Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Vĩnh Xuân năm học 2019

Chủ nhật - 05/05/2019 02:16

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Vĩnh Xuân năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. watches B. speaks C. devices D. boxes
Question 2: A. easy B. learn C. sea D. eat
                                                               
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3: A. breadwinner  B. pessimist   C. politics D. domestic
Question 4: A. defend B. lconfide C. scary D. appall

 Mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions
Question 5:  My father  drinks often  tea with his friends in the morning .
                              A                    B                 C                        D
Question 6: Most of the houses on this street will build in the next century.
                        A                         B                      C                     D
Question 7:  One of the best way to encourage your children to read is to provide interesting titles for
                                                A                                                      B   C                                               D   
them to enjoy.                                                                        

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.
Question 8: ~ Mary: "Hello, can I introduce myself? I'm Mary from next door."  ~ Lucia "............."
A. Pleased to meet you. I'm Lucia.                              
B. Hi. When did you come back?
C. Yes. I’m here.          
D. Morning. Here’s your electricity bill.
Question 9: ~ A: "............."  ~  B: "Not really. Essentially, a lot of my students just copy and paste from the Internet."
A. Do you surf the Net every day, Mila?
B. Is there any piece of technology you would 'uninvent' Mum?
C. Do you think the Internet is useful for your students, Cassie?
D. Are you against using the Net in class, Jane?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following question.
Question 10: Lan _____________ in London at the moment.
A. is studying                   
B. studies                      
C. will study           
D. has studied
Question 11:  The walls are very old. They need ___________ right now.
A. to paint                  
B. to painting                         
C. repainted               
D. repainting
Question 12: So old _____ that she couldn’t dance.
A. was she                         
B. she was             
C. wasn’t she                       
D. she wasn’t
Question 13: The moon goes around ______earth every 27 days.
A. a                
B. an                                       
C. the                         
D. O
Question 14: 11. If you _____ to make an appointment now, the office will be closed.
A. call             
B. didn’t call                          
C. won’t call              
D. don’t call
Question 15: We all enjoy ourselves on vocation, ___________ the awful weather.
A. because                  
B. in spite of                          
C. although                
D. so
Question 16: The Red List has been introduced to raise people’s awareness ________conservation needs.
A. on                      
B. of                                       
C. at                           
D. for
Question 17: ______one hand on the steering wheel, Anna opened a can of soda pop with her free hand.
A. Having keep          
B. Kept                                  
C. Being kept             
D. Keeping
Question 18: To create a good impression on your interviewer, don’t forget to dress neatly and __________.
A. formal                      
B. formally                             
C. formality                       
D. formalizing
Question 19: . In Vietnam, children may have _______ whether to continue studying or not.
A. thirst                      
B. obligations                         
C. choices                   
D. compulsions
Question 20: Can you please tell me some information that _______ to the job?
A. indicates                  
B. expresses              
C. interests                 
D. relates
Question 21: All candidates will be treated equally, ________ of their age or background.
A. irrespective         
B. discounting         
C. notwithstanding             
D. irrelevant
Question 22: In my ____to win a place at university, I am now under a lot of study pressure.
A. improvement                
B. support               
C. confidence            
D. attempt
Question 23: The weather is going to change soon; I feel it in my ___________.
A. body                          
B. bones                       
C. skin                          
D. legs

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the under lined word in each of the following questions
Question 24: She was brought up in a well-off family. She can’t understand the problems we are facing.
A. poor                       
B. broke                     
C. wealthy                  
D. kind
Question 25: He drives me to the edge because he never stops talking.
A. steers me                   
B.  irritates me                
C. moves me         
D. frightens me

Mark letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 26: I feel under the weather today. I’m tired and don’t want to do anything
A. sick                          
B. healthy                       
C. sad                             
D. happy
Question 27: He was one of the most outstanding performers at the live show last night.
A. easy - looking                    
B. well- known                      
C. humble       
D. impressive.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions
Question 28: He didn't realise his experiments would change the future of science.
A. The realisation of his experiments was not thought to change the future of science.
B. He thought his experiments would never change the future of science.
C. Little did he realise that his experiments would change the future of science.
D. His experiments would really never change the future of science.
Question 29: Can you describe your son to the policeman, please?
A. Will you please tell the policeman your son’s description?
B. Can your description be made to the policeman?
C. Is it possible that the policeman describe your son?
D. Can you tell the policeman what your son looks like please?
Question 30: No matter how hard he tries, he’ll never pass the exam.
A. There’s no point in trying because he’ll never pass the exam.
B. Although he tries hard, he will pass the exam.
C. Hard as he tries, he will ever pass the exam.
D. Unless he tries hard, he won’t pass the exam.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 31: Tim bought that second-hand car. Now he regrets it.
A. Tim regretted having to buy that second-hand car.
B. Tim wished that he did not buy that second-hand car.
C. Tim wished that he has not bought that second-hand car.  
D. Tim regretted having bought that second-hand car.
Question 32: She had attempted a lot. She kept failing her driving test.
A. Despite numerous attempts, she kept failing her driving test.
B. Hard as she had tried to, she was failed in her driving test.
C. Her driving test was failed although she had tried much.
D. Her driving test was a failure in spite of her numerous attempts.
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that bestfits each ofthe numbered blanks from 33 to 37
OUR ENERGY RESOURCES
There are two categories of energy resources: renewable and non-renewable. Non-renewable energy resources cannot be replaced once they have been used up. Renewable energy resources, on the other hand, never run out.
Non-renewable energy comes from fossil fuels ...(31)... as coal, oil and natural gas. They were formed over millions of years from the remains of living things, and it would take millions of years to replace them. Fossil fuels release energy when they are burnt, but they also release large amounts of carbon dioxide, ...(32)... pollutes the atmosphere and increases global warming.
Renewable energy resources include wind, water and solar power. The Earth has an endless supply of these forms of power, and using them causes little or no pollution. The power of the wind is ...(33)... into electricity using wind turbines. The power of moving water, whether from dams, or the ocean waves, can …..(34)……  hydroelectric turbines, while energy from the sun can provide heat or be turned into electricity.
Cutting down on the amount of fossil fuels we use would  reduce pollution and conserve the Earth’s resources before they disappear …….(35)……... We can all help. For example, we can slow down when driving and walk to school  rather  than travel by car, and we can turn off the lights when we leave the room.

Question 33: A. such         B. well                                    C. same                                 D. similar
Question 34: A. that           B. it                                         C. which                                 D. this
Question 35: A. changed   B. converted                          C. put                                    D. made
Question 36: A. run            B. generate                            C. drive                                  D. operate
Question 37: A. totally        B. utterly                                  C. entirely                              D. completely
 
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 38 to 42.

ED GARDNER - AIRLINE PILOT
At 20, Ed Gardner is too young to drive a bus in some countries. Yet he regularly flies tourists to their holiday destinations.
Ed started flying at 14 - you can't be any younger than that - before he could even drive a car. He flew unaccompanied at 16, and got his private pilot's licence on his 17th birthday. His dad's an airline pilot too, and Ed has flown with him on passenger flights since Ed became a pilot. 'He never pushed me to become a pilot, but as soon as I said I wanted to do it, he was pleased. And Dad gave me money for my training, and now I'm paying him back. He's been very helpful.'
After training, he immediately started work as a pilot for a commercial airline. The captain is the boss, but Ed's allowed to do almost the same work apart from operating the plane on the runway at the airport. When Ed first joined the airline, he flew mail to different places. Then he changed to passenger flights. 'I was excited, but you don't really get to talk to the passengers. The captain is in charge, but if they fly out on a short trip, you fly the plane back, for example.'
There are other pilots around Ed's age, but they are a bit older because they've done something else before they came to flying. But it's not everyone that can get a job so soon. Ed, who now flies regularly to Europe and Africa, says simply, 'I think I just came along at the right time!'
Question 38: As a pilot, Ed was disappointed at first that.........
A. he was asked to transport mail instead of people.
B. he sometimes got no time off before return flights.
C. he had very little contact with his passengers.
D. he couldn’t do everything the captain did on the plane.
Question 39: Ed’s father, who is also a pilot, helped Ed by.........
A. encouraging him to choose the right career for him.
B. offering to pay for all of his training.
C. letting him improve his skills in his small plane.
D. agreeing to fly with him on some passenger flights.
Question 40: The wordpushedis closest in meaning to.......
A. criticized                   B. persuaded forcefully          C. jolted                                 D. advised
Question 41: What is Ed Gardner trying to do in the text?
A. discuss whether teenagers should be allowed to fly planes
B. describe the work involved in becoming a pilot
C. explain why pilots should start training early for their careers
D. tell readers why he chose to be a pilot
Question 42: What would Ed write in an email to an old schoolfriend?
A. Mum was worried when I flew on my own for the first time - she even tried to convince me not to go.
B. I last saw you at my party on my 17th birthday - sorry it finished early, but I was getting my pilot’s licence the next day.
C. I used to travel miles to my first flying lessons, didn’t I? Luckily I’d got my driving licence by then.
D. I’ve checked the flight you’re on tomorrow - and I’ll be one of your pilots! Hope you enjoy it!
 
Read the following passage and mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50
ARE HUMAN BEINGS GETTING SMARTER?
Do you think you're smarter than your parents and grandparents? According to James Flynn, a professor at a New Zealand university, you might be. Over the course of the last century, IQ test scores of people in some countries have gotten increasingly better - on average, three points better for every decade that has passed. This trend of improving scores is known as "the Flynn effect," and scientists want to know what is behind it.
IQ tests and other similar tests are designed to measure general intelligence rather than knowledge. Flynn knew that intelligence is partly inherited from our parents and partly the result of our environment and experiences, but the improvement in test scores was happening too quickly to be explained by heredity. So what happened in the 20th century that led to higher test scores?
Scientists have proposed several explanations for the Flynn effect. Some suggest that the improved test scores simply reflect an increased exposure to tests in general. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better. Others have pointed to better nutrition, which results in babies being born larger, healthier, and with more brain development than in the past. Another possible explanation is a change in educational styles - children are encouraged to discover things for themselves; rather than just memorizing information. This could prepare people to do the kind of problem-solving that intelligence tests require.
Flynn himself suggested that learning new technologies may have improved people's problem-solving skills. This may be true for the first decade of his tests, when IQ scores in many countries increased. However, in recent years, IQ test scores in some countries have begun to decline. Data from Norway, the Netherlands, Australia, and Great Britain have shown that as these countries become more and more modern, IQ scores have begun to drop.
While scientists aren't sure what's causing this decline, they think technology is dramatically changing the way that we learn and get information. For example, people are now able to access all kinds of information very easily using online resources like Google or Wikipedia. The danger is when they start to rely too much on these sources of' information, and not do any thinking for themselves. Lifestyle changes that come with modern technology may also have a negative effect on intelligence, such as video games and television making people less social. So while the world may have gotten smarter over the 20th century, improving technology and changing lifestyles may soon reverse that trend.
Question 43: What best describes the Flynn effect?
A. a way of teaching university students                     
B. a way to measure intelligence
C. an increase in IQ test scores                                    
D. an explanation for why people are less smart
Question 44: The Flynn effect is probably the result of......
A. our environment and experiences                            
B. taking fewer tests
C. memorizing information           
D. heredity
Question 45: Who does others in line 11 refer to?
A. people who take test        
B. scientists                   
C. people in general              
D. babies
Question 46: IQ tests evaluate our......
A. environment             
B. memories                           
C. intelligence                       
D. knowledge
Question 47: The word "_exposure_" in paragraph 3 is closest in meaning to ________.
A.  being influenced by something
B. attention from newspapers or TV
C. the act of making something public
D. the amount of light received
Question 48: Which statement would the writer probably agree with?
A. People today don't take enough tests.                    
B. People today are more intelligent in every way.
C. People today have fewer problems to solve.           
D. People today use computers too much.
Question 49: The writer uses video games as an example of how......
A. we are becoming less social                                     
B. technology can increases problem-solving skills
C. people don't think for themselves                           
D. countries are becoming more technologically advanced
Question 50: Which sentence gives the main idea of the passage?
A. However, in recent years, IQ test scores in some countries have begun to decline.
B. Lifestyle changes that come with modern technology may also have a negative effect on intelligence.
C. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better.
D. This trend of improving scores is known as "the Flynn effect," and scientists want to know what is behind it.
 
---------HẾT--------
ANSWER KEY:
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
B B D C B C A A C A
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
D A C D B B D B C D
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
A D B C B B C C D A
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
D A A C B C D C C B
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
B D C A B C C D A D
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá

Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây