Loading...

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THCS - THPT Hiếu Nhơn, Vĩnh Long năm học 2019

Thứ ba - 30/04/2019 11:13

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THCS - THPT Hiếu Nhơn, Vĩnh Long năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
TRƯỜNG THCS & THPT ĐỀ THI THAM KHẢO THPT QUỐC GIA 2019
           HIẾU NHƠN Môn thi: TIẾNG ANH
     Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1. :
A. passed                     
B. managed                 
C. cleared                   
D. threatened
Question 2.
A. compound                 
B. course                     
C. around                   
D. hour
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3.
A. biologist          
B. generally                
C. responsible            
D. security
Question 4.
A. believe           
B. marriage                
C. response                
D. maintain
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 5. At first she was trained to be _______ scriptwriter, but later she worked as a secretary.
A. the                         
B. a                             
C. the                        
D. no article
Question 6. I think she would forgive you if you ____ to speak to her
A. are trying              
B. would try               
C. tried                                   
D. have tried
Question 7. I first met her four years ago when we ___ at a middle school.
A. had been studying 
B. are studying           
C. have been studying           
D. were studying
Question 8. The schoolboys are in a hurry ______ they will not be late for school.
A. so as to                  
B. to                           
C. in order that          
D. for 
Question 9. If you have ever watched television, you have seen plenty ___ drug ads.
A. with                       
B. of                           
C. for                          
D. about
Question 10. One of the household chores daughters often share with their parents is ________
A. making tables        
B. painting                 
C. mending things
D. washing dishes
Question 11. Do you believe that such a problem can ...................?
A. solve                      
B. be solving              
C. is solved                
D. be solved
Question 12.  I love _______ films but I seldom find time to go the cinema.
A.  see                                    
B. saw                                    
C. seen                       
D. seeing
Question 13. Her ___ to medicine was so great that she had little time for anything else.
A. importance            
B. dedication             
C. emphasis                
D. reputation
Question 14. It is stated that we are now in the first stages of a battle for the ___ of life on the earth.
A. purification            
B. sustainability         
C. conservation          
D. responsibility
Question 15. These eggs come from free-range chickens ___ eat only organic grains.
A. which                    
B. that                                    
C. who                       
D. they
Question 16.  Someone who is _______ is hopeful about the future or the success of something in particular.
A. powerful                
B. optimistic               
C. stagnant                 
D. pessimistic
Question 17.  It was cold outside so she _______ her coat and went out.
A. turned on               
B. put on              
C. switched on           
D. put off
Question 18. You should _______ more attention to what your teacher explains.
A. make                      
B. get                         
C. set                          
D. pay
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 19. When you cross the street, be careful and be on the alert for the bus.
A. Look for                
B. watch out for         
C. search for               
D. watch for
Question 20. The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination.
A. effects                   
B. symptoms              
C. hints                       
D. demonstrations
 
Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 21. I would be happy to go along with the idea.
A. disagree with the idea                               
B. agree with the idea
C. support the idea                                         
D. approve with the idea
Question 22. Why are you being so arrogant?
A. humble                  
B. cunning                  
C. naive                      
D. gentle
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
Question 23. - "I wonder if I could possibly use your car for tonight?"        - "________ . I'm not using it anyhow."
A. I don't care                                                
B. I don't know                                  
C. Yes, indeed      
D. Sure, go ahead
Question 24. Patient: “Can I make an appointment to see the doctor, please?” – Receptionist:“_____”
A. Not at the moment. He can’t be disturbed.
B. OK, you will need to check my diary.
C. OK, let me just check the diary.               
D. Have a seat and I’ll be with you in an hour.
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.
Popular discussions of the future often focus on the way (25) ________ will affect our lives – cars that drive themselves, computerized (26) ________that think like humans and vacations on the moon. Some of these (27) ________may sound like absolute fantasy. However, if the developments of recent years are any indication, such predictions are probably not fancy at all. Only a few decades ago, most of us thought (28) ________shopping, computerized body parts and virtual reality games were science (29) ________. Now, these things are here.
Question 25.
A. technology              
B. economy                
C. politics                   
D. mathematics
Question 26.
A. programs                 
B. softwares               
C. robots                    
D. pets
Question 27.
A. events                      
B. facts                       
C. opinions                 
D. predictions
Question 28.
A. window                     
B. electronic               
C. virtual                    
D. actual
Question 29.
A. achievements           
B. developments        
C. fiction                    
D. progress
 
Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.
Google Books: Cataloging the World’s Library
The digital age has brought us several conveniences which seemed unimaginable just a few decades ago. In particular, it has changed the way in which we consume and store information. Before the Internet, people would need large rooms with bookshelves if they wanted to maintain a large book collection. However, thanks to e-books and services like Google Books, readers have access to millions of books with a few clicks of their mice.
Google Books is a service provided by Google that catalogs books by scanning them and making them searchable online. The project kicked off in 2004 with the ambitious goal of creating the largest body of human knowledge ever and making it available online. To date, Google Books has scanned over 30 million books into its catalog. By the end of the decade, its goal is to cover every book that is currently available.
Using Google Books is quite convenient, as it is integrated into Google’s search engine. When searching for a book that Google Books has in its catalog, users can access some contents of the books depending on its copyright status. If a work is considered to be in the public domain, as many old books are, they can read the entire thing. However, if a book is still under copyright, the searcher will often be able to preview a few pages. In some cases, when a author has not given permission to display their work , only a few random lines of text  from the book will be displayed.
Although most book lovers and researchers are thrilled that Google has scanned so many books, several publishers are upset by the company’s actions. They believe that Google  Books is hurting their business. In 2005, a group of publishers joined together to sue Google claiming massive copyright violations. In response, Google claimed that its procedures were in line with the concept of fair use, which specifies that it is legal to display parts of copyrighted works if it is for educational purposes.
Furthermore, Google compared its profect to a modern –day online equivalent to libraries’ card catalog system. In November 2013, the case went to trial and a judge ruled in favour of Google. Although the publishers have announced that they will appeal the verdict, the decision is a good indicator that Google is inching closer to becoming the main caretaker of the world’s library of books.
Question 30. What is the goal of Google Books?
A. To put every book available online           
B. To encourage people to read more often
C. To print millions of textbooks for free     
D. To help publishers earn more money.
Question 31. What could replace the word “preview” in paragraph 3?
A. purchase                            
B. protect                   
C. sample                   
D. destroy
Question 32. The word “it” in he last paragraph refer to______________
A. copyright                             
B. selling                     
C. copying                 
D. display
Question 33. Why are publishers upset with Google Books?
A.They think Google is ruining their books.   
B. The author’s names are listed on books.
C. Most publishers are against e –book sales.    
D. They feel that Google is costing them money.
Question 34. What does  Google compare Google Books to?
A. A library that sells the best novels.              
B. A service that helps people find books.
C. A bookshop that improves the quality of books.
D. A teacher who explains why stories are important.
 
Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.
Sharks have gained an unfair reputation for being fierce predators of large sea animals. Humanity's unfounded fear and hatred of these ancient creatures is leading to a worldwide slaughter that may result in the extinction of many coastal shark species. The shark is the victim of a warped attitude of wildlife protection; we strive only to protect the beautiful, non-threatening parts of our environment. And, in our efforts to restore only non-threatening parts of our earth, we ignore other important parts.
A perfect illustration of this attitude is the contrasting attitude toward another large sea animal, the dolphin. During the 1980s, environmentalists in the United States protested the use of driftnets for tuna fishing in the Pacific Ocean since these nets also caught dolphins. The environmentalists generated enough political and economic pressure to prevent tuna companies from buying tuna that had been caught in driftnets. In contrast to this effort on behalf of the dolphins, these same environmentalists have done very little to help save the Pacific Ocean sharks whose population has decreased nearly to the point of extinction. Sharks are among the oldest creatures on earth, having survived in the seas for more than 350 million years. They are extremely efficient animals, feeding on wounded or dying animals, thus performing an important role in nature of weeding out the weaker animals in a species. Just the fact that species such as the Great White Shark have managed to live in the oceans for so many millions of years is enough proof of their efficiency and adaptability to changing environments. It is time for us humans, who may not survive another 1,000 years at the rate we are damaging the planet, to cast away our fears and begin considering the protection of sharks as an important part of a program for protection of all our natural environment.
Question 35. With which of the following topics is this passage primarily concerned?
A. Sharks are some of the oldest creatures on earth.
B. The campaign to save dolphins was not extended to save sharks.
C. Sharks illustrate a problem in wildlife protection.
D. Sharks are efficient creatures with bad reputations.
Question 36. In the second paragraph, the word "generated" could be best replaced by ______.
A. absorbed                
B. consumed              
C. produced               
D. designated
Question 37. About how long have sharks lived on the planet?
A. 150 million years                                     
B. 25 million years        
C. 350 million years                                     
D. 500 million years
Question 38. The author uses the phrase "weeding out" in line 15 to mean ______.
A. encouraging something that is efficient
B. strengthening something that is weak
C. feeding something that is hungry
D. getting rid of something that is unwanted
Question 39. The phrase "managed to live" in line 16 is used to infer that ______.
A. procreation was expanding                                   
B. migration was common
C. roaming was necessary                                          
D. surviving was difficult
Question 40. The word "proof" in line 17 could be best replaced by which of the following?
A. evidence                
B. characteristic         
C. customary              
D. praise
Question 41. The phrase "to cast away" in line 19 means most nearly _______.
A. to bring in              
B. to see through         
C. to set apart                       
D. to throw off
Question 42.  What is the author's tone in this passage?
A. proud                     
B. accusatory             
C. explanatory            
D. gentle
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 43.  It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting to pass  the exam.
                                                                     A                             B                                        C              D
Question 44. The customs in his country are more traditional than that in the United States.
                                 A                   B                            C                   D
Question 45. Tom like to gossip about other people, so he doesn’t like them to gossip about him.
                                                                   A                B                            C                         D
 
Circle the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 46.  People must report a traffic accident to the police.
A. A traffic accident must be reported to the police.
B. A traffic accident must reported to the police.
C. A traffic accident must be report to the police.
D. A traffic accident must report to the police.
Question 47. Without water, people and other living things would die.
A. People and other living things would die without no water.
B. People and other living things would not exist if there is no water.
C. Unless there weren’t any water, people and other things would die.
D. If there weren’t any water, people and other living things would die.
Question 48. “ Mary, you should not take a lot of vitamins,” said the doctor.
A. The doctor advised Mary to take a lot of vitamins.
B. The doctor advised Mary not to take lots of vitamins.
C. The doctor made Mary not to take a lot of vitamins.
D. The doctor let Mary not to take a lot of vitamins.
 
Circle the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 49. The hotel is not spacious. The hotel is not comfortable.
A. The hotel is not spacious but comfortable.         
B. The hotel is either spacious or comfortable
C. The hotel is both spacious and comfortable.   
D. The hotel is neither spacious nor comfortable.
Question 50. We had overslept, we missed the bus.
A. Having overslept so we couldn’t the bus.
B. Though we had overslept, we wouldn’t miss the bus.
C. As a result of having overslept, we couldn’t catch the bus.
D. If we hadn’t overslept, we wouldn’t miss the bus
 
------------------The end-------------------
ĐÁP ÁN
 
1. a 2. b 3. b 4. b 5. B 6. C 7. D 8. C 9. B 10. D
11. D 12. D 13. B 14. B 15. A 16. B 17. B 18. D 19. B 20. C
21. A 22. A 23. D 24. C 25. A 26. C 27. D 28. B 29. C 30. A
31. C 32. D 33. A 34. B 35. C 36. C 37. D 38. D 39. D 40.A
41. D 42. B 43. A 44. D 45. B 46. A 47. D 48. B 49. D 50. C
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây