Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 (Đề 1)

Thứ năm - 25/04/2019 10:18

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm 2019 (Đề 1), có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
A. TRẮC NGHIỆM
Question 1: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
- "Passport, please.“             
A. What is it?
B. Yes.
C. Could I go now?
D. Here it is.

Question 2: Mark the letter A, B, C, or D to indicate the words whose underlined part is pronounced differently.
A. days
B. lands
C. bags
D. graphs

Question 3: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Don't  make  plan  for  Tuesday because we             leave in the morning. I'll let you know tonight.
A. can
B. must
C. would
D. may

Question 4: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
- "Happy birthday! This is a small present for you." - “            
A. What a pity!
B. How beautiful it is! Thanks.
C. Have a good time!
D. How terrible!
 
Read the passage and choose the best answer (A or B, C, D) from 5 to 14.
If you can roll a ball, you can play bowls. Everyone can play: young and old, men and women, the fit  and the not so fit. It  is the (5)      outdoor game that really is a sport for all. What other sports can grandparents play on equal terms with their grandchildren? What other game is so simple that  you could take  up  it  today  and  be  (6)            in  the  national  championship  tomorrow?  Simple? Perhaps that is not the (7)             word. There are bowls players in their thousands (8)            will tell   you that, although bowls is a game that anyone can (9)           in five minutes, it takes a lifetime to (10)           it. They are the people  who  have  developed  a  passionate  interest  in  the  game.  (11)            for outsiders, bowls is another world, and a strange and puzzling one. They see a bowl game in action and wonder what is going on.What the players are trying to do is easy to explain. Their (12)             is to roll their bowls, called   wood, as near as possible to the little white ball, called the jack. If one of your bowls finishes nearer  to the jack than your opponent's, you score one point and he or she scores (13)            . If you have the  two nearest, you score two, and so on. The skill involved in rolling a bowl that weighs around 2 kilos across about 40 meters so that it stops  only  a  very  short  (14)           from  the  target  is  just  as impressive as the skills required in other sports.
Question 5: A. special B. one C. individual D. alone
Question 6: A. going B. taking C. entering D. competing
Question 7: A. just B. genuine C. right D. suitable
Question 8: A. whose B. when C. which D. who
Question 9: A. pick up B. catch on C. find out D. see through
Question 10: A. master B. tame C. control D. manage
Question 11: A. Although B. However C. Unlike D. Besides
Question 12: A. attempt B. point C. aim D. scheme
Question 13: A. nothing B. something C. anything D. everything
Question 14: A. extent B. length C. distance D. range

Question 15: Choose the one word or phrase that needs correction by circling letter A,  B, C, or D.
Renewable energy sources are not use up when the energy is exploited.
      A                                               B          C                                D
Question 16: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Peter often drives a                           .
A. little Japanese red car
B. little red Japanese car
C. red little Japanese car
D. Japanese little red car
 
Read the passage and choose the best answer (A or B, C, D) from 17 to 21.
- All around the world, there are many endangered animals, largely because of human progress. As the world's population grows, humans move into new areas, create more pollution, and use more natural resources. This all puts pressure on animals, which cannot really compete with humans. An excellent example of this would be the case of the leatherback sea turtle.
- At 6.5 meters long, and up to 600 kilograms, the leatherback is the largest turtle on Earth. It is also one of the most endangered. Scientists do not know the exact number of leatherbacks because they spend their entire lives at sea. This makes them very difficult to count. But female leatherbacks come on land to lay their eggs. From the number of nests that scientists find, they can estimate the number of turtles. The numbers do not show a good future for the leatherback. At one beach, scientists counted over 10,000 egg nests in 1954. In 1993, there were only 50 nests at the same beach. Scientists think that the leatherback population is perhaps only 1% of what it was just 50 years ago. Human development over the last 50 years is undoubtedly the reason for this.
- Humans affect leatherbacks in many ways. Many of the beaches leatherbacks used to lay their eggs at are now covered with hotels and resorts, so there are few places for the turtles to make their nests. In addition, in many parts of the world, people eat the turtle eggs. At one beach in Mexico, almost 100% of all the leatherback nests were dug up and the eggs eaten by humans. The turtles also get caught in fishing nets and die. In the 1950s, there were 5,000 fishing boats in the Gulf of Mexico, a common spot for leatherbacks. Now there are over 55,000 fishing boats in the same area. If the situation does not change soon, the leatherback may disappear forever.

Question  17: As used in the passage, the term endangered animals can best be explained as            
A. animals in areas where humans live
B. animals with very low numbers
C. a kind of turtle
D. animals caught in fishing nets
 
Question 18: According to paragraph 1, humans pressure animals in all of the following ways EXCEPT              .
A. by killing the animals
B. by using natural resources
C. by moving into new areas
D. by adding to pollution
 
Question 19: According to paragraph 2, why is it difficult to count the numbers of leatherback turtles?
A. Their nests are hard to find.
B. They live most of their lives in the sea.
C. They are scared of humans.
D. They swim very fast.
 
Question 20: According to the passage, how do hotels and resorts hurt leatherback turtles?
A. People at the hotels go fishing and eat the turtle eggs.
B. They pollute the beaches and kill the leatherbacks.
C. They occupy the beaches where the turtles lay their eggs.
D. They bring more people to the beaches to see the animal.

Question 21: The author mentions fishing boats in order to            .
A. show that fishing is becoming more popular in the Gulf of Mexico
B. suggest that the Gulf of Mexico is a good place to catch leatherback turtles
C. suggest a connection between the rise in fishing and the fall in leatherback turtles
D. explain why there are no leatherback turtles in the Gulf of Mexico

Question 22: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Remember              some presents for Mum on her birthday, Dad.
A. buying B. to buy C. and buy D. and buying

Question 23: Choose the one word or phrase that needs correction by circling letter A,  B, C, or D.
The number of the Asian Games participants have been increasing.
        A                     B                               C                     D

Question 24: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Do you mind                      ?
A. if I borrow your skateboard
B. borrowing your skateboard
C. if borrowing your skateboard
D. if your skateboard borrowed
 
Question 25: Choose the word whose main stress is placed differently from the others.
A. legend
B. around
C. question
D. special
 
Question 26: Mark the letter A, B, C, or D to indicate the words whose underlined part is pronounced differently.
A. installed
B. survived
C. required
D. rejected
 
Question 27: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
"You look nice in that red shirt." – “         
A. It's nice of you to say so.
B. Am I? Thanks.
C. Oh, poor me.
D. I am interesting to hear that.

Question 28: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Everyone is aware             the danger of overcrowded population.
A. to B. from C. with D. of
 
Question 29: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
I like Tom and Ann. They are                                       .
A. such nice people
B. such a nice people
C. such as nice people
D. such nice peoples

Question 30: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
This school is only for children            first language is not English
A. whose B. who is C. who D. of whom

Question 31: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
Did you remember anything            at the party?
A. interestive
B. interested
C. interesting
D. interests

Question 32: Choose one best option to complete this sentence by circling the corresponding letter A, B, C, D.
You will not achieve anything            you take risks.
A. if B. when C. unless D. that

B. TỰ LUẬN
Question 33: Rewrite the sentence with similar meaning using the suggested words
If I were you I'd look for another job.
I suggest ……………………………………………..…………………………………………

Question 34: Rewrite the sentence with similar meaning using the suggested words
They saw the children play football in the street.
The children ……………………………………………….………………...................…

Question 35-40: In 80-100 words, write a paragraph about the benefits of reading books.
ĐÁP ÁN
A. TRẮC NGHIỆM
1. D 9. A 17. B 25. B
2. D 10. A 18. A 26. D
3. D 11. B 19. B 27. A
4. B 12. C 20. C 28. D
5. C 13. A 21. C 29. A
6. D 14. C 22. B 30. A
7. C 15. B 23. D 31. C
8. D 16. B 24. A 32. C

B. TỰ LUẬN
33. I suggest you (should) look for another job.
34. The children were seen to play football in the street.
35-40 : The paragraph should be from 80 to 100 words and include:
- The benefits of reading book
- Coherence and Cohesion
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây