Loading...

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Bình Minh, Ninh Bình năm học 2019

Thứ ba - 30/04/2019 10:44
Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Bình Minh, Ninh Bình năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.
Loading...
TRƯỜNG THPT BÌNH MINH
ĐỀ THI THỬ
KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2019
Bài thi: NGOẠI NGỮ; Môn thi: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề
                          
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs
from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. handicapped     B. advantaged                         C. organized               D. volunteered
Question 2: A. author                B. think                                    C. thank                      D. although
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3: A. broaden             B. persuade                C. reduce                    D. explain
Question 4: A. candidate          B. precision                 C. habitat                    D. vacancy
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following
questions.
Question 5: Richard Byrd was ____first person in history to fly over the  North Pole.
A. a                                         B. an                            C. the                          D. Ø (no article)
Question 6: By the time I got into town, all of the shops there ______.
A. was closing                            B. had closed              C. close                       D. will have closed
Question 7: We _____ more pictures if we had not run out of film.
A. would have taken               B. would take                         C. will take                 D. had taken
Question 8: The food costs in a new supermarket are so much cheaper than those in the one in John Street. _____, they do free home deliveries.
A. Moreover                            B. Consequently         C. Nevertheless           D. Instead
Question 9: People all over the world are working to help save endangered animals _____ extinction.
A. by                                       B. from                        C. in                            D. through
Question 10: ____________ one of the most beautiful forms of performance art, ballet is a combination of dance and mime performed to music
A. Being considering             B. Considering            C. Considered             D. To consider
Question 11: _____, she managed to hide her feelings.
A. However jealous she felt                                        B. if she would feel jealous
C. Despite of her being jealous                                   D. In case she felt jealous
Question 12: 25. She's angry about not ______ to the farewell party last night.
A. having invited                    B. to have invited       C. having been invited D. to have been invited
Question 13: John’s _______ and efficiency at the company led to his promotion to Sales Manager.
A. punctuality                                     B. punctual                  C. punctuate               D. punctually
Question 14: Today, some students tend to _____ the importance of soft skills as they solely focus on academic subjects at school.
A. overlook                             B. centre                      C. emphasize               D. attract
Question 15: In some countries, many old-aged parents like to live in a nursing home. They want to _____ independent lives.
A. give                                    B. take                         C. keep                        D. lead
Question 16: We were quite impressed by the ______ students who came up with the answer to our question almost instantly.
A. absent-minded                   B. big-headed                         C. quick-witted           D. bad-tempered
Question 17: As John _____ enjoyed doing research, he never could imagine himself pursuing other careers.
A. thoroughly                          B. totally                     C. extremely               D. utterly
Question 18: Now that he has retired, he lives partly on his pension and partly on the ___ on his post office saving account.
A. interest                               B. salary                      C. wages                     D. income
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 19: Tim is thinking of leaving his present job because his manager is always getting at him.
A. supporting                          B. protecting               C. defending               D. criticizing
Question 20: You can use a microwave or cook this kind of food in a conventional oven which has been used in cooking for a long time.
A. unique                                B. modern                   C. traditional               D. extraordinary
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 21: He’s really out of shape, so he’d better start exercising. Otherwise, he won’t be able to join us on the hiking trip next month.
A. physically fit                      B. out of work            C. always joyful          D.  unhealthy and stressed
Question 22: Doctors and nurses of this hospital have worked round the clock to help those injured in the recent earthquake.
A. permanently                       B. interruptedly           C. continuously           D. accurately
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete
each of the following exchanges.
Question 23: Anne is seeing Mary off at the airport.
Anne: “Don’t fail to look after yourself, Mary!” - Marry: “_____”
A. Of course, you are an adult.                                   B. Oh, I knew about that.
C. The same to you.                                                    D. Thanks, I will.
Question 24: Frank is inviting William to go to the waterpark.
Frank: “What about going to the waterpark?” - William: “_____”
   A. That’s good idea.               B. That’s right.            C. Of course!              D. Right! Go ahead.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.
WOMEN TAKING THE HUSBAND’S NAME
Many women in Western society, aware of the power of names to influence identity, are aware that choosing how to identify themselves alter marriage can be a significant decision. They may follow the tradition of taking their husband's last name, hyphenate their (25) _________ name and their husband's, or keep their birth name. One fascinating survey reveals that a woman's choice is (26) _________ to reveal a great deal about herself and her relationship (27) _________ her husband. Women who take their husband's name place the most importance on relationships. On the other hand, women who keep their birth names put their personal concerns ahead of relationships and social expectations. Female forms of address influence others' perceptions as well. Research (28) _________ in the late 1980s showed that women who choose the title Ms give the impression of being more achievement oriented, socially self-confident, and dynamic but less interpersonally warm than counterparts (29) _________ prefer the more traditional forms Miss or Mrs.
Question 25: A. own                 B. private                    C. personal                  D. individual
Question 26: A. like                  B. alike                        C. likely                       D. unlikely
Question 27: A. by                    B. with                         C. in                            D. with
Question 28: A. conduct           B. conducts                 C. conducting              D. conducted
Question 29: A. who                 B. what                        C. which                     D. whom

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.                       
THE MUSCLES IN OUR BODY
Our human body is made up of many muscles. All these muscles work together to help you move. They form the muscle system. 650 muscles are wrapped around your bones. They basically cover the bones like a blanket. Muscles are fastened to the bones by tough bands. These bands are called tendons. You can see your tendons when you wiggle your finger. Moving your fingers back and forth makes your tendons move.
These muscles around the bone must be told when to move. They are controlled by your thinking. If you want to walk, talk or smile, you send a message to the brain. Your brain picks up the message. It receives it and processes it. Then it sends out an electrical signal through the nerves. The nerves make connections until the signal reaches the proper muscle. This signal tells a muscle what it has to do. The muscle simply does exactly what the brain tells it to do. When you jump, hundreds of muscles work to help you do that.
Muscles work all the time. They even work when you are fast asleep. They keep your body firm and strong. Therefore, it is important to be in good shape. You need to stay healthy so that your muscles can remain powerful too. One thing that muscles need is good food. Muscles develop when they have protein. Milk, eggs, red meat, fish and beans are rich in protein. A healthy diet includes these food types. Muscles also need to be exercised to remain firm and toned. Regular exercise makes your muscles bigger, strengthens your heart and lungs and makes you more flexible. Good ways to exercise our walking, swimming, cycling, dancing or playing soccer. These activities improve your stamina. If you have good stamina, you can keep going for a long time without getting tired.
Question 30: What is the topic word of paragraph 1?
A. Muscles                     B. The muscles system            C. Bones                     D. Tendons
Question 31: The word “wiggle” in paragraph 1 means:
A. spin                            B. raise                                    C. move                      D. cross
Question 32: In what order do the following happen?
A. Processed message, nerve connection, electric signal, execution
B. Execution, electric signal, nerve connection, processed message
C. Execution, nerve connection, electric signal, processed message
D. Processed message, electric signal, nerve connection, execution
Question 33: What are two things muscles need to stay strong?       
A. Protein and walking B. Milk and eggs                     C. Protein and good exercise  D. Sleep and good food
Question 34: What does the author think about regular swimming?
A. It makes you stronger and flexible  
B. It helps you to keep going for a long time without getting tired
C. It is better than walking and dancing                      
D. It is not as good as playing soccer.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.
The Great Energy Debate
Modern civilization is heavily dependent on energy. Without reliable power sources, we couldn’t operate machines, use transportation, communicate via Internet, or do many other things. Although everyone recognizes the importance of energy, deciding what kind of energy the world should use in the future is not a simple task. The two leading candidates for this role are green energy and nuclear energy.
Currently, most of the energy we use is derived from fossil fuels. Although this energy source has got us this far, there are several problems with it. For starters, it is a finite resource which is quickly running out. Some analysts have even estimated that the Earth could run out of coal and oil within the next 50 years. Burning fossil fuels also creates large amount of pollution, which is harmful to the environment. Although fossil fuels still provide the majority of our power, governments are seeking better energy sources to use going forward.
Green energy is one option that is becoming increasingly attractive. It includes technologies such as solar, wind, and hydro power. These are seen as clean sources of energy because they cause very little pollution. In addition, they are completely renewable, so there is no danger that it will run out. The major disadvantage with green energy sources is that they are not cheap.
The other alternative is nuclear power. Like green energy, it is also a renewable source of power that will not run out, and it also doesn’t produce air pollution. In addition, nuclear power is more reliable than green energy, as it doesn’t depend on sunshine, rain, or wind to operate. The major issues with nuclear power are safety concerns and nuclear waste. Nuclear power plants create a considerable amount of nuclear waste which is extremely hazardous to people’s health. If they happen to have a meltdown, this could destroy the surrounding area for years to come.
The recent nuclear disaster in Fukushima, Japan brought this reality into the spotlight once again. In response, Germany announced it would close down eight of its nuclear plants immediately, and close the rest by 2022. Meanwhile, other nations refuse to give up on nuclear power, stating that these disasters are rare. The debate of whether to use green or nuclear power will likely continue for some time. In the end, it is quite possible that both energy sources will be used to fuel our planet.

Question 35: What is the focus of the passage?
A. Why energy is important.                                       B. The energy sources used in the past
C. Comparing future energy solutions.                       D. Discussing how disasters affect power sources
Question 36: What is the major problem with using fossil fuels?
A. They don’t generate lots of energy.                       B. They can often cause earthquakes.
C. They are too costly at the moment.                        D. They won’t be available for much longer.
Question 37: What is the main problem with green energy?
A. It creates lots of pollution.                                     B. It costs more money than other solutions.
C. No one is interested in using it.                             D. It won’t work at all in many nations.
Question 38: The word “these” in paragraph 3 refers to _________.
A. generation of electricity                                         B. seeking greener energy
C. cheap energy                                                          D. alternative energy
Question 39: Which of the following is a benefit of nuclear energy?
A. It is free for everyone.                                           B. It is extremely safe.
C. It doesn’t create any waste.                                   D. It works no matter what the weather is like.
Question 40: What does the author think is the most likely energy solution for the future?
A. A mix of different energy sources will be the answer.
B. Fossil fuels will continue to be the best choice.
C. Nuclear energy probably makes the most sense.
D. People will all eventually support green energy.
Question 41: The word “spotlight” in paragraph 5 is closest in meaning to _________.
A. concern                               B. attention                 C. danger                    D. area of light
Question 42: It can be inferred from the passage that _________.
A. nations have different viewpoints about the utility of nuclear power
B. nuclear power is more expensive than other sources
C. nuclear energy is renewable because it can be replenished
D. the nuclear disaster in Fukushima made other countries give up on nuclear power
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction
in each of the following questions.
Question 43: Ninety-seven percent of the world’s water are salt water found in the oceans.
                                                   A                    B               C                       D
Question 44: Some endangered animals such as tigers and elephants have exploited illegally for many
                                        A                                  B                                            C
years. I’m so annoyed at knowing that.
                            D
Question 45: In the recruitment interview, his abilities were highly appreciated by the personal manager.
                                        A                                    B                            C                                D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 46: “Don’t touch the electric wires. It might be deadly.” said Steve to Mike.
A. Steve advised Mike not touch the electric wires as it might be deadly.
B. Steve warned Mike not to touch the wires as it might be deadly.
C. Steve suggested that Mike not touch the electric wires as it might be deadly.
D. Steve accused Mike of touching the electric wires as it might be deadly.
Question 47: If we prevent more poaching, we will save more precious species.
A. We prevent more poaching, the more precious species we will save.
B. The more poaching we prevent, the more precious species we will save.
C. The more poaching we prevent, the fewer precious species we will save.
D. The best poaching we prevent, the most precious species we will save.
Question 48: It is regretful that they destroyed the biggest Buddhist statue.
A. They wouldn’t have destroyed the biggest Buddhist statue.
B. They shouldn’t have destroyed the biggest Buddhist statue.
C. They couldn’t have destroyed the biggest Buddhist statue.
D. They can’t have destroyed the biggest Buddhist statue.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 49: I did not see Susan off at the airport. I feel bad about it now.
A. I wish I would see Susan off at the airport.
B. If only I had seen Susan off at the airport.
C. I regret having seen Susan off at the airport.
D. That I did not see Susan off at the airport escapes me now.
Question 50: He left school. Then he started computer programming.
A. No sooner had he started computer programming than he left school.
B. Hardly had he started computer programming when he left school.
C. No sooner had he left school than he started computer programming.
D. After he left school, he had started computer programming.
                                                                          
……THE END…….
ĐÁP ÁN
 
1. A 2. D 3. A 4. B 5. C 6. B 7. A 8. A 9. B 10. C
11. C 12. C 13. A 14. A 15. D 16. C 17. A 18. A 19. D 20. C
21. A 22. B 23. D 24. A 25. A 26. C 27. B 28. D 29. A 30. A
31. C 32. D 33. C 34. B 35. C 36. D 37. B 38. D 39. D 40. A
41. B 42. A 43. C 44. C 45. D 46. B 47. B 48. B 49. B 50. C
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá

Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây