Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 17

Thứ ba - 16/06/2020 11:07

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 17: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. follow                   B. below
    C. known                   D. down
2. A. south                     B. about
    C. borough                 D. found
3. A. mingle                   B. fine
    C. building                 D. million
4. A. busy                      B. just
    C. hundred                 D. such
5. A. water                     B. call
    C. rename                  D. tall

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những
6. A. population            B. comparison
    C. information           D. similarly
7. A. region                    B. belong
    C. complete                D. prefer
8. A. metropolitan          B. popularity
    C. pronunciation        D. international
9. A. borough                 B. reserve
    C. beginner                D. pollute
10. A. rename                B. problem
      C. combine              D. connect

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. There is no ….. reason for the accident.
A. know
B. known
C. knowable
D. knowledge
12. Phone me if there are any new ………
A. develop
B. difference
C. different
D. differently
14. The mansion is set in 90 acres of beautiful, unspoilt ……..
A. country
B. countryside
C. countrywide
D. countryman
15. These flowers are brightly colored in order to ….. butterflies.
A. attract
B. attraction
C. attractive
D. attractive ly
16. The local ……. information office provides a free map of the region.
A. tour
B. tourist
C. tourism
D. tour guide
17. Contractors have started …… on waste tend near the town
A. build
B. built
C. build
D. building
18. At the International School they have pupils of 46 different ……..
A. nations
B. national
C. nationalist
D. nationalities
19. Although the technology …… in the UK, it has been developed in the US.
A. origin
B. original
C. originally
D. originated
20. My son’s teacher says that his work is often rather ……
A. care
B. careless
C. careful
D. carelessly
21. She walked home by herself, she knew that it was dangerous.
A despite
B. although
C. because of
D. because
22. ……. repeated assurances that the product is safe, many people have stopped buying it.
A. Despite
B. Although
C. Because of
D. Because
23. Just ……. I’m lending you my dress for tonight doesn’t mean you can borrow it whenever you want to.
A. despite
B. although
C. because of
D. because
24. The train was delayed ….. bad weather.
A despite
B. although
C. because of
D. because
25. Have you been to the restaurant …… is just opened in town? 
A. that
B. who
C. whom
D. what
26. She says it’s Charlotte’s fault, ….. is rubbish , and that she blames her.
A. which
B. that
C. whose
D. who
27. Cohen, ….. contract expiree next week , is likely to move to play for a European club.
A whose
B. that 
C. which
D. whom
28. She lived in Rome for a couple of years, …… she taught English.
A. who
B. why
C. where
D. when
29. The police asked me to explain ……. I hadn’t reported the accident sooner.
A. which
B. why
C. that
D. when
30. He was quite shocked …… I told him.
A. what
B. hat
C. when
D. why

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. We (not see) …… any interesting films lately.
32. Tim (not find) ….. a flat yet, so he’s still living with his parents.
33. They (start) ….. running their own company in 1980.
34. She’s a law student and she (study) ….. for four years now.
35. I think I (lose) …. my door key. I can’t find it any where. 

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
National Parks and Preserves, (36) …… public lands or bodies of water within a country, set aside by the (37) ….. to protect ecosystems, plant and animal species, scenic landscapes, geologic formations, or historical or archaeological (38) …....
National parks are managed primarily for public recreation, providing exceptional locations where visitors can view wildlife and enjoy the outdoors. Generally, these protected public lands are off-limits to hunting, livestock grazing, logging, mining, and other (39) ….. that exploit natural resources. Some parks commemorate significant historical events. (40) ….. , Gettysburg National Military Park (1895) in Pennsylvania conserves the 13 sq km site of the pivotal battle in the American Civil War (186111865).
National preserves, sometimes (41) …… nature or wildlife reserves, often are located within or near national (42) ……... These lands are managed by national governments primarily for wildlife protection or scientific research (43) …….  recreation, and provide “living laboratories” in which scientists observe plant and animal species in their natural habitat. (44) ……. ,fishing, and mining are permitted within many United States preserves if the activities do not harm natural resources. Many other countries specifically ban such activities in their (45) …...

36. A. one                      B. only
      C. unique                 D. just
37. A. hospital               B. school
      C. country                D. government
38. A. sites                     B. places
      C. spots                    D. lands
39. A. things                  B. activities
      C. people                 D. animals
40. A. In fact                  B. Moreover
      C. However              D. For example
41. A. told                      B. considered
      C. called                   D. known
42. A. parks                   B. places
      C. sites                     D. resources
43. A. such as                B. in spite of
      C. because of           D. instead of
44. A. Hiking                 B. Swimming
      C. Camping             D. Hunting
45. A. places                  B. preserves
      C. lands                    D. countries

B. Đọc đoạn vãn sau và trả lời câu hỏi.
Information about what has happened in the world, in our country, in our area, or even in our town comes to us in many ways. People who can read often get their news from media. Because many people in the world are illiterate, however, they get the news from their television or radio.
Newspapers around the world are similar in many ways. They all have news stories that tell people about the event of the day or week. Often, papers have other purposes that are devoted to business, sports and maybe the latest fashion news. Papers usually appear weekly or everyday, but in some places they may only appear monthly. Magazines are another way that some people get the news. They are longer and usually appear slower. Television and radio are two other ways of the news. They get the news out faster than the newspapers and magazines, and they don’t have to be read. Radio and television stations broadcast the news several times each day.
46. Where do people who can read get the news?
………………………………………………...
47. How do the illiterate people get the news?
………………………………………………...
46. What are the purposes of newspapers around the world?
………………………………………………...
47. Which is quicker? A newspaper or a magazine?
………………………………………………...
48. How many means of media are mentioned in the text? What are they?
………………………………………………...

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
Clothes can tell a lot about a person. Some people like very colorful (51) …. because they want everyone to look at them and they want to be the (52) ….. of things. Other people like to wear nice clothes, bu) their clothes are not colorful (53) ….. fancy . They do not like people to took at (54) …… . Clothes today are very (55) ……. from the clothes of the 1800s. One difference is the way they (56) …. . For example, in the 1800s all women (57) …… dresses. The dresses all had long skirts. But today women do not always wear dresses (58) ……. long skirts. Sometime they wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference
(59) ….. 1800 s and today is the cloth. In the 1800s, clothes were made only from natural kinds of cloth. They were made (60) ….. cotton, wool, silk or linen. But today, there are many kinds of man made cloth. A lot of clothes are now made from nylon, rayon or polyester.

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. Hopefully, patients infected with influenza A/H1N1 can be treated with (virus) …… drugs like Tamiflu and Relenza. 
62. Urban sewage and industrial waste that man discharges into the sea have a (delete) …… effect on marine life.
63. We should make young people realize that drug taking is (destroy) ….. .
64. Good jobs are in short supply these days and you need to be on the (looking)  for them as a result.
65. The invention of software by Bill Gates brought (tell) ….. wealth to him when he was 25.
66. Mind your language, you guys. It is (excuse) …… rude.
67. One of the most studied of all “kitchen cures”, ginger has been used (medicine) tor millennia.
68. Whenever examination is in progress, I often see parents, family members and (Wish) waiting anxiously outside the exam sites.
69. There was a (slip) …. in the arrangements so I missed my flight.
70. (Lead) ….. skill is the one skill that can grant you the opportunity to get a good job.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. Does that book tell a story of his Me from A to Z?
72. Discovering a therapy for cancer is one of biggest challenges facing medical researchers. 
73. Satellite technology offers the chance, as ever before, for continuous television coverage of major international events.
74. Do you agree that an apple a day keeps a doctor away?
75. As often as not when he makes an effort to visit his friend, he wonders why he’s even worried.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. You don’t find such exquisite hand-made suits in many shops here.
In few .………………………………………………...
77. “Don’t worry. Of course you can take a month’s paid leave”, said my boss.
My boss reassured .………………………………………………...
78. His insistence on dropping out of the race at the last minute came as no shock to everybody.
He .………………………………………………...
79. What are the chances of Twilight 2 being a huge box-office success?
How likely .………………………………………………...
80. I wish you hadn’t breathed a wol d abou t Ms privaee Me to anyone.
I would like .………………………………………………...
 
ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A Chọn từ có phần gạch chan phát âm khác so với các từ còn lại.
1. D; 2. C; 3. B; 4. A; 5. C
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. D; 7. A; 8. C; 9. A; 10. B

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. B; 12 . D; 13. C; 14. B; 15. A
16 . B; 17. D; 18. D; 19. D; 20. B
21. B; 22. A; 23. D; 24. C; 25. A
26. A; 27. A; 28. C; 29. B; 30. C
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. haven’t seen
32. hasn’t found
33. started
34. has been studying
35. lost

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. C; 37. D; 38; A; 39. B; 40. D
41. C; 42. A; 43. D; 44. D; 45. B 
B. Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi.
46. They get the news from media.
47. They get the news from their television or radio.
48. They have news stories that tell people about the event of the day or week.
49. A newspaper is quicker than a magazine.
50. There are four means of media are mentioned in this text. They are newspaper, magazine, television and radio
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
(51). clothes
(52) . center
(53). with
(54). them
(55). different
(56). look
(57). wore
(58). or
(59). between
(60). from 

IV. VIẾT 
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. antiviral
62. deleterious
63. self - destructive
64. lookout
65. untold
66. inexcusably
67. medicinally
68. well -wishers
69. slip-up
70. leadership
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. a story —> the story
72. biggest —> the biggest
73. ever before —> never before
74. a doctor —> the doctor
75. an effort —> the effort
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi
76. In few shops here do you find such exquisite hand made suits.
77. My boss reassured me that I could take a month's paid leave.
78. He insisted on dropping out of the race at the last minute, which came as no shock to everybody.
79. How likely is it that Twilight 2 will be a huge box-office success? /Or: How likely IS Twilight to be a huge box-office success?
80. I would like you not to have breathed a word about his private life to anyone.
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây