Loading...

Đề thi HSG môn Tiếng Anh lớp 8 trường THCS Nghĩa Đạo, Thuận Thành

Thứ năm - 11/10/2018 08:53

Đề thi HSG môn Tiếng Anh lớp 8 trường THCS Nghĩa Đạo, Thuận Thành có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
PHÒNG GD&ĐT THUẬN THÀNH
TRƯỜNG THCS NGHĨA ĐẠO
KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI
MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 8
Thời gian làm bài: 150 phút
 
I- Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. (5pts)
1. A. looked     B. watched          C. carried                D. stopped
2. A. study       B. success          C. surprise              D. sugar
3. A. unite        B. underline        C. university           D. uniform
4. A. danger     B. angry              C. language           D. passage
5. A. character  B. children         C. teacher              D. change
II- Choose the word that has the stress pattern is different from the others. (5pts)
1. A. realize                  B. improve                 C. possible                  D. comfortable
2. A. important             B. especially               C. prefer                      D. influence
3. A. general                B. opinion                   C. abroad                     D. surprise
4. A. comfort                B. nation                     C. apply                       D. moment
5. A. medical               B. advise                     C. vegetables              D. physical
III- Choose the best option to complete each of the following sentences. (15pts)
1. Are you interested...........playing badminton after class?
A. in           B. with                        C. on                           D. for
2. “What.........going to Hanoi tomorrow?”
A. to                   B. in                       C. about           D. for
3. Hoa works very..........so she always gets good marks.
A. badly                B. good               C. hardly                     D. hard
4. The building was built .........1962 and 1969.
A. between         B. from                   C. since           D. for
5. This school..........in 1997.
A. built                           B. is built                     C. was built                 D. has built
6. Of all my friends, Hoa is.............
A. the tallest       B. the most tallest        C. taller                   D. more taller
7. Would you mind if I………a photo ?
A. take       B. took                         C. would take          D. am going to take
8. Last week I ………my children to the biggest zoo in town.
A. got        B. brought       C. fetch             D. took
9. Are you proud………your country and its tradition ?
A. about                B. on                               C. of                          D. for
10. Do you collect stamps or other things? - Yes, I am a stamp………….
A. collecting       B. collector                  C. collect              D. collection
11. It is very dangerous …….. in the polluted environment.
A. to live      B. lives             C. living            D. live
12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.
A. nature            B. natural                    C. naturing                    D. naturally
13. His car is the same color ……. my uncle’s.
A. alike                 B. as                            C. like                            D. to
14. This ruler …….. of plastic.
A. make              B. made              C. is making                   D. is made
15. I take part ……. most youth activities of my school.
A. in           B. of                           C. on                              D. at
IV- Give the correct forms of the verbs in parentheses. (10pts)
Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out)….. by scientists (2- work) …..for large industrial firms. However, there (3- be)….. still opportunities for other people (4- invent)….. various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5- attempt)….. to show all the devices which people (6- invent )….. recently. The people (7- organize)….. the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8- develop)….. by private inventors. However, it is important (9- consider)….. these questions: Will it work? Will it (10- want)…..? Is it new?

V- Read the passage then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N). (10pts)
Last week I went with my elder brother to visit our National Library. We came there early in the morning and the library was crowded with school children. It was a Saturday morning. Before our country became free, it was known as “Raffles Library”. It is said to be one of the modern libraries in Asia.
The library is situated in Stamford Road beside our National Museum. There are hundred thousands of books in the library including valuable reference books, for university students. Almost all secondary school students are members of the library and they are allowed to borrow four books at a time.
STATEMENTS (T) (F) (N)
0. It was in the summer    
1. They went to the library last month      
2. There were a lot of school children in the library      
3. They came there on Sunday      
4. That library used to have another name      
5. It is the most well-known library in the world.      
6. It is in front of the Nation Museum      
7. There are few books in the library      
8. Most of the members of the library are secondary school students      
9. They can borrow four books in a school-year.      
10. They will come there tomorrow      
 
 VI- Give the correct forms of the words in parentheses. (10pts)
1. We have two postal ___________________ a day. (DELIVER)
2. He left the room without ___________________ . (EXPLAIN)
3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . (ACT)
4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. (SUN)
5. They left the house in a __________________ mess. (FRIGHT)
6. He said “ Good morning” in a most ______________ way. (FRIEND)
7. There is no easy ______________ to this problem. (SOLVE)
8. He always drives more ________________ at night. (CARE)
9. Does this _______________ suit you? (ARRANGE)
10. He is a very _________________ carpenter. (SKILL)
VII- Underline the mistake then correct it. (10pts)
Example: 0. I haven’t saw you for two month                                  0/ seen
      Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ ________________
holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area 2/ ________________
in Hoa Binh province. They gone there to help make a road 3/ ________________
through a forest among two villages. “ It was very difficult 4/ ________________
because there had no water to drink and no shops where we 5/ ________________
could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet 6/ ________________
in the mountains. It is one of the wetter places in the country.” 7/ ________________
Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, 8/ ________________
But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping 9/ _______________
to return next year to do any more work there 10/ _______________
VIII- Fill in the blank with a suitable word. (10pts)
              Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first?
IX- Combine two sentences into one as directed. (5pts)
1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy. (so as to)
…………………………………………………………………………………………..
2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)
………………………………………………………………………………………….
3. She said nothing. She didn’t want to make him angry. (so as to)
…………………………………………………………………………………………
4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)
…………………………………………………………………………………………..
5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)
………………………………………………………………………………………….
X- Rewrite these following sentences without changing the meaning. (10pts)
1. No one helped Ba draw that picture.
=> Ba drew........................................................................................................................
2. We have been here since last week.
=> We came.......................................................................................................................
3. It’s one year since I last saw him
=> I haven’t........................................................................................................................
4. Hoa went to school late this morning because of watching TV late last night.
=> .............................................................because ...........................................................
5. He was delighted to receive his aunt’s letter.
=> He was delighted that ………………………………………………………………..
6. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.
=> People ………………………………………………………………………………..
7. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.
=> I’m very sad not …………………………………………………………………….
8. Tam doesn’t type as fast as she used to.
=> Tam used ……………………………………………………………………………..
9. Lan will be fifteen next week.
=> It is Lan’s ……………………………………………………………………………..
10. How long is it since you used the pen?
=> When ………………………………………………………………………….?
XI- Put the words in the right order to make meaningful sentences. (10pts)
1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.
…………………………………………………………………………………….
2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.
……………………………………………………………………………………..
3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.
………………………………………………………………………………………..
4. information / entertainment / also / is / TV /  only / but / not / bringing .
………………………………………………………………………………………..
5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.
……………………………………………………………………………………….
6. community meeting/ They/ organized/ the situation/ discuss/ have/ in order to/ the situation.
...........................................................................................................................................
7. he/ loves/ but/ Ba/ like/ playing/ doesn’t/ glasses/ video games/ gathering.
...........................................................................................................................................
8. close friends/ the same/ Do/ characters/ and/ have/ you/ or/ different/ your. ?
........................................................................................................................................ ?
9. cook/ you’ll/ yourself/ I’m/ have/ but/ dinner/ to/ sorry.
...........................................................................................................................................
10. example sentences/ the words/ They/ remember/ one or two/ the right way/ each new word/ write/ how to use/ with/ in order to/ in.
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
--The end--
ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 8
Tổng điểm 100:10 = 10 điểm
I- Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. (5pts)
 1- C 2- D 3- B 4- A 5- A
II- Choose the word that has the stress pattern is different from the others. (5pts)
1- B 2- D 3- A 4- C 5- B
III- Choose the best option to complete each of the following sentences. (15pts)
1- A 2- C 3- D 4- A  5- C
6- A 7- B 8- D 9- C 10- B
11- A 12- B 13- B 14- D 15- A
IV- Give the correct forms of the verbs in parentheses. (10pts)
1. are caried out 6. have invented
2. working 7. organizing
3. are 8. be developed
4. to invent 9. to consider
5. attempts 10. be wanted
V- Read the passage then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N). (10pts)
1. F         2. T      3. F      4. T       5. F     
6. F            7. F               8. T      9. F      10. No
VI- Give the correct forms of the words in parentheses. (10pts)
1. deliveries 3. activities 5. frightening 7. solution 9. arrangement
2. explanation 4. sunny 6. friendly 8. carefully 10. skillful
VII- Underline the mistake then correct it. (10pts)
1. interested => interesting 3. gone => went 5. had => was
2. him => his 4. among => between 6. bought => buy
7. wetter => wettest 9. did => done  
8. since => for 10. any => some  
       
VIII- Fill in the blank with a suitable word. (10pts)
1. learning 2. are 3. of 4. you 5. how
6. book 7. fly 8. yourself 9. playing 10. practice
IX- Combine two sentences into one as directed. (5pts)
1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.
2. I’m learning English in order to read book in English.
3. She said nothing so as not to make him angry.
4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.
5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous.
X- Rewrite these following sentences without changing the meaning. (10pts)
1. Ba drew that picture by himself.
2. We came here one week ago.
3. I haven’t seen him for one year/ since last year.
4. Hoa went to school late this morning because she watched TV late last night.
5. He was delighted that his aunt sent him a letter.
6. People recycle old car tires to make shoes and sandals.
7. I’m very sad not to be accepted in that group.
8. Tam used to type faster than she can/ does now.
9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.
10. When did you use the pen?
XI- Put the words in the right order to make meaningful sentences. (10pts)
1. Minh has collected stamps since he was a child.
2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.
3. They are going back to England in two months.
4. TV bringing not only information but also entertainment.
5. At home on the farm life is always a struggle with nature.
6. They have organized a community meeting in order to discuss the situation.
7. Ba loves playing video games but he doesn’t like gathering broken glasses
8. Do you and your close friends have the same or different characters?
9. I’m sorry, but you have to cook dinner yourself.
10. They write one or two example sentences with each new word in order to remember how to use the words in the right way.
 
Loading...
 

 
 Từ khóa: thuận thành
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: Lớp 8

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
XEM NHIỀU TRONG TUẦN