Đề thi Thử THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2017 - 2018 (Đề 13) - Sách Giải

Loading...

Đề thi Thử THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2017 - 2018 (Đề 13)

Chủ nhật - 27/05/2018 02:12

Đề thi Thử THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2017 - 2018 (Đề 13) có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
Read the following pasage and decide which answer (A, B, C or D) best fits each space from 1 to 5.
With job vacancies available all year round offering high salaries, Vietnam has been ranked the second best place in the world to teach English by TEFL Exchange, a community for teachers of English (1)______ a foreign language.
The site (2)______ that a foreign English teacher can earn between 1,200-2,200 USD a month in Vietnam, where the average annual income in 2016 was just 2,200 USD. They can (3)______ a job any time of year and the best places to do so are the country’s three largest cities: Hanoi, Ho Chi Minh City and Da Nang. Candidates only need to hold a bachelor’s (4)______ and a TEFL (Teaching English as a Foreign Language) certificate.
English is an obligatory subject from sixth grade across Vietnam, but in large cities, many primary schools demand high (5)______. Foreign language centers have been thriving here, with students as young as three years old.
Question 1: A. like B. similar C. as D. for
Question 2: A. guesses B. estimates C. judges D. evaluates
Question 3: A. hunt B. search C. find D. seek
Question 4: A. degree B. qualification C. diploma D. level
Question 5: A. capacity B. competency C. experience D. ability

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to intricate the correct answer to each of the following questions
Question 6: Pumpkin seeds, ______ protein and iron, are a popular snack.
     A. that                           B. provide                     C. which                       D. which provide
Question 7: The pair of jeans I bought for my son didn't fit him, so I went to the store and asked for ______.
     A. the other ones          B. others ones               C. another pair              D. another jeans
Question 8: Billy was the youngest boy ______.
     A. joining the club                                              B. that was joined the dub
     C. to be admitted to the club                             D. admitted to the club
Question 9: By half past ten tomorrow morning I _______ along the motorway.
     A. will be driving          B. will drive                  C. am driving                D. drive
Question 10: We intend to _____ with the old system as soon as we have developed a better one.
     A. do in                         B. do down                   C. do up                        D. do away
Question 11: The house that we used to live in is in a very ______ state.
     A. negligent                  B. neglected                  C. negligible                  D. neglectful
Question 12: The Louisiana Territory, an area ______ the size of France, was bought by the United States from France for $15,000,000 in 1803.
     A. is four times as large as                                  B. more than four times
     C. than more four times                                     D. four times as large as
Question 13: You haven't eaten anything since yesterday afternoon. You ______ be really hungry!
     A. can                           B. will                           C. must                         D. might
Question 14: The cosmopolitan flavor of San Francisco is enhanced by ______ shops and restaurants.
     A. its many ethnic         B. its ethnicity              C. ethnicity                   D. an ethnic
Question 15: ______ through a telescope, Venus appears to go through changes in size and shape.
     A. It has seen                B. It is seen                   C. When seen                D. Seeing
Question 16: Nowhere in the northern section of the United States ________ for growing citrus crops.
     A. is there suitability of the climate                   B. where the climate is suitable 
     C. the climate is suitable                                    D. is the climate suitable
Question 17: Beavers have been known to use logs, branches, rocks, and mud to build dams that are more than a thousand _______.
     A. lengthy feet              B. feet long                   C. long feet                   D. foot in length

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions
Question 18: He was such a wet blanket at the party tonight!
     A. He made people at the party wet through.
     B. He spoiled other people's pleasure at the party.
     C. He bought a wet blanket to the party.
     D. He was wet through when going home from the party.
Question 19: The journey will be about nine hours, whichever route you take.
     A. The journey will not last nine hours no matter which route you take.
     B. No matter which means you takes, it will take about nine hours.
     C. You can take the route you like, and it doesn’t take as long as nine hours.
     D. It doesn't matter which route you take, the journey will be about nine hours.
Question 20: They advised locking the doors carefully at night
     A. They advised that the doors should be locked carefully at night.
     B. The doors were advised to be locked carefully at night.
     C. They advised the doors being locked carefully at night.
     D. They advised to lock the doors carefully at night.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions
Question 21: The leader failed to explain the cause of the problem. He did not offer any solutions.
     A. Though the leader failed to explain the cause of the problem, he did not offer any solutions.
     B. The leader failed to explain the cause of the problem so he did not offer any solutions.
     C. The leader failed to explain the cause of the problem nor did he offer any solutions.
     D. The leader failed to explain the cause of the problem because he did not offer any solutions.
Question 22: She is intelligent. She can sing very well.
     A. Intelligent as she is, she also can sing very well.
     B. Not only is she intelligent but she can also sing very well.
     C. She is intelligent, so she can sing very well.
     D. Not only intelligent is she but she also can sing very well.

Read the following text and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Many ants forage across the countryside in large numbers and undertake mass migrations; these activities proceed because one ant lays a trail on the ground for the others to follow. As a worker ant returns home after finding a source of food, it marks the route by intermittently touching its stinger to the ground and depositing a tiny amount of trail pheromone – a mixture of chemicals that delivers diverse messages as the context changes. These trails incorporate no directional information and may be followed by other ants in either direction.
Unlike some other messages, such as the one arising from a dead ant, a food trail has to be kept secret from members of other species. It is not surprising then that ant species use a wide variety of compounds as trail pheromones. Ants can be extremely sensitive to these signals. Investigators working with the trail pheromone of the leafcutter ant Atta texana calculated that one milligram of this substance would suffice to lead a column of ants three times around Earth.
The vapor of the evaporating pheromone over the trail guides an ant along the way, and the ant detects this signal with receptors in its antennae. A trail pheromone will evaporate to furnish the highest concentration of vapor right over the trail, in what is called a vapor space. In following the trail, the ant moves to the right and left, oscillating from side to side across the line of the trail itself, bringing first one and then the other antenna into the vapor space. As the ant moves to the right, its left antenna arrives in the vapor space.
The signal it receives causes it to swing to the left, and the ant then pursues this new course until its right antenna reaches the vapor space. It then swings back to the right, and so weaves back and forth down the trail.
Question 23: What does the passage mainly discuss?
     A. The information contained in pheromones    B. The mass migration of ants
     C. How ants mark and follow a chemical trail   D. Different species of ants around the world
Question 24: The word “intermittently” in paragraph 1 is closest in meaning to
     A. roughly                     B. incorrectly                C. rapidly                      D. periodically
Question 25: The phrase “the one” in paragraph 2 refers to a single
     A. message                    B. food trail                  C. dead ant                   D. species
Question 26: According to the passage, why do ants use different compounds a trail pheromones?
     A. To reduce their sensitivity to some chemicals
     B. To indicate how far away the food is
     C. To attract different types of ants
     D. To protect their trail from other species
Question 27: The author mentions the trail pheromone of the leafcutter ant in paragraph 2 to point out
     A. a type of ant that is common in many parts of the world
     B. how little pheromone is needed to mark a trail
     C. the different types of pheromones ants can produce
     D. that certain ants can produce up to one milligram of pheromone
Question 28: According to the passage, how are ants guided by trail pheromones?
     A. They sense the vapor through their antennae.
     B. They avoid the vapor spaces by moving in a straight line.
     C. They concentrate on the smell of food.
     D. They follow an ant who is familiar with the trail
Question 29: According to the passage, the highest amount of pheromone vapor is found
     A. in the source of food                                     B. in the receptors of the ants
     C. under the soil along the trail                          D. just above the trail

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions
Question 30: A living cell is a marvel of detailed and complex structure.
     A. magnification           B. invention                  C. swiftness                  D. wonder
Question 31: A striking example of a successful multiethnic country is Switzerland, where French, German, and Italian speakers from diverse religious groups live and work harmony and prosperity.
     A. remarkable               B. legitimate                 C. spontaneous             D. characteristic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the pronunciation of the underlined part in each of the following questions
Question 32: A. average B. natural C. family D. already
Question 33: A. breakfast B. feature C. peasant D. pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions
Question 34: Organized research may discourage novel approaches and inhibit creativity, so seminal discoveries are still likely to be made by inventors in the classic individualistic tradition.
     A. common                   B. coherent                   C. varied                       D. unbiased
Question 35: In the Egyptian calendar, the first practical calendar created, the advent of Sirius in the morning sky before sunrise marked the beginning of the annual flooding of the Nile.
     A. functional                 B. inefficient                 C. accurate                    D. standard

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions
Question 36: In many places in the world, social or religious restrictions which prevent women from travelling freely.
     A. in                              B. religious                    C. which                       D. freely
Question 37: Exceeding speed limits and fail to wear safety belts are two common causes of automobile death.
     A. Exceeding                B. fail                            C. safety belts               D. causes
Question 38: If you have some sufficient knowledge of English, you can make yourself understand almost everywhere.
     A. some                         B. of                              C. understand               D. almost

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to each of the following exchanges
Question 39: Interviewer: "What sort of job are you looking for?" - Curtis: "_______."
     A. No, I don't think so. I'd really prefer something outdoors.
     B. Oh, for me the most important is job satisfaction and I can have some work experience.
     C. As a student, the most interesting thing about the job is working with people.
     D. Well, I'm still in school, so I want something either in the evening or on the weekend.
Question 40: Peter: "Hi, David, do you think it's possible for you to have a talk sometime today?" - David: "_____."
     A. I'd love to, but I've got a pretty tight schedule today.
     B. No more time for me. I have to work with my boss.
     C. I wish I had been free yesterday to have time with you.
     D. Excuse me; however, I'm so busy all day from morning.

Read the following passage and mark A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions
Coincident with concerns about the accelerating loss of species and habitats has been a growing appreciation of the importance of biological diversity, the number of species in a particular ecosystem, to the health of the Earth and human well-being. Much has been written about the diversity of terrestrial organisms, particularly the exceptionally rich life associated tropical rain-forest habitats. Relatively little has been said, however, about diversity of life in the sea even though coral reef systems are comparable to rain forests in terms of richness of life.
 An alien exploring Earth would probably give priority to the planet's dominants - most distinctive feature - the ocean. Humans have a bias toward land that sometimes get in the way of truly examining global issues. Seen from far away, it is easy to realize landmasses occupy only one-third of the Earth’s surface. Given that two thirds of the Earth's surface is water and that marine life lives at all levels of the ocean, the total three-dimensional living space of the ocean is perhaps 100 times greater than that of land and contains more than 90 percent of all life on Earth even though the ocean has fewer distinct species.
 The fact that half of the known species are thought to inhabit the world's rain forests doesn't seem surprising, considering the huge numbers of insects that comprise the bulk of the species. One scientist found many different species of ants in just one tree from a rain forest. While every species is different from every other species, their genetic makeup constrains them to be insects and to share similar characteristics with 750,000 species of insects. If basic, broad categories such as phyla and classes are given more emphasis than differentiating between species, then the greatest diversity of life is unquestionably by sea. Nearly every major type of plant and animal has some presentation there.
 To appreciate fully the diversity and abundance of life in the sea, it helps to think small. Every spoonful of ocean water life, on the order of 100 to 100,000 bacteria cells plus assorted microscopic plants and animals, including larvae of organisms ranging from sponges and corals to starfish and clams and much more.
Question 41: What is the main point of the passage?
     A. The sea is even richer in life than the rain forest
     B. Humans are destroying thousands of species.
     C. Coral reefs are similar to rain forests.
     D. There are thousands of insect species.
Question 42: The word “appreciation” in paragraph 1 is closest in meaning to
     A. forgiveness               B. ignorance                  C. tolerance                   D. recognition
Question 43: Why does the author compare rain forests and coral reefs in paragraph 1? Most of their inhabitants require water.
     A. They are approximately the same size.          B. They share many similar species.
     C. Most of their inhabitants require water.        D. Both have many different forms of life.
Question 44: The passage suggests that most rain forest species are
     A. bacteria                    B. birds                         C. insects                      D. mammals
Question 45: The word “there” in paragraph 3 refer to
     A. the rain forests         B. the sea                      C. the Earth's surface    D. a tree
Question 46: The author argues that there is more diversity of life in the sea than in the rain forests because
     A. more phyla and classes of life are represented in the sea
     B. many insect species are too small to divide into categories
     C. there are too many insects to make meaningful distinctions
     D. marine life-forms reproduce at a faster rate
Question 47: Which of the following is NOT mentioned as an example of microscopic sea life?
     A. Coral                        B. Shrimp                      C. Sponges                    D. Starfish
Question 48: Which of the following conclusions is supported by the passage?
     A. Ocean life is highly adaptive.
     B. Ocean life is primarily composed of plants.
     C. More attention needs to be paid to preserving ocean species and habitats.
     D. The sea is highly resistant to the damage done by pollutants.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions
Question 49: A. enterprise B. category C. vacancy D. contribute
Question 50: A. present B. appeal C. dissolve D. eject

Đáp án
1-C 2-B 3-C 4-A 5-B 6-D 7-C 8-C 9-A 10-D
11-B 12-B 13-C 14-A 15-C 16-D 17-B 18-B 19-D 20-B
21-B 22-B 23-C 24-D 25-A 26-D 27-B 28-A 29-D 30-D
Loading...
 

 
 Từ khóa: năm học, quốc gia
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: THPT

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
XEM NHIỀU TRONG TUẦN