Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 12

Thứ hai - 08/06/2020 10:09

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 12: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. names          B. students
    C. friends         D. trousers
2. A. cleans          B. helps
    C. lives             D. plays
3. A. mother         B. do
    C. sometimes   D. brother
4. A. flat               B. party
    C. sandwich     D. dad
5. A. weather        B. cheap
    C. season          D. meat

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A. return          B. lottery
    C. reward         D. immediate
7. A. address        B. millionaire
    C. believe         D. mislead
8. A. estimate       B. medical
    C. advice          D. vegetables
9. A. addition       B. exemplify
    C. incredible     D. candle
10. A. aesthetic    B. particular
      C. disease       D. acceptability

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. Do be careful not to …… your coffee e on this white rug, Bill.
A. drip
B. spill
C. filter
D. leak
12. Nobody …... that aeroplane crash.
A. survived
B. recovered
C. lived
D. released
13. The Queen has said that she will …… the ceremony.
A. engage
B. come
D. impart
14. It is strange that Lucy is as …….. as her mother is beautiful.
A. dull
B. plain
C. humble
D. raw 
15. The ……. of gold has fallen slightly in the last year.
A. rate
B. value
C. currency
D. exchange
16. Owing to the bad weather, the garden party was ……..
A. called off
B. shouted out
C. spoken against
D. cried down
17. His house is a ……. between a palace and a hotel.
A. combination
B. union
C. cross
D. link
18. I’m afraid it didn’t   my mind that they …….. weren’t the right people to invite.
A. pass
B. cross
C. cover
D. fill
19. From now on everything will be …… sailing, I hope. No more problems.
A. simple
B. straight
C. plain
D. pretty
20. Peter, you’re a stupid little boy! Stop …….. that.
A. making up
B. acting out
C. doing up
D. showing off
21. There was so much noise that we could hardly …… what the speaker was saying.
A. take in
B. take up
C. bring in
D. bring out
22. There is a beautiful ……. of the old city from the terrace of their mountain house.
A. view
B. aspect
C. vision
D. appearance
23. We’re depending ……. you to come.
A. of
B . from
C. on
D.by
24. She wanted to be free ……. the influence of her parents.
A. on
B. from
C. for
D. without
25. As a single person, my ……. is very important to me.
A. liberation
B. independence
C. liberty
D. emancipation
26. Both she and her partner have got ……. attitudes towards marriage.
A single
B. free
C. independent
D. liberated
27. The price of the coach tickets …… on how many people want to go.
A. relies
B . depends 
C. counts
D. banks
28. The press were given complete ……. to photograph any part of the military base.
A. freedom
B . independence
C. liberation
D . liberty
29. Whether or not you need a visa ……. on which country you come from.
A. counts
B. relies
C. is dependent
D . is depending
30. She left home to be independent  ……. parents.
A. from
B . on
C. of
D. for

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc
31. The world (change) …… rapidly. Things (never / stay) …… the same.
32. We (have) …… an appointment with Lan next Sunday. Would you like to go with us?
33. It (often / rain) ……in summer, but it (not / rain) …….. now.
34. What time (you / get up) …… in the morning?
35. Every year, they often (grow) ……. potatoes . This year, they (grow) ……   vegetables.

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
The country and the city have (36) ……. And disadvantages. People in the country live in more beautiful (37) ……. . They enjoy peace and quite, and can do their work at their own pace because no one is in a (38)…… . They live in larger, more comfortable houses, and their (39) …… are more friendly, and ready to help them when they need it. Their life can be monotonous and they can be (40) ….. , a long way from the nearest town, (41) …… is a serious problem if they are ill or have to take children to school.
The city has all the (42) …… the country lacks, but it also has a lot of disadvantages. Cities are often ugly and (43) …… , they not only have1 bad air but are also noisy. Everyone is always in a haste and this (44) ….. that people have no time to get to know each other and make (45) ……. .
36. A. advantages          B. advantaging
      C. advantage            D. disadvantage
37. A. entertain              B. entertains
      C. environment        D. lovely
38. A. hungry                B. hurry
      C. fairy                    D. busy
39. A. neighborhood     B. family
      C. game                   D. neighbors
40. A. isolating              B. isolate
      C. isolated                D. isolative
41. A. who                     B. whom
      C. which                  D. why
42. A. services               B. taxes
      C. batteries              D. service
43. A. pollute                 B. polluting
      C. pollution             D. polluted
44. A. meaning              B. mean
      C. means                  D. meaningless
45. A. relationship         B. relative
      C. partner                 D. friends

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
Learning a foreign language takes time and patience. The reasons below may help to convince you to study a foreign language. Some reasons are practical, some intellectual and others sentimental, but whatever your reasons, having a clear idea of why you’re learning a language can help to motivate you in your studies.
When you move to a different country or region, learning the local language will help you to communicate and integrate with the local people.
If your relatives or friends speak a different language, learning that language will help you to communicate with them. It will also give you a better understanding of their culture and way of thinking. 
You may find that information about subjects you’re interested in is published mainly m a foreign language. Learning that language will give you access to the material and enable you to communicate with fellow students and researchers in the field.
46. Learning a foreign language is not simple.
47. Knowing why you’re learning a language can help to motivate you in your studies.
48. People learn a foreign language only because they want to work easily.
49. Learning a foreign language doesn’t take much time.
50. People may learn a foreign language because they like it.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
On the farm of today, (51)….. provide almost all the power. Modem farmers (52) ……. Have mechanized “hired land” and keep horses only for (53) …… . Besides
developing new machinery, scientists and engineers have helped the farmers in (54) ……. ways. For example , they have developed stronger fertilizers, more (55) …… insecticides, and hybrid seeds (56) produce larger, tastier fruits and vegetables. (57) …… farmers even have computers which help them use their resources more (58) …... As a result, the farm of today are able to (59)….. much more food with the same amount of labor. This means fewer but larger farms and (60) …… but more prosperous farmers. 

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. A (teach) …… assistant is a person who is not a qualified teacher who helps a teacher in a school.
62. I call several times, but only get the (answer) …… machine.
63. He is taken to the police station for (question) ………
64. Are you (family)…… with the computer software they use?
65. The group share their (remember) …… of life at school.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
66. We haven’t seen you for so a long time.
67. We’re really pleased that we moved to the country because of we were getting so fed up with living in London.
68. In the city there was so much traffic and noise and there was no times to relax.
69. Here in the country, Me is slower and much more peacefuler.
70. Now, for example, we’re able to going for a walk with the dog across the fields before breakfast.
71. The children are enjoying the fresh air and have made a lots of new friends. 
72. The people here are helpful, kindly and ever so friendly.
73. We do miss all our friends at London, expecially you, Jan.
74. Do coming and see us soon.
75. We’re all looking forward to see you again.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. It’s a 6-hour drive from London to Edingburh.
It takes ……………………………………
77. “You should take a map because you might be lost in the forest”
“In case you get ……………………………………..”
78. This is the most delicious cake I’ve ever eaten.
I have ……………………………….
79. I last saw him when I was a sudent
I haven’t ………………………….
80. Janet came first, which surprised nobody.
Nobody was ……………………………

ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. D; 2. A; 3. B; 4. B; 5. A
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. B; 7. B; 8. C; 9. D; 10. D

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. B; 12. A; 13. C; 14. B; 15. B
16. A; 17.C; 18. B; 19. C; 20. D
21. A; 22. A; 23. C; 24.B; 25. B;
26. D; 27. B; 28. A; 29. C; 30. C
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. is changing - never stay
32 . are having
33. often rains - is not raining
34 . do you get up
35. grow - are growing

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. A; 37. C; 38. B; 39. D; 40. C
41. C; 42 . A; 43. D; 44. C; 45. D 
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
46. T; 47. T; 48. F; 49. F; 50. T
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
51. machines
52. now
53. pleasure 
54. many
55. effective
56. which
57. Some
58. efficiently
59. produce
60. fewer

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. teaching
62. answering
63. questioning
64. familiar
65. remembrance
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
66. so —> such
67. because of —> because
68. times —> time
69. peacefuler —> peaceful
70. going —> go
71. lots —> lot
72. kindly —> kind
73. at —> in
74. coming —> come
75. see —> seeing
C. Viết tại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. It takes us 6 hours to drive from London to Edingburg.
77. In case you get lost in the forest, you should take a map.
78. I have never eaten such a delicious cake before.
79.I haven’t seen him since I was s student.
80. Nobody was surprised when Janet came first. 
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây