Loading...

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Hòa Ninh, Vĩnh Long năm học 2019

Thứ bảy - 04/05/2019 12:37
Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Hòa Ninh, Vĩnh Long năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.
Loading...
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part  differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1. A. explained         B. disappointed           C. prepared          D. interviewed
Question 2.  A. invite               B. title                          C. spirit                 D. kind

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3.  A. average          B. candidate                C. severely                  D. applicant
Question 4.  A. insurance       B. reference                 C. consider                  D. available

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
Question 5. . I am flying to the States tonight. I ____________you a ring if I can find a phone.
A. will give                 B. would give                                     C. could give               D. have given

Question 6. The development of wildlife habitat reserves is a good conservation measure _______
A. to prevent endangered species                   
B. to feed endangered species
C. to benefit from endangered species           
D. to save endangered species

Question 7. Carol always wants __________ by everyone she meets.
A. be admired             B. being admired                    C. to being admired    D. to be admired

Question 8. I remember ________ to Paris when I was a very small child.
A. taking                     B. to take                    C. being taken             D. to be taken

Question 9. I tried to finish my work _________ the noise and interruptions.
A. because of              B. in spite of                           C. in case of                D. according to

Question10. They get ____________ to understand what the professor has explained.
A. the more difficult                                                   B. more difficult than
C. difficult more and more                                         D. more and more difficult

Question 11.______ he arrived at the bus stop when the bus came.
A. No longer has         B. No sooner had                    C. Not until had          D. Hardly had

Question 12.The festival was a failure. It was_____________
A. bad organized        B. badly organized                  C. bad organization     D. badly organizing

Question 13.The policeman wanted to know _________.
A. where he was last night                                         
B. where he had been the previous night
B. where he was the night before                               
D. where he had been last night

Question 14. We should participate in the movement _______ to conserve the natural environment.
A. to organize                         B. organizing               C. which organized     D. organized

Question 15. Many scientists _____ all their lives to working out answers to problems.
A.send                         B. promote                  C. spend                      D. devote
 
Question 16. During the 18th century, some political philosophers ………………that women should not be discriminated because of their sex.
A. initiated                  B. considered              C. advocated                           D. reaffirmed

Question 17. It is against the law to …………………..on the basis of sex, age, marital status, or race.
A. suit                                     B. discriminate            C. believe                                D. gain

Question18. He advised me to take an English course. I ___   it early.
A. should have taken        B. should take                         C. will have takenD. may take
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions
Question 19.  It was inevitable that the smaller company should merge with the larger.
A. urgent                     B. unavoidable                        C. important                D. necessary

Question 20. S. Mayo Hospital in New Orleans was so named in recognition of Dr. Mayo’s outstanding humanitarianism.
A. exhaustive                          B. charitable                            C. remarkable              D. Widespread

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 21. On November 25 1972, something dreadful happened on board of the brigantine Mary Celeste, causing all crew members to hastily abandon the ship.
A. hold on                   B. stay on                    C. take care of             D. save for

Question 22. The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures
A. physical                  B. severe                     C. beneficial                D. damaging
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges
Question 23. Mike: “I have passed all my examinations
A. That’s very well        B. Well done!          C. My dear!                 D. Best wishes

Question 24. Alfonso: “I had a really good time. Thanks for the lovely evening.” Maria: “_____.”
A. I’m glad you enjoyed it                             
B. Yes, it’s really good
C. Oh, that’s right                                           
D. No, it’s very kind of you
- Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
In Germany, it's important to be serious in a work situation. They don't mix work and play so you shouldn't make jokes (25)_______you do in the UK and USA when you first meet people. They work in a very organized way and prefer to do one thing at a time. They don't like· interruptions or (26)_______changes of schedule. Punctuality is very important so you should arrive on time for appointments. At meeting, it's important (27)_______ the agenda and not interrupt the other speaker. If you give a presentation, you should focus (28)_______facts and technical information and the quality of your company's products. You should also prepare well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use the family names, and title - for example 'Doctor' or 'Professor', so you shouldn't use first names (29)_______a person asks you to.
Question 25.  A. while           B. as if                         C. such as                    D. as
Question 26.  A. sudden       B. suddenly                 C. abruptly                    D. promptly
Question 27. A. follow           B. to follow                  C. following                   D. followable
Question 28.  A. on               B. to                            C. at                               D. in
Question 29.  A. if only          B. as                           C. unless                       D. since

Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question s . 
University Entrance Examination is very important in Vietnamese students. High school graduates have to take it and get high results to be admitted to universities. The pressure on the candidates remains very high despite the measures that have been taken to reduce the heat around these exams, since securing a place in a state university is considered a major step towards a successful career for young people, especially those from rural areas or disadvantaged families. In the year 2004, it was estimated that nearly 1 million Vietnamese students took the University Entrance Examination, but on average only 1 out of 5 candidates succeeded. Normally, candidates take 3 exam subjects, and each lasts; 180 minutes for the fixed group of subjects they choose. There are 4 fixed groups of subjects: Group A: Mathematics, Physics, and Chemistry; Group B: Mathematics, Biology, and Chemistry; Group C: Literature, History, and Geography; Group D: Literature, Foreign Language, and Mathematics.
In addition to universities, there are community colleges, art and technology institutes; professional secondary schools, and vocational schools which offer degrees or certificates from a-few-month to 2-year courses.
According to Vietnam's Ministry of Education and Training, there are currently 23 non-public universities, accounting for 11% of the total number of universities. These non-public universities are currently training 119,464 students, or 11.7% of the total number of students. The government is planning to increase the number of non-public universities to 30% by 2007.

Question 30. University Entrance Examination in Vietnamese is very _______.
A. interesting                   B. stressful                  C. free                                     D. easy

Question 31.The word those  refers to _______.
A. exam subjects               B. young people          C. universities                D. examinations

Question 32. In 2004, the proportion of the students who got success in University Entrance Examination was about _______ percent.
A. 5                                               B. 10                           C. 20                           D. 50

Question 33. Which sentence refers to the University Entrance Examination in Vietnam?
A. Students find it easy to get success in the University Entrance Examination.
B. Math is compulsory in the University Entrance Examination.
C. Students are not allowed to choose their exam subjects.
D. There are four fixed groups of exam subjects for students to choose.

Question 34. According to the passage, _______.
A. the Vietnamese government will close all non-public universities by next year.
B. the Vietnamese government does not appreciate non-public universities
C. the Vietnamese government encourages the establishing of non-public universities.
D. Vietnamese students have no alternative to continue their higher study besides universities.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 
- Water scarcity is fast becoming one of the major limiting factors in world crop production. In many areas, poor agricultural practices have led to increasing desertification and the loss of formerly arable lands. Consequently, those plant species that are well adapted to survival in dry climates are being looked at for an answer in developing more efficient crops to grow on marginally arable lands.
Plants use several mechanisms to ensure their survival in desert environments. Some involve purely mechanical and physical adaptations, such as the shape of the plant's surface, smaller leaf size, and extensive root systems. Some of the adaptations are related to chemical mechanisms. Many plants, such as cacti, have internal gums and mucilage which give them water-retaining properties. Another chemical mechanism is that of the epicuticular wax layer. This wax layer acts as an impervious cover to protect the plant. It prevents excessive loss of internal moisture. It also protects the plant from external aggression, which can come from inorganic agents such as gases, or organic agents which include bacteria and plant pests.
Researchers have proposed that synthetic waxes with similar protective abilities could be prepared based on knowledge of desert plants. If successfully developed, such a compound could be used to greatly increase a plant's ability to maintain health in such adverse situations as inadequate water supply, limited fertilizer availability, attack by pests, and poor storage after harvesting.
 
Question 35.  This passage deals mainly with ________
A. desertification                                B. decreasing water supply
C. factors limiting crop production     D. developing efficient plants

Question 36.  The word “arable” in the 1st paragraph is closest in meaning to ________
A. fertile                                  B. parched                   C. barren                     D. marsh

Question 37.  Which of the following is a mechanical or physical mechanism that desert plants use?
A. The plant’s shape   B. The small root system  C. The vast leaf size D. The high water system

Question 38.  The word “extensive” in the 2nd paragraph is closest in meaning to _________
A. spongy                                B. shallow                   C. widespread             D. comprehensive

Question 39.  Which is one of the ways in which the epicuticular wax protects the plant?
A. It helps the plant to avoid excessive moisture intake
B. It helps the plant to attack aggressors.
C. It releases gases against plant pests.
D. It guards against bacteria.

Question 40.  The word “It” in the 2nd paragraph refers to________
A. another chemical mechanism                                             B. the epicuticular wax layer
C. an impervious plant like cover                                            D. the loss of internal moisture

Question 41.  The word “aggression” in the 2nd paragraph is closest in meaning to_________
A. attack                                 B. agitation                 C. conditions               D. surroundings

Question 42.  What is an example of an inorganic agent that may attack plants?
A. Bacteria                              B. Insects                    C. Gas                         D. Pests

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
 
Question 43. Publishing in the UK, the book has won a number of awards in recent regional book fairs.
                                  A                                        B                                       C                               D
Question 44. He asked them what time did the plane arrive.
                                A       B           C                     D
Question 45. Mr. Carlos, along by his cousins from Mexico City, is planning to attend the festivities.
                                                   A                        B                        C                     D       [A. with]

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 46. The doctor spent 10 minutes examining the patient.
A. It took the doctor 10 minutes examining the patient.
B. It took the doctor 10 minutes to examine the patient.
C. It took the doctor 10 minutes examine the patient.
D. It took the doctor 10 minutes to examining the patient.

Question 47. The teacher made his students work hard for the exam.
A. The students are made work hard by the teacher.
B. The student was made to work hard by the teacher.
C. The students are made to work hard by the teacher.
D. The student was made work hard by the teacher.

Question 48. “I’m awfully sorry, Carol, but I’ve broken your watch”, said Jim.
A. Jim apologized to Carol to breaking her watch.
B. Jim apologized to Carol to break her watch.
C. Jim apologized to Carol for breaking her watch.
D. Jim apologized for Carol to break her watch.
 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 49. Mary is the most beautiful girl. I have ever met her.
A. Mary is the most beautiful girl whose I’ve ever met.
B. Mary is the most beautiful girl that I’ve ever met
C. Mary is the most beautiful girl which I’ve ever met
D. Mary is the most beautiful girl whom I’ve ever met her

Question 50. He could escape from hurt. He was wearing protective clothes.
A. Thanks to his protective clothes, he could escape from hurt.
B. His protective clothes made him hurt.
C. Due to his protective clothes, he was hurt.
D. His being hurt made his unable to wear protective clothes
ĐÁP ÁN
 
1. B 2. C 3. C 4. B 5. A 6. D 7. D 8. C 9. B 10. D
11. D 12. B 13. B 14. D 15. D 16. C 17. B 18. A 19. B 20. C
21. B 22. C 23. B 24. A 25. D 26. A 27. B 28. A 29. C 30. B
31. B 32. C 33. D 34. C 35. D 36. A 37. A 38. C 39. D 40. B
41. A 42. C 43. A 44. D 45. A 46. B 47. B 48. C 49. B 50. A
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 8 trong 2 đánh giá

Xếp hạng: 4 - 2 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây