Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 14

Thứ bảy - 13/06/2020 08:35

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 14: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. wear            B. where
    C. hair              D. here
2. A. both             B. dozen
    C. close            D. so
3. A. shoot           B. food
    C. poor             D. mood
4. A. laughter       B. caught
    C. taught           D. daughter
5. A. the               B. them
    C. they             D. three

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A recognize                B. stimulate         
    C. activity                  D. adult
7. A. intelligent              B. direct
    C. desire                     D. satisfactory
8. A. relationship        B. command
    C. vocabulary            D. island
9. A. define                    B. idea
    C. express                  D. figure
10. A. suppose               B. expect
      C. unusual               D. literary

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. Please ……. the flight number and put it on my
A. write
B. write down
C. write on
D. write to
12. You can …… your clothes in the dresser.
A. put
B. put on
C. put off
D. put up
13. I’m going to …… my new dress for the party.
A. put
B. put on
C. put up
D. put up with
14. John is upstairs. Please ……. him and tell him to come to the phone.
A. call
B. call up
C. call at
D. call to
15. When was that book ……. ?
A. made
B. produced 
C. published
D. created
16. How are the books in this library ?
A. divided
B. named
C. gathered
D. classified
17. The New Oxford Garage is …….. for more to buy a new car.
A. advertising
B. informing
C. requesting
D. advising
18. One of the new salesmen has ….. me to buy a new car.
A. convinced
B. argued
C. persuaded
D. resulted
19. First, he gave me a very interesting …….. about the car.
A. information
B. fact
C. news
D. brochure
20. It contained a lot of ….. about how little petrol the car used.
A. examination
B. news
C. fact
D. information
21. The car ….. is for one year. The garage will pay for any repairs within this period.
A. promised
B. advised
C. guaranteed
D. attended 
22. I hope everything is true and that the salesman isn't trying to anyone.
A. lie
B. mislead
C. mistake
D. steal
23. Are there any good ….. on television tonight?
A. showings
B. screens
C. programmes
D. performances
24. There’s a very interesting ……. about life in the Arctic.
A. news
B. documentary
C. service
D. entertainment
25. That’s a ……. , isn’t it? I think I watched it about a fortnight ago.
A. second
B. repeat
C. copy
D. return
26. It’s part of a on living in strange places.
A. set
B. collection
C. series
D. group
27. Do you watch a lot of ……. films?
A. travel
B. journey
C. tour
D. sightseeing
28. I prefer television …….
A. stages
B. screens
C. acts
D. dramas 
29. What about programmes?
A. playing
B. gaming
C. sports
D. match
30. I like to see “Match of the Day” on Saturdays. That’s my ……...
A. popular
B. favourite
C. preferable
D. likable

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. They (fine) ….. month and since then he (run) …. out of money.
32. They (break) ….. a glass while they (cook) ….. in the kitchen yesterday.
33. She (become) …. die head of my room since last year.
34. The moon (move) …….. round the earth.
35. He (not do) …..  morning exercise for 1 years now.

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
Some people believe that soon schools will no longer be (36) ……. These people say that because of the Internet and other new technology, there (37) ….. no longer any need for school buildings, formal classes, or  (38) …… . Perhaps this will be true one day, but it is (39) ……. for me to imagine a world without (40) …… . In fact, we need to look at how we can use new technology to make schools (41) ….., not to eliminate them.
We should invent a new kind of school that is linked to (42) ….., museums, science centers, laboratories, and even companies. Experts could give (43) ….. on video or over the Internet. TV (44) …… and local stations could develop programming about things students are actually (45) ….. in school.
36. A. necess                  B. be necessary
      B. necessary             D. had necessary
37. A. is                         B. am
      C. are                       D. has
38. A. teaching              B. teach
      C. taught                  D. teachers
39. A. hard                    B. hardly
      C. harding               D. be hard
40. A. schooling            B. be school
      C. schools                D. scholarship
41. A. good                    B. best
      C. better                   D. many
42. A. library                 B. librarying
      C. many libraries     D. libraries
43. A. talking                 B. talked
      C. took                     D. talks
44. A. networking         B. networks
      C. linking                 D. studied
45. A. study                   B. studies
     C. studying               D. link

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
Although they are safe to use in short term, coal, gas and oil present a long - term threat to the environment. All three types of fossil fuels produce carbon dioxide in far greater quantities than plants can use. The carbon dioxide they accumulates in the atmosphere and many even increase the earth’s “heat load” and lead to global rises in temperature. Thus, contrary to popular belief, the use of coal, gas and oil is not as safe as was originally thought. Furthermore, all three fossil fuels are non-renewable forms of energy.
Hydro-power offers a much more useful source of energy. It’s also renewable but its avalaibility is limited. Dams cannot be built in certain areas.
Wind power is a pollution - free source of renewable energy but it cannot be used in many parts of the world where there is insufficient wind.
Solar power is renewable, it does not cause pollution and it does not add to the earth’s heat load. But it’s hard to collect and store solar energy in some regions. 
Finally, nuclear power is an efficient and renewable power source. However, it brings risk of leaks or accidents.
46. The use of coal, gas and oil doesn't affect the environment.
47. Plants cannot absorb the whole amount of carbon dioxide released by the use of the gases.
48. Carbon dioxide causes global warming phenomenon.
49. Three fossil fuels are not renewable.
50. Hydro-power can’t be applied everywhere.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
American beer is probably, (51) ……. with French beer, the most maligned beer in the world. Americans possibly care more for liquor and the French definitely like their (52) . But now American beer is making a comeback; it’s pushing foreign imported beers off (53) ….. shelves and is even causing ripples in markets abroad. (54) ….. the secret to till this is the microbrow.
Inspired by a campaign for real ale in Britain, (55) …… was successful at keeping mass-marketed beers from destroying the small, (56) …… breweries, the microbrew started in the 1970s on the west coast. (57) …… , in the 80s; affluence brought about a change in (58) …… and in taste, this time for the more expensive
foreign beers. But now the micros are back.
Basically all the microbrew is a flavorful, speciality beer, not mass-produced but produced in smallish (59) …… by a small brewery and often sold locally. Samuel Adams sells in New England, Redhook Ale in Seattle and Brooklyn Lager originally of course from New York, also sells in Japan. They are spreading their (60) …. wings.
People are learning that beer can come in a myriad of tastes and colors, and if can be fresh and inexpensive, just so long as it is a microbrew.

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. Susan has two bad characteristics: jealsusy and (possess) ……….
62. After all he has done for us, it would be very (help) ….. of us o we didn’t do this for him now.
63. Penelope has (fortune) ……. faded her driving test again.
64. The (appear) ….. of the money from the cash-box shows that somebody in this office is a thief.
65. You must accept the (decide) …… of the committer.
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
66. With its expensive furniture and carefully-chosen colour scheme the room looked quite luxury.
67. General Wynding was placed at command of the southern army.
68. It was impossible for her telling the truth so she had to invent a story.
69. Only thoroughly displeasant people leave the remants of their picnics.
70. We did not know how builds this newly-designed house.
71. The student worked as if a barman during his holidays, because he wanted to earn money to pay his fees.
72. I am not used to get up early. I’d rather to stay in bet' a bit longer.
73. Neither the president nor his representatives IS to attend the meeting.
74. Huyen lived in Nghe An since 1986 to 1995, but she is now living in Hanoi.
75. Rite has been out of work, so she had no money, she had to live with unemployment-benefits.
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. We have a six o’clock deadline for this work.
This work …………………………………..
77. 1 don’t see the point of re-decorating this room.
Re-decorating ……………………………..
78. You can’t park here. It’s a restricted area.
No ………………………………………..
79. I had had no experience of skiing but I quickly picked it up.
Despite my ………………………………….
80. “If you scream, I’ll kill you,” the terrorist said to the hostage.
The terrorist threatened ……………………………………….

ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. D; 2. B; 3. C; 4.C; 5.D
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. C; 7. D; 8. D; 9. D; 10. D

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. B; 12. A; 13. B; 14. A; 15. C;
16. D; 17. A; 18.C; 19. D; 20. D;
21. C; 22. B; 23. C; 24. B; 25. B;
26. C; 27. A; 28. D; 29. C; 30. B
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. fined - ran
32 . broke - were cooking
33. has become
34 . moves
35. hasn’t been doing

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. B; 37. A; 38 . D; 39.A; 40. C;
41. C; 42 . D; 43. D; 
44. B; 45. C 
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
46. F; 47. T; 48 .T; .49 .T; 50. T
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
51. together
52. wine
53. supermarket
54. And
55. which
56. local
57. However    
58. spending    
59. quantities
60. small


IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. possessiveness
62. unhelpful
63. unfortunately
64. disappearance
65. decision
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
66. luxury —>  luxurious
67. at —> in
68. telling —> to tell
69. displeasant —> unpleasant
70. builds —> to build
71. as if —> as
72. get up —>  getting up
73. is —> are
74. since —> from
75. live with —> live on
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. This work must be finished no later than prior to before six o’clock.
77. Re-decorating this room is pointless.
78. No cars are permitted allowed to park here.
No parking IS permitted here
79. Despite my having no experience of skiing, I quickly picked it Up.
80. The terrorist threatened to kill the hostage if he screamed. 
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây