Loading...

Đề thi Thử THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2017 - 2018 (Đề 15)

Chủ nhật - 27/05/2018 02:24

Đề thi Thử THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2017 - 2018 (Đề 15) có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions
Question 1: A. category B. immature C. engineer D. addressee
Question 2: A. arithmetic B. television C. interpreter D. develop
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions
Question 3: A.machine B.champagne C.chute D.chore
Question 4: A.released B.ceased C.pleased D.increased
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
Question 5: Ann: “which is more important? Luck or effort?” . Ben: “Luck is ________ effort.”
A. on the same importance B. of the same importance as
C.the same importance as D. as the same importance as
Question 6: Alan and Susie ..................an argument. They're not speaking to each other.
A. must have had B. must have C. might had D. might have
Question 7: It is advised that not only Tam but also his friends______________punctual.
A. be B. are C. is D. were
Question 8: No matter how angry he was,he would  never____________to violence.
A. resolve B. recourse C. exert D. resort
Question 9: When I finish writing this composition, I’m going to ___________and go to bed.
A. make time B. hit the hay C. hit the big time D. call it a day
Question 10: _____ I’ve told him not to go out with those people, but he wouldn’t listen. Just let him face the music now!
A. Many a time                      B. Many the time                  C. Quite a time                     D. or a time
Question 11: Elderly people, _______ , require constant attention.
A. a large number's depending on government aid
B. and many of them depend on the government to finance them
C. who are dependent many of them on the financing from the government
D. many of whom are financially dependent on the government
Question 12: She has to go on a _________course in cooking because next month she’s getting married.
A. crash B. speedy C. quicky D. fast
Question 13: ___ not openly, I disagreed with him, as I đin't want to quarrel.
A.since B. Although C. In spite of D. Unless
Question 14: He ___ us the firm ___ wool since 1935.
A. told / had been exporting B. tells / would export
C. said / is exporting D. will be told / exports
Question 15: I was surprised to receive a __________________ puppy for my birthday.
A. little cute eight-week-old golden retriever B. cute little eight-week-old golden retriever
C.cute eight-week-old little golden retriever D. eight-week-old cute little golden retriever
Question 16: It took the parents a long time to__________their children’s games.
A. catch up with B. catch up C. catch on to D. catch out
Question 17: “Are you ill?You look terrible!” “Well,I am a bit___________.The doctor says I must rest.”
A. run-down B. run-off C. run-out D. run-up
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction or the correct answer in each of the following questions
Question 18: This evening it gives me a very great pleasure to welcome our new friends from Australia.
A. gives me a B. great C. to welcome D. from
Question 19: While the campaign, young volunteers helped build bridges, roads and one hundred houses for disadvantaged families
A. while B. build C. hundred D. disadvantaged
Question 20: The Olympic Games, first celebrated in Athens in 1896, were held every four years so far, except during the two world wars
A. the B. celebrated C. were held D. during
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response complete each of the following exchanges
Question 21: "What do you think of a tie as a gift?" "________"
A. No, it's not new. B. No, it's too late. C. No, it's too old. D. No, it's too cheap.
Question 22: "New York must be the most interesting city in the world, don't you think?" "_____"
A. No. I'd rather do something else. B. Yes, I'd love to.
C. It might be. I don't know. D. No, I don't like tall buildings.
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions
Question 23: Teenage lethargy is often due to lack of proper nutrients.
A. sluggishness B. enthusiasm C. boredome D. short-tempered
Question 24: Their arguments are getting pointless so they decided to just bury the hatchet and forget what happened.  
A.stop an argument and become friends again B.lose their tempers
C.fight tooth and nail D.get into hot water
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions
Question 25: There has been no discernible improvement in the noise levels since lorries were banned.
A. clear B. obvious C. thin D. insignificant
Question 26: In some Western cultures, people who avoid eye contact in a conversation are regarded as untrustworthy.
A. embarrassed B. quiet C. reliable D. suspicious
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions
Question 27 : In Nepal, literacy increased by approximately 40 percent from the early 1950s to the end of the century.
A. 40 percent of the people of Nepal became literate during the latter half of the 20th century.
B. At the end of the 20th century, about 40 percent of the Nepalese were literate, much higher than in the
early 1950s.
C. About 40 percent more of the Nepalese population became literate during the second half of the 20th
century.
D. From the middle to the end of 20th century, only about 40 percent of Nepalese people could read and
write.
Question 28: It is regretful that they destroyed the biggest buddhist statue.
A. They wouldn't have destroyed the biggest buddhist statue.
B. They shouldn't have destroyed the biggest buddhist statue.
C. They couldn't have destroyed the biggest buddhist statue.
D. They mustn't have destroyed the biggest buddhist statue.
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions
Question 29: Henry tasted the pleasures of modern city life. Then he found life in his village hard and unattractive.
A. Having tasted the pleasures of modern city life, Henry found life in his village hard and unattractive.
B. After Henry found life in his village hard and unattractive, he tasted the pleasures of modern city life.
C. If Henry had tasted the pleasures of modern city life, he would have found life in his village hard and unattractive
D. Although Henry tasted the pleasures of modern city life, he found life in his village hard and unattractive.
Question 30: "Yes, there's one left on the one that leaves in two hours."
A. Will you hold that reservation for me? B. Why are you in such a rush to leave the country?
C. Are there any seats on the next flight to Paris? D. Are you going to London for a holiday or on business?
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.
The Rise of Electronic Media
As printed media begin to lose their dominance as a way to (31)__________ information to the world, electronic media have stepped up and taken their place. Many people no longer read newspapers or magazines in their traditional paper forms, but they still do read. The (32)____________ delivery system is what has happened; many people are reading newspapers or magazines off of their smartphones, tablets, or on their computer screens.
Probably the greatest criticism of online newspapers and magazines is that there often isn’t very much invested in the stories as they (33)___________. Rather than serious investigative journalism, the main point of many online publications is merely to attract page views (34)____________ the advertisers on those pages must pay a small fee. In the age of information, finding the information (35)__________ learning becomes the hardest task of all.
Question 31: A.show B.convey C.display D.carry
Question 32: A.exterior B.natural                          C.physical                      D.mental
Question 33: A.come out B.publish C.go out D.turn out
Question 34: A.although B.so that C.but D.so
Question 35: A.pointless B.important C.worthy D.worth
                             
 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Despite the fact that too much fat can be harmful, a moderate fat intake is actually essential to the maintenance of good health. Some of the symptoms of fat deficiency include flaking skin, emaciation, reduced functioning of the immune system, and fertility problems. Recent studies have linked fat-free diets to increased stress and aggression, and note that those who try to eliminate fat completely from their food intake may be at risk for developing eating disorders: a small amount of fat in a meal will produce a feeling of satiety which lasts much longer than the sensation of fullness produced by protein or carbohydrates. At least two teaspoons of fat per day is needed in order for the digestive system to absorb vitamins A, D, E and K, which are fat soluble. These vitamins are essential for healthy hair, skin, teeth, and eyes. Without the ability to absorb these vitamins, children run the risk of developmental and neurological disorders. Adults need these vitamins to manufacture fertility hormones.
Some types of fat actually help to reduce harmful cholesterol levels. Polyunsaturated fats such as corn, soybean, and sesame oil, and monounsaturated fats like chicken fat and olive oil, seem to lower blood cholesterol, while saturated fats – those found in red meat, dairy products, and tropical oils – seem to raise the level of the kind of cholesterol that accumulates as plaques on arterial walls. Paying attention to the type of fat consumed is just as important as reducing total fat intake.
Question 36: What did the paragraph preceding this passage most likely discuss?
A. general health guidelines B.methods of reducing one's percentage of dietary fat
C. moderate fat intake D. health problems linked to fat consumption
Question 37: What is the author's main purpose in the passage?
A. To discuss some positive aspects of dietary fat. B. To compare three kinds of cholesterol.
C. To prove that a low fat diet is inherently harmful. D. To analyze recent studies linking fat intake to disease.
Question 38: All of the following are mentioned as signs of fat deficiency EXCEPT _____.
A.flaky skin B. fertility problems C. a feeling of satiety D. reduced immunity
Question 39: According to this passage, the most harmful type of fat would be found in _____.
A. fish and vegetables B. chicken fried in soybean oil C. corn oil and olive oil D. steak and cheese
Question 40: The word “note” in the passage is closest in meaning to _____.
A. suggest B. hope C. notice D. prove
Question 41: The word “those” in the passage is closest in meaning to _____.
A. studies B. diets C. people D. scientists
Question 42: The word “accumulates” in the passage is closest in meaning to _____.
A. builds up B. serves C. creates D. takes over
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The Power of Crowdsourcing
There is a famous old saying that when trying to solve a problem “two heads are better than one”. Yet until recently, businesses would often rely on one key person to get important tasks done. But thanks to a phenomenon called crowdsourcing, more and more companies are allowing their consumers to have their say when designing new products.
The term “crowdsourcing” refers to the process of outsourcing jobs which were once done by a single person to a large group (or a crowd) of people. In the past, crowdsourcing wasn’t practical, as it was impossible to gather thousands of like-minded people together to share opinions. Now, thanks to the Internet, online forums, and social media, this isn’t a difficult task at all.
There are many important applications for crowdsourcing in business. For example, if a small business was looking to develop a business logo, it might employ a single designer and hope for the best. However, with crowdsourcing, companies can specify some guidelines about their project, set a budget, and start a design contest online. Within hours, it will likely receive hundreds of designers sending them logos. In the end, they can choose the design they like best and the winner will get compensated.
Crowdsourcing has other applications as well. A website called Duolingo is using crowdsourcing to translate documents into different languages. It offers free lessons to language learners. As part of their tests, users translate lines to test their knowledge. Then, a computer programme will analyze thousands of test results for consistency and arrange an accurate translation.
Not everyone is sold on crowdsourcing, though. In many cases, it may be better to rely on the opinion of a few specialized professionals than information from a crowd. For instance, it makes more sense to trust the opinion of one top doctor than to take the advice of 1,000 random people regarding a health issue. Another criticism is the low wage that crowdworkers usually receive. Since crowdworkers are freelancers and not employees, they can be paid less than minimum wage. Whether you love or hate crowdsourcing, it appears to be here to stay. So before you make any financial judgements, consider following the crowd and give crowdsourcing a try.
Question 43: The old saying “two heads are better than one” in paragraph 1 means that __________.
A. two people can work more carefully than one person working alone
B. two heads are more expensive than one
C. two people can achieve more than one person working alone
D. two heads are paid better than one
Question 44: One of the advantages of using crowdsourcing is __________.
A. we can get the best answer to our solution with the unbelievably small budget
B. within a relatively short period of time, we can get so many answers to a single problem
C. the company no longer hire employees to solve problems
D. hospitals can practically apply the method of crowdsourcing in consulting patients
Question 45: Which of the following is NOT a good situation to use crowdsourcing?
A. A company needs to get ideas for a new sneaker.
B.A business is looking to understand why people like its products.
C. A student is looking for ideas on where to stay on holiday.
D. A person needs to understand a law for an important court case.
Question 46: According to the passage, why didn’t businesses use crowdsourcing in the past?
A. It was too hard to collect and check lots of people’s ideas.
B. People weren’t as smart as they are today.
C. It was usually illegal in most countries to do this.
D. No one had ever thought of the idea of crowdsourcing before.
Question 47: The word “it” in paragraph 3 refers to __________.
A.the winning logo B. the designer C. the company D.the website
Question 48: The word “compensated” in paragraph 3 is closest in meaning to __________.
A. helped B. provided C. employed D. paid
Question 49: Why might someone agree to translate a document for Duolingo?
A.They might get paid lots of money. B. It will help them get a good job in the future.
C. Duolingo will let them use crowdsourcing for free. D. It is a part of their free language course.
Question 50: Which of the following sentences is true?
A.Everyone agrees that crowdsourcing is a great idea.
B. Crowdsourcing is now a fast way to get logos made.
C.It seems that crowdsourcing will become less popular in the future.
D. People who work as crowdworkers don’t earn large salaries.
----------- THE END  ----------
KEY
MÃ ĐỀ 123
1.A 2.B 3.D 4.C 5.B 6.A 7.A 8.D 9.D 10.A
11.D 12.A 13.B 14.A 15.B 16.C 17.A 18.A 19.A 20.C
21.D 22.C 23.A 24.A 25.D 26.C 27.C 28.B 29.A 30.C
31.B 32.C 33.A 34.B 35.D 36.D 37.A 38.C 39.D 40.A
41.C 42.A 43.C 44.B 45.D 46.A 47.C 48.D 49.D 50.D
Loading...
 

 
 Từ khóa: năm học, quốc gia
Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

  Ẩn/Hiện ý kiến

Mã chống spam   

Bài cùng chuyên mục: THPT

 

Xem tiếp...

Bài viết mới

 

Bài viết cũ

Loading...
XEM NHIỀU TRONG TUẦN