fire.
72. I told my sister not to spend all her money in video games but to save some for the books.
73. My mother politely told Huy would come back a little later. 
74. We wondered why Ms. Thuy had been looking so depressed late.
75. They said that you not to have to come with them if you didn’t want to.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. The woman doesn’t have enough money to buy a new car.
A new car ……………………………………………….
77. Perhaps no one wants to make friends with him so I might write to him.
If no one else ………………………………………………
78. That kind of food has a really delicious taste.
That kind of food tastes ……………………………………
79. That policeman arrested the thief last week.
The thief ……………………………………………….
80. He can speak only a few words of English.
He can hardly  …………………………………
 
ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. B; 2. A; 3. A; 4. C; 5. D
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại
6. A; 7. D; 8. B; 9. B; 10. C

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. C; 12. B; 13. D; 14. A; 15. C
16. D; 17. B; 18. B; 19. B; 20. C
21. C; 22. A; 23. C; 24. B; 25. A
26. B; 27. C; 28. C; 29. B; 30. C
B. Chia dạng dung của động từ trong ngoặc.
31. have - seen
32. have been writing
33. stops
33. will stay - answers
35. catch

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. A; 37. C; 38. D; 39. D; 40. C
41. B; 42. A; 43. C; 44. B; 45. B
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false)
46. F; 47. T; 48. F; 49. T; 50. F
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
(51). Almost
(52). plays
(53). provide
(54). Banks
(55). order
(56). across
(57). only
(58). However
(59). inside
(60). Keep

 IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. interesting
62. competition
63. carefully
64. development
65. unhappy
66. agreement
67. cloudy
68. appearance
69. satisfaction
70. developing
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng
71. that —> if
72. in —> on
73. would come back —> to come back.
74. late —> lately
75. not to —> didn’t
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi
76. A new car is too expensive for the woman to buy.
77. If no one else wants to make friends with him, I will write to him.
78. That kind of food tastes really delicious.
79. The thief was arrested by that policeman last week.
80. He can hardly speak English.
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây