Loading...

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THCS - THPT Hòa Bình, Vĩnh Long năm học 2019

Thứ bảy - 04/05/2019 11:43

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THCS - THPT Hòa Bình, Vĩnh Long năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differsfrom the other three in pronunciation in each ofthefollowing questions.
Question 1.
A. missed     
B. talked                                
C. watched                 
D. cleaned

Question 2.
A. dedicate   
B. graduate                            
C. candidate               
D. contaminate
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differsfrom the other three in the position ofprimary stress in each ofthefollowing questions.
Question 3.
A. attract      
B. polite                                 
C. aware                     
D. level

Question 4.
A. romantic  
B. influence                            
C. prohibit                  
D. informal
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each ofthefollowing exchanges.
Question 5. Liz is telling goodbye to Andrew for her leaving.
Liz: “See you and have a nice weekend.”
Andrew: “__________”
A. It's my pleasure.    
B. You’re welcome.               
C. The same to you.   
D. I don’t think so.

Question 6. Jenny and Peter are talking about the football match.
Jenny: “Do you know where the final match will be held?”
Peter: “__________."
A. It is over there, I guess.                                         
B. I agree with you totally.                
C. The match will be funny.                                      
D. At our national stadium.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each ofthefollowing questions.
Question 7. She is a very generous old woman. She has given most of her wealth to a charity organization.
A. amicable                
B. kind                                   
C. mean                      
D. hospitable

Question 8. My father works for twenty hours a day because he is up to his ears in work.
A. very busy               
B. very bored                         
C. very scared            
D. very free
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each ofthefollowing questions.
Question 9. A /an endangered species is a population of an organism which is at risk of becoming extinct.
A. still alive                
B. threatened                         
C. died out                 
D. existed

Question 10. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.
A. be related to          
B. pay attention to                 
C. be interested in      
D. express interest in

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 11. The Press are concerned about the quality of radio, television and other forms of ________
A. entertain                
B. entertaining                       
C. entertainer             
D. entertainment

Question 12. Mr Brovm has just bought __________ table for his living room.
 A. wooden black circle                                              
B. circle wooden black                                  
C. circle black wooden                                              
D. black wooden circle

Question 13. Recently, there __________ a lot of inventions that serve our life and make it better.
A. is                            
B. will be                                
C. have been              
D. had been

Question 14. The company__________ realeses a lot of untreated waste water into the river, is punished .
A. who                                   
B. whom                                
C. which                     
D. whose

Question 15. We tried our best for our final examination, __________?
A. don’t we                
B. can not we                         
C. didn’t we               
D. have we

Question 16. John is explaining the situation for his friends to make __________, but they can’t.
A. up                          
B. out                                     
C. off                         
D. over

Question 17. The higher the content of carbon dioxide in the air is, __________.
A. the more heat it retains                                          
B. the more does heat it retain more
C. it retains the more heat                                          
D. the most heat it retains

Question 18. According to ________ planning policy in Viet Nam, a couple can have two children.
A. home                    
B. house                                 
C. family                    
D. society

Question 19. My wife and I both go out to work so we share the _______.
A. happiness               
B. household chores               
C. responsibility         
D. employment

Question 20. Raising hand, waving and other body languages are of the _________ form of communication.
A. uncountable           
B. countable                           
C. non-verbal             
D. verbal

Question 21. Girls must all be sent to school because ________ will provide better opportunities.
A. education              
B. beliefs                                
C. rights                     
D. politics

Question 22. Everyone who can’t ________ the noise of the city moves to the countryside for elderly time.
A. keep up with         
B. put up with                        
C. make room for       
D.  take care of

Question 23. I am interested in playing _________ piano and singing songs in my spare time.
A. a                            
B. an                                       
C. the                        
D. Ø

VDCQuestion 24. _________ from the horseback, he was taken to hospital and had an operation.
A. When falling               
B. As he was fallen                
C. After having fallen
D. To fall
 
Read thefollowing passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that bestfits each ofthe numbered blanksfront 25 to 29.
The 23rd Southeast Asian Games were held in the Philippines from November 27th to December 5th in 2005. The games were participated by the eleven nations of Southeast Asia. This was the first time that the opening and closing ceremonies were (25) ________ in a large open field, despite the fact that Manila has many stadiums. The organization decided to hold the games at an open space to accommodate the large number of participants and spectators. (26) ________, the 2005 SEA Games ranked as having the largest audience – 100,000 people – during the opening and closing ceremonies. These games were also noted for having the most number of delegates in the history of the SEA Games. In the end, all participating countries received medals. Events in men’s football (27) ________  started on November 20th, prior to the opening ceremony. Water polo events began on November 21st, women’s football on November 23rd, sailing on November 26th, and tennis on November 26th. (28) ________  first gold medal of the game was awarded to Singapore on November 25th when their water polo team came out undefeated during the round-robin tournament round. The Philippine team took the silver medal in that event, and Malaysia brought home the bronze.The Games were also considered a valuable (29) ________  for athletes to gain competition experience and preparation created for the upcoming Asian Games and Olympic Games.
 
Question 25.        
A. taken         
B. formed                               
C. held                                   
D. celebrated

Question 26.     
A. Thus          
B. Moreover                           
C. Nevertheless          
D. Since

Question 27.        
A. actually      
B. actual                                 
C. actualise                 
D. actuality

Question 28.        
A. An             
B. The                                    
C. A                           
D. One

Question 29.     
A. notice        
B. position                              
C. change                   
D. opportunity
 
Read thefollowing passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each ofthe questions from 30 to 34.
In 1988, for the first time in British history, a National Curriculum was introduced. The National Curriculum tells pupils which subjects they have to study, what they must learn and when they have to take assessment tests.
Between the ages of 14 and 16, pupils study for their GCSE (General Certificate of Secondary Education) exams. Pupils must take English Language, Maths and Science for GCSE, as well as a half GCSE in a foreign language and Technology. In addition, they must also be taught Physical Education, Religious Education and Sex Education, although they do not take exams in these subjects.
At the age of 16, pupils can leave school. If pupils stay on, they usually take A (Advanced) levels, AS (Advanced Supplementary) level or GNVQs (Greater National Vocational Qualifications). It is quite common to combine, for example, two A levels with one AS level, or one A level with one GNVQ.
Pupils taking A levels study traditional subjects, such as French, Physics or History. To go to university, pupils usually need two or three A levels.
AS levels are the same standard as A levels, but only half of the content: AS level German pupils take the A-level German language exam, but do not take the A-level German Literature exam.
GNVQs are vocational qualifications. Pupils usually take on GNVQ in subjects such as Business, Leisure and Tourism, Manufacturing, and Art and Design. One GVNQ (at advanced level) is equal to two A levels.
 
Question 30. What is the passage mainly about?
A. How to study in British school                            
B. Students and their GCSE examination
C. The National Curriculum of Britain                      
D. The levels of knowledge in Britain

Question 31. Britain began to have a National Curriculum _________.
A. one hundred years ago                                          
B. in the nineteenth century
C. in 1898                                                                  
D. in 1988

Question 32. Which of the following subjects do British students NOT take exams in?
A. Science                  
B. Physical Education            
C. Maths                    
D. English Language

Question 33. Pupils need_________ A levels to continue to study at university.
A. one or two            
B. two or three                       
C. four or five                        
D. five or six

Question 34. Pupils normally study for their GCSE between the ages of           _________.
A. 12 and 14              
B. 14 and 16                          
C. 15 and 17              
D. 16 and 18
 
Read thefollowing passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each ofthe questionsfrom 35 to 42.
Noise is unwanted sound and is among the most pervasive pollutants today. Noise from road traffic, jet planes, jet skis, garbage trucks, construction equipment, manufacturing processes, lawn mowers, leaf blowers, and boom boxes, to name a few, are among the unwanted sounds that are routinely broadcast into the air.
The problem with noise is not only that it is unwanted, but also that it negatively affects human health and well-being. Problems related to noise include hearing loss, stress, high blood pressure, sleep loss, distraction and lost productivity, and a general reduction in the quality of life and opportunities for tranquility.
We experience noise in a number of ways. On some occasions, we can be both the cause and the victim of noise, such as when we are operating noisy appliances or equipment. There are also instances when we experience noise generated by others just as people experience second-hand smoke. While in both instances, noises are equally damaging, second-hand noise is more troubling because it has negative impacts on us but is put into the environment by others, without our consent.
The air into which second-hand noise is emitted and on which it travels is a “commons”, a public good. It belongs to no one person or group, but to everyone. People, businesses, and organizations, therefore, do not have unlimited rights to broadcast noise as they please, as if the effects of noise were limited only to their private property. On the contrary, they have an obligation to use the commons in ways that are compatible with or do not detract from other uses.
People, businesses, and organizations that disregard the obligation to not interfere with others' use and enjoyment of the commons by producing noise pollution are, in many ways, acting like a bully in a school yard. Although perhaps unknowingly, they nevertheless disregard the rights of others and claim for themselves rights that are not theirs.
We have organized to raise awareness of noise pollution and help communities take back the commons from those acting like bullies. Our efforts include building a library of resources and tools concerning noise pollution, establishing links to other groups that have similar collections, establishing networks and cooperation among local noise activists, assisting communities and activists who are working to reduce noise pollution, and monitoring and advocating for stronger noise controls.
 
Question 35. What is the passage mainly about?
A. The effects from noise pollution                          
B. Noise pollution and how to solve
C. What makes noise pollution                                 
D. Sources of noise pollution and itf effects

Question 36: It is stated in the passage that all of the following are things the noise comes from EXCEPT_________.
A. Television, radio                                                    
B. Lawn mower, leaf blowers
C. Road traffic, garbage trucks    
D. Jet planes, watercraft

Question 37. The word "negative" in paragraph 3 is closest in meaning to __________.
A. careful                   
B. peaceful                             
C. harmful                  
D. meaningful

Question 38: Which of the following is supposed to be way to reduce noise pollution?
A. cooperation with other noise activists       
B. fining people who break laws in noise regulation
C. construction of large projects along roads
D. prohibiting public transport during peak hours

Question 39: The word “it” in paragraph 4 refers to__________.
A. the air                    
B. a public good                     
C. effect of noise       
D. second-hand noise

Question 40: In writer’s opinion, who are not only responsible for making noise- the cause but also under noise pressure- the victim?
A. Everyone using the applicants and equipment      
B. Local noise activists breaking the law
C. People, businesses, and organizations                   
D. The government introducing a new law

Question 41: The word “disregard” in paragraph 5 could be best replaced by which of the following?
A. ignore                                
B. obey                       
C. invade                    
D. disturb

Question 42: It can be inferred from the passage that the effects of noise pollution on the human body are that__________.
A. people focus mainly on hearing                            
B. people get accustomed to ear and heart diseases
C. people have difficulty falling asleep                     
D. people are sensitive about things around them
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of thefollowing questions.
Question 43. I started working as a teacher in this school five years ago.
A. I have started working as a teacher in this school for five years. 
B. I have worked as a teacher in this school for five years.
C. The last time I worked as a teacher in this school was five years ago.     
D. I have never worked as a teacher in this school before. 
  
Question 44. Tony said to Susan “It’s is very nice of you to help me with this work.”
A. Tony apologised to Susan for helping him with that work.
B. Tony congratulated Susan on helping him with that work.
C. Tony thanked Susan for helping him with that work.
D. Tony accused Susan of helping him with that work.

Question 45. People think that university is the best way to get a stable job.
A. It is thought that university to be the best way to get a stable job.
B. It is thought that university has been the best way to get a stable job.
C. University is thought to be the best way to get a stable job.
D. University is thought to have been the best way to get a stable job.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each ofthefollowing questions.
Question 46. Athletics are very competitive sport since you must compete with a lot of other runners.
                                       A                                         B                           C                                        D
Question 47. They practise to do exercises on English everyday to get high mark in their exam.
                                                A                            B              C                                       D   
Question 48. To have a successful interview, you should be on time,    
                                    A                         B                                                                  
dress neatly and formally, and having sense of humor.       
    C                                              D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair ofsentences in thefollowing questions.
Question 49. I don’t want to feel asleep in class. I go to bed early everyday.
A. I don’t want to feel asleep in class, but I go to bed early everyday.
B. I don’t want to feel asleep in class, or I go to bed early everyday.
C. I go to bed early everyday, and I don’t want to feel asleep in class.
D. I don’t want to feel asleep in class, so I go to bed early everyday.

Question 50. We read all things in the book. We took it to the library immediately.
A. No sooner had we read all things in the book than we took it to the library.
B. No sooner had we taken it to the library than we read all things in the book
C. Hardly had we read all things in the book than we took it to the library.
D. Hardly had we taken it to the library when we read all things in the book
 
THE END
ĐÁP ÁN
 
1. D 2. C 3. D 4. B 5. C 6. D 7. C 8. D 9. C 10. B
11. D 12. D 13. C 14. C 15. C 16. B 17. A 18. C 19. B 20. C
21. A 22. B 23. C 24. C 25. C 26. A 27. A 28. B 29. D 30. C
31. D 32. B 33. B 34. D 35. B 36. A 37. C 38. A 39. B 40. A
41.  A 42. C 43. B 44. C 45. C 46. A 47. A 48. D 49. D 50. A
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây