Loading...

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Hiếu Phụng, Vĩnh Long năm học 2019

Thứ sáu - 03/05/2019 12:34

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Hiếu Phụng, Vĩnh Long năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1:
A. laughed B. explaned C. cooked D. sacrificed
Question 2:
A. plough B. route C.  loud D. shoulder

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3:  A. desert B. harbor C. cartoon D. nation
Question 4:  A. ultimate B. graduate C. optional D. abundant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 5: How do we know what _______ universe is supposed to look like?
A. a
B. an
C. the
D. no article

Question 6: I am flying to the States tonight. I ______ you a ring if I can find a phone.
A. will give
B. would give
C. could give
D. have given
 
Question 7: I saw a terrible accident while I _______ on the beach.
A. am walking
B.  was walking
C. walked
D. were walking
 
Question 8: Many people do not like scuba diving _______.
A. because it is dangerous
B. because of it is dangerous
C. because its danger
D. due to it is dangerous

Question 9: Microblogging can promote laziness and poor writing skills because students tend to post very short messages and rely heavily ________ the Internet as their source of information
A. on
B. to
C. under
D. over

Question 10:______,  everyone was chatting and eating.
A. He had arrived at the party
B. To have attended the party
C. On his arrival at the party
D. Just attended the party
 
Question 11: Since____ his MBA studies, Fred has secured a great job as a finance manager of a major corporation in Canada.
A. he finishing
B. finished
C. he finish
D. finishing
 
Question 12: If we want to develop inner tranquility, we have to stop ______ by every little thing.
A. being bothered
B. bothering
C. to bother
D. to be bothered

Question 13: He is such a __________ writer. Many people respect and admire him.
A. distinction
B. distinguishing
C. distinctive
D. distinguished
 
Question 14: Parts of the country are suffering water ______ after the unusually dry summer.
A. thirst                         
B. shortage               
C. supply     
D. hunger
 
Question 15: I haven’t had a ________ week. I seem to have done nothing at all.
A. productive       
B. extensive         
C. enthusiastic         
D. economic
 
Question 16: A university is an -institution of higher education and research, which grants _______ degrees at all levels in a variety of subjects.
A. secondary
B. optional
C. academic
D. vocational
 
Question 17. Nowadays, lifelong learning is _______by e-learning platforms. 
A. insisted B. facilitated C. assessed D. accessed 
Question 18: I’m not keen on _____ control of the project to a relatively newcomer.
A. undertaking B. charging C. allotting D. entrusting
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 19: To absorb a younger workforce, many companies offered retirement plans as incentives for older workers to retire and make way for the young ones who earned lower salary.
A. rewards      
B. opportunities  
C. motives    
D. encouragements
 
Question 20: How on earth could they do away with a lovely old building like that and put a car park there instead?                                                                                                                        
A. keep      
B. destroy                
C. decrease    
D. upgrade
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 21: Affluent families find it easier to support their children financially.
A. privileged                  
B. well- off                
C. impoverished    
D.wealthy
 
Question 22: Those clothes are inappropriate for this evening.
A. suitable      
B. attractive    
C. available    
D. improper
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.
Question 23: Tom is apologizing to Peter for being late.
- Tom: “Sorry, I’m late, Peter. My car has broken down on the way here.”
- Peter: “___________________”
A. No, I wouldn’t mind at all.   
B. Not on my account.      
C. That’s all right.      
D. Well, it’s worth a try.

Question 24: Two friends, Peter and Linda, are talking about pets.
- Peter: “Well, cats are very good at catching mice around the house”
- Linda: “___________________”
A. Nothing more to say.            
B. You can say that again.     
C. Yes, I hope so.      
D. No, dogs are good, too. 
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.
- The invention of the mobile phone has undoubtedly revolutionized the way people communicate and influenced every aspect of our lives. The issue is whether this technological innovation has (25) ______ more harm than good. In order to answer the question, we must first turn to the types of consumers. Presumably, most parents (26) ______ are always worrying about their children’s safety buy mobile phones for them to track their whereabouts. We can also assume that most teenagers want mobile phones to avoid missing out on social contact. In this context, the advantages are clear. (27) ________, we cannot deny the fact that text messages have been used by bullies to intimidate fellow students. There is also (28) ________ evidence that texting has affected literacy skills. 
The widespread use of mobile phone has, out of question, affected adult consumers too. What employee, on the way home from work, would be reluctant to answer a call from their boss? Apparently, only 18% of us, according to a survey, are willing to switch off our mobile phones once we've left the office. 
Admittedly, mobile phones can be intrusive but there are obvious benefits to possessing one. Personally speaking, they are invaluable when it comes to making social or business arrangements at short (29) _______. They also provide their owners with a sense of security in emergency situations. 
 
Question 25:  A. done B. played C. made D. brought
Question 26:  A. which B. whom C. who D. what  
Question 27:  A. Moreover B. However C. Therefore D. So that
Question 28:  A. indisputable B. arguable C. doubtless D. unhesitating 
Question 29:  A. time B. warning C. term D. notice 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
- After twenty years of growing student enrollments and economic prosperity, business schools in the United States have started to face harder times. Only Harvard’s MBA School has shown a substantial increase in enrollment in recent years. Both Princeton and Stanford have seen decreases in their enrollments. Since 1990, the number of people receiving Masters in Business Administration (MBA) degrees, has dropped about 3 percent to 75.000, and the trend of lower enrollment rates is expected to continue.
There are two factors causing this decrease in students seeking an MBA degree. The first one is that many graduates of four-year colleges are finding that an MBA does not guarantee a plush jobs in Wall Street, or in other financial districts of major American cities. Many of the entry-level management jobs are going to students graduating with Master of Art degrees in English and the humanities as well as those holding MBA degrees. Students have asked the question, “Is an MBA degree really what I need to be best prepared for getting a good job?” The second major factor has been the cutting of American payrolls and the lower number of entry-level jobs being offered. Business needs are changing, and the MBA schools are struggling to meet the new demands.

Question 30: What is the main focus in this passage?
A. Jobs in Wall Street
B. Types of graduate degrees
C. Changes in enrollment for MBA schools
D. How schools are changing to reflect economy

Question 31: The word “prosperity” in the first paragraph could be best replaced by which of the following?
A. success
B. surplus
C. nurturing
D. education

Question 32: Which of the following business schools has shown an increase in enrollment?
A. Princeton
B. Harvard
C. Stanford
D. Yale
 
Question 33: Which of the following descriptions most likely applies to Wall Street?
A. a center for international affairs
B. a major financial center
C. a shopping district
D. a neighborhood in New York
 
Question 34: According to the passage, what are two causes of declining business school enrollments?
A. lack of necessity for an MBA and an economic recession
B. low salary and foreign competition
C. fewer MBA schools and fewer entry-level jobs
D. declining population and economic prosperity

Question 35: As used in the second paragraph, the word “struggle” is closest in meaning to __________.
A. evolving
B. plunging
C. starting
D. striving
 
Read the following passage adapted from Cultural Guide - OALD, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 
- In the primary school, a child is in a comparatively simple setting and most of the time forms a relationship with one familiar teacher. On entering secondary school, a new world opens up and frequently it is a much more difficult world. The pupil soon learns to be less in the way he speaks to teachers and even to his fellow pupils. He begins to lose gradually the free and easy ways of the primary school, for he senses the need for a more caution approach in the secondary school where there are older pupils. Secondary staff and pupils suffer from the pressures of academic work and seem to have less time to stop and talk. Teachers with specialist roles may see hundreds of children in week and a pupil may be able to form relationships with very few of the staff.
He has to decide which adults are approachable; good schools will make clear to every young person from the first year what guidance and personal help is available- but whether the reality of life in the institution actually encourages requests for help is another matter. 
Adults often forget what a confusing picture school can offer to a child. He sees a great deal of movement, a great number of people-often rather frightening looking people- and realizes that an increasing number of choices and decisions have to be made. As he progresses through the school the confusion may become less but the choices and decisions required will increase. The school will rightly expect the pupil to take the first steps to obtain the help he needs, for this is the pattern of adult life for which he has to be prepared, but all the time the opportunities for personal and group advice must be presented in a way which makes them easy to understand and within easy reach of pupils.

Question 36: According to the passage one of the problems for pupils entering secondary school is that_______.
A. they are taught by many different teachers
B. they do not attend lessons in every subject
C. the teachers do not want to be friendly
D. the teachers give most attention to the more academic pupils

Question 37: The teachers at secondary school do not talk much to the pupils because_______.
A. they want to keep a certain distance with the pupils
B. they are too busy with their academic work
C. the pupils are afraid of them
D. it is the regulation of the school

Question 38: What will the school rightly expect the pupils to do?
A. they study hard                                           
B. they think carefully
C. they understand well
D. they firstly obtain the help 
 
Question 39: Theword “adults” in the second paragraph refers to_______.
A. the pupils at secondary school             
B. the secondary pupils parents
C. the staff at secondary school
D. the teachers and pupils at secondary school.
 
Question 40: How many pupils do teachers see in a week?
A. One pupil                 
B. A few of pupils     
C. Many pupils       
D. Hundreds of pupils
 
Question 41: Who do the pupils make relationship with ?
A. Other pupils       
B. Other parents         
C. Few of the staff   
D. A few of the staff
 
Question 42: In this passage about secondary schools, the author is mainly concerned about 
A. academic standards
B. the role of specialist teachers
C. the training of the individual teachers
D. the personal development of pupils
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 43: I feed usually the chicken, and my sister prepares dinner
                                A                  B                      C                        D
Question 44: More schools have built recently to make it convenient for children to receive  education.
                                                   A                            B                             C                             D
Question 45: Human beings enjoy their life with more and more progress of science and 
                                                                                        A
technological, but it is also very necessary to think more about the problems that modern machines and devices may cause.
      B                                                 C                                                                                                               D
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 46: The living room isn’t as big as the kitchen
A. The living room is bigger than the kitchen.
B. The kitchen is smaller than the living room.
C. The kitchen is bigger than the living room.
D. The kitchen is not bigger than the living room.
 
Question 47: My mother said: “Where did you go last night?”
A. My mother asked me where had I gone the night before.
B. My mother asked me where I had gone last night
C. My mother asked me where I had gone the night before.
D. My mother asked me where I went the night before

Question 48: I' m sure Luisa was very disappointed when she failed the exam.
A.Luisa must be very disappointed when she failed the exam.
B.Luisa must have been very disappointed when she failed the exam 
C. Luisa may be very disappointed when she failed the exam 
D. Luisa could have been very disappointed when she failed the exam
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 49: Susan didn’t apply for the summer job in the café. She now regrets it.
A. Susan wishes that she applied for the summer job in the café.
B. Susan feels regret because she didn’t apply for the summer job in the café.
C. If only Susan didn’t apply for the summer job in the café.
D. Susan wishes that she had applied for the summer job in the café.

Question 50: After she had finished her homework, she watched television.
A .Had she finished her homework she would have watched television.
B. As soon as she finished her homework she would have watched television.
C. Before she had watch television she finished her homework.
D. She had finished her homework before she watched television.
 
ĐÁP ÁN
 
1. B 2. D 3. C 4. D 5. D 6. A 7. B 8. A 9. A 10. C
11. D 12. A 13. D 14. B 15. A 16. C 17. B 18. D 19. D 20. B
21. C 22. A 23. C 24. B 25. A 26. C 27. B 28. A 29. D 30. C
31. A 32. B 33. B 34. A 35. D 36. A 37. B 38. D 39. C 40. D
41. C 42. D 43. A 44. A 45. B 46. C 47. C 48. B 49. D 50. D
 
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 25 trong 6 đánh giá

Xếp hạng: 4.2 - 6 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây