Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Võ Văn Kiệt năm học 2019

Chủ nhật - 05/05/2019 02:05

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Võ Văn Kiệt năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
* Mark the letter to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.
Question 1:  A. agreed B. missed C. liked D. watched
Question 2: A. grew B. chew C. few D. threw
         
* Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3.  A. vacancy B. family C. consider D. furniture
Question 4. A. believe B. marriage C. response D. maintain
                  
* Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 5. According to my relatives, my grandfather and me grandmother  were never seen _____.    
A. quarrel                         
B. to quarrel                       
C. quarrelled               
D. quarrelling
Question 6: .………, no one was absent from the farewell party last night.
A.Heavily as it rained         
B. As it rained heavily             
C. Though it rains heavily   
D. In spite of heavily rain                                                                                                                                                     
Question 7. But for your support, we couldn’t _______ this plan.
A. have been completed     
B. be completed           
C. have completed       
D. complete
Question 8..Donald Trump is believed _______ for an Asian country las week.
A. leaving               
B. to leave                 
C. having left                 
D. to have left
Question 9.The more waste paper we recycle, ……………………
A. the more trees we preserve
B. the most trees we preserve
C. the less trees we preserve
D. the least trees we preserve
Question  10. It is imperative that every parcel on board ______before the flight.
A. must be checked
B. is checked              
C. were checked                        
D. be checked
Question 11.Would you mind_________me a hand ?
A. giving
B. give
C. to give
D. gave
Question  12. After having graduated from an architecture university , he lives the life that he ___ years ago
A. chooses      
B. has chosen              
C. chose            
D. had chosen
Question 13.Tung: “Your shoes are terrific, Tuan. The colour quite suits you.”    Tuan: “___
A. Really?                                                              
B. Do you like them?
C. You must be kidding. My shirt is nice, isn’t it?     
D. I’m glad you like them.
Question 14.~ Lan: What do you think about lifelong learning?    ~ Nam: ".............."
A. I am thinking about lifelong learning.     
B. What is the definition of lifelong learning, do you think?         
C. Lifelong learning helps us to improve our job prospects.
D. Do you like lifelong learning?
Question 15. Gestures are an important means to _____ messages.
A. convey                       
B. study                                   
C. exploit                                 
D. keep
Question 16: Pete has ______ strange hobbies like collecting bottle tops and inventing secret codes.
A. gone on                     
B. taken up                               
C. gone with                             
D. taken off
Question 17: A recent survey identified the UK as ______ place in Europe to buy a car.
A. an expensive as           
B. the more expensive             
C. the expensive               
D. the most expensive
Question 18:  My cousin obviously didn't ____ much of an impression on you if you can't remember meeting her.
A. do
B. make          
C. create
D. build
Question 19: Mrs. Kim in planning to attend the regional seminar, ______ it is not absolutely necessary that she be there.
A. whether       
B. so that           
C. because         
D. although
Question 20: A teacher’s _______ to education is worth great respect of the whole society because it brings benefits to the development of society. 
A. guidance
B. principle
C. identity
D. devotion

* Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions
Question 21: What most prevents women from reaching the boardroom, say bosses and headhunters, is lack of hands-on experience of a firm’s core business.
A. significant
B. practical
C. available
D. tested
Question 22: It is high time more intensive campaigns were initiated to protect endangered species all over the world.       
A. adapted.              
B. improved.      
C. rebuilt.      
D. introduced.

* Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.
Question 23. Despite careful preparation, the candidate got cold feet when asked a challenging question and gave an unsatisfactory answer.
A. got nervous.
B. became aggressive.      
C. stayed confident.        
D. had a fever.
Question 24. Winning the first prize in the National Math Competition was the highest achievement he got when he was at school.
A. failure.
B. success.      
C. comprehension.        
D. completion.

Choose A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.
Question 25: Tom, together with his sisters were on the way to Chicago when they had an accident
                               A                                        B           C                             D                        
Question 26:  To save money, Bill decided to live with his grandparents when attended college
                              A                                        B                       C                       D
Question 27: It is the ASEAN Para Games that disabled athletes have an opportunity to have their talents and
                                           A                               B                                          C
efforts recognised.
                  D
* Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 28 to 32.
- The combination of music and study has long been a source of disagreement between adults and children. Parents and teachers alike maintain that silence is important when learning, (31) ….. youngsters insist that their favourite sounds help them concentrate.
Now a study shows the grown-ups have been right all along. Psychologists in Florida tested how fast students wrote essays with and without music in the (32) ……. .They found that the sounds slowed progress down by about sixty words per hour. 'This demonstrates clearly that it is difficult to cope with listening and writing at the same time,' said Dr Sarah Randall. She also(33) ……. to conclusion that it is a myth that instrumental music is less distracting that vocals. 'All types of music had the same effect,' she said in her report. 'One's ability to pay attention and write fluently is likely to be disturbed.(34)….. both vocal and instrumental music,' she added.
Dr Randall claimed the research demonstrated that the idea that music could improve performance was wrong. 'Writing and essay is a complex task. You are recalling information and putting it in order. An additional stimulus in the form of music is bound to distract. But music is not the only distractor. What is (35)…… worrying is that more and more teenagers are studying in front of the television.
Question 28: A. whereas B. unlike C. besides D. despite
Question 29: A. setting B. background C. surrounding D. circumstances
Question 30: A. reached B. drew C. arrived D. came
Question 31: A. by B. in C. for D. from
Question 32: A. partly B.largely C. particularly D. mainly
* Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 37.
- During the nineteenth century, women in the United States organized and participated in a large number of reform movements, including the movements to reorganize the prison system, improve education, ban the sale of alcohol, and, most importantly, to free slaves. Some women saw similarities in the social status of women and slaves. Women like Elizabeth Cady Stanton and Lucy Stone were feminists and abolitionists who supported the rights of both women and blacks. A number of male abolitionists, including Loyd Garrison and Wendel Philips, also supported the rights of women to speak and participate equally with men in antislavery activities. Probably more than any other movement, abolitionism offered women a previously denied entry into politics. They became involved primarily in order to better their living conditions and the conditions of others.
- When the Civil War ended in 1865, the Fourteenth and Fifteenth Amendments to the Constitution adopted in 1868 and 1870 granted the citizenship and the right to vote to blacks, not women. Discouraged but resolved, feminists influenced more and more women to demand the right to vote. In 1969 the Wyoming Territory had yielded the demands by feminists, but eastern states resisted more stubbornly than before. A women's suffrage bill had been presented to every congress since 1878 but it continually failed to pass until 1920, when the Nineteenth Amendment granted women the right to vote.
 Question 33. With what topic is the passage primarily concerned?
A. Abolitionists                                           
B. The Wyoming Territory
C. Women's right to vote                             
D. Fourteenth and Fifteenth Amendments
Question 34. When did the women in the U.S start their reform movements?
A. the 17th century     
B. the 16th century     
C. the 19th century   
D. the 18th century
Question 35. According to the passage, all of the following activities are mentioned, EXCEPT__.
A. freeing slaves                                               
B. improving healthcare
C. improving education                                   
D. reorganizing the prison system
Question 36. The word "supported" in the first paragraph could best be replaced by ________
A. contested                 
B. acknowledge       
C. disregarded         
D. promoted
Question 37. The word "it" in the second paragraph refers to the_______.
A. Nineteenth Amendment                   
B. bill           
C. vote                     
D. Congress
 
* Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.
- In the Native American Navajo nation which sprawls across four states in the American south-west, the native language is dying. Most of its speakers are middle-age or elderly. Although many students take classes in Navajo, the schools are, run in English. Street sign, supermarket goods and even their own newspaper are all in English. Not surprisingly, linguists doubt that any native speakers of Navajo will remain in a hundred years’time.
Navajo is far from alone. Half the world’s 6,800 languages are likely to vanish within two generations - that’s one language lost every ten days. Never before has the planet’s linguistic diversity shrunk at such a pace. Isolation breeds linguistic diversity as a result, the world is peppered with languages spoken by only a few people. Only 250 languages have more than a million speakers, and at least 3,000 have fewer than 2,500. It is not necessarily these small languages that are about to disappear. Navajo is considered endangered despite having 150,000 speakers.
What makes a language endangered is not that the number of speakers, but how old they are. If it is spoken by children it is relatively safe. The critically endangered languages are those that are only spoken by the elderly, according to Michael Krauss, director of the Alaska Native Language Center, inFairbanks. 
Why do people reject the language of their parent? It begins with a crisis of confidence, when a small community finds itself alongside a larger, wealthier society, says Nicholas Ostler of Britain’s Foundation for Endangered Languages, in Bath, “People lose faith in their culture” he says. “When the next generation reaches their teens, they might not want to be induced into the old tradition.” The change is not always voluntary. Quite often, governments try to kill off a minority language by banning its use in public or discouraging its use in school, all to promote national unity. The former US policy of running Indian reservation in English, for example, effectively put languages such as Navajo on the danger list. But Salikoko.Mufwene, who chairs the Linguistics Department at the University of Chicago, argues that the deadliest weapon is not government policy but economic globalisation. “Native Americans have not lost pride in their language, but they have had to adapt to socio-economic pressures” he says. “They cannot refuse to speak English if most commercial activity is in English.”
However, a growing interest in cultural identity may prevent the direct predictions from coming true. ‘The key to fostering diversity is for people to learn their ancestraltongue, as wellas the dominant language’ says Doug Whalen, founder and president of the Endangered Language Fund in New Haven, Connecticut. “Most of these will not survive without a large degree of bilingualism” he says.
  (Source: http://www.ielts~mentor.com/reading-sample/academic-readiiig)
Question 38. It is stated in the passage that the number of endangered languages is                   .
A. about 3,200
B. about 6,800
C. at least 3,000
D. fewer than 2,500
Question 39. The word peppered in paragraph 2 is closest in meaning to ________.
A. randomly separated
B. slowly attacked
C. sparsely distributed
D. unintentionally controlled
Question 40. According to the passage, endangered languages cannot be saved unless people ________.
A. avoid speaking their dominant language
B. grow interest in cultural identities
C. know more than one language
D. write in their mother tongue
Question 41. Who thinks that a change of language may mean a loss of traditional culture?
A. Doug Whalen
B. Michael Krauss
C. Nicholas Ostler
D. Salikoko Mufwene
Question 42. The word these in paragraph 5 refers to _________ . 
A. ancestral tongue
B. dominant language
C. growing interest in cultural identity
D. the key to fostering diversity
Question 43. Navajo language is considered being endangered language because ________.
A. it currently has too few speakers                   
B. it is spoken by too many elderly and middle-aged speakers
C. it was banned in publicity by the former US policy   
D. many young people refuse to learn to speak it
Question 44. Which statement is NOT supported by the information in the passage?
A. Large number of native speakers fail to guarantee the survival of a language.
B. National governments could do more to protect endangered languages.
C. The loss of linguistic diversity is inevitable. 
D. Young people often reject the established way of life in their community.
Question 45. What is the main idea of this passage?
A.To describe how diverse languages are in the past.
B. To explain the importance of persevering endangered languages.
C. To explain why more and more languages disappear.
D. To point out that many languages being in danger of extinction.
 
*Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 46: It is impossible for Tom to drive on the ice field.
 A.Driving on the ice field is rather simple for Tom
B. Tom could drive on the ice field so well
C. Tom cannot drive on the ice field
D. Tom wouldn’t drive on the ice field so well
Question 47: “Why don’t you have your room repainted?” said Robert to Elly.
A. Robert suggested that Elly should have her room repainted. 
B. Robert suggested having Elly’s room repainted. 
C. Robert asked Elly why she didn’t repaint her room.
D. Robert suggested that Elly should repaint her room
Question 48:There is no doubt that Martin is the best candidate for the job. 
A. Martin is by all means the best candidate for the job.  
B. Without question, Martin is the best candidate for the job. 
C. In all likelihood, Martin is the best candidate for the job. 
D.Quite by chance, Martin is the best candidate for the job.
 
* Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions
Question 49 :You usually drive fast. You use more petrol than usual. 
A. The faster you drive, the more you use petrol.       
B. The more you drive fast, the more you use petrol.
C. The faster you drive, the more petrol you use.      
D. The more fast you drive, the more petrol you use:   
Question 50. Immediately, after his arrival, things went wrong.
A. No longer did he arrive, but things still went wrong.
B. When he was arriving, things went wrong.
C. Because he arrived, things still went wrong.  
D. No sooner had he arrived than things went wrong.
ĐÁP ÁN
 
1. A 2. B 3. C 4. B 5. D 6. A 7. C 8. D 9. C 10. D
11. A 12. C 13. D 14. C 15. A 16. B 17. D 18. B 19. D 20. B
21. B 22. D 23. C 24. A 25. B 26. D 27. A 28. A 29. B 30. D
31. A 32. C 33. C 34. C 35. B 36. D 37. B 38. A 39. C 40. C
41. D 42. A 43. A 44. B 45. B 46. C 47. A 48. B 49. C 50. D
 
 
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá

Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây