Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 03

Thứ hai - 01/06/2020 10:49

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 03: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phím gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. community      B. just
    C. suggest            D. such
2. A. village             B. family
    C. can                   D. plant
3. A. enough             B. about
    C. found               D. round
4. A. drop                 B. nothing
    C. Tom                 D. hot
5. A. treated             B. asked
    C. sacred              D. suggested

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A. education                  B. specialty
    C. opposition                 D. demonstration
7. A. special                       B. mental
    C. fourteen                     D. within
8. A. luggage                     B. retard 
    C. happen                      D. lesson
9. A. subtract                     B. parent
    C. message                    D. passage
10. A. disable                    B. manager
      C. condition                D. parental

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. He asked to be put under police ………..
A. protect
B. protected
C. protection
D. protective
12. ……. , we’ll arrive dark.
A. Hope
B. Hopeful
c. Hopefully
D. Hopefulness
13. In a short time, when the clock …….. nine, we …….  here an hour.
A. strikes-will have been waiting
B. has struck-will wait
C. strikes-will have waited
D. has struck-will be waiting
14. Do you know two straight lines which …….. at a point ……an angel?
A. met-formed
B. meet-form 
C. meet-have formed
D. have met-have formed
15. What you ……. a few minutes ago while your sister …… the dishes?
A. did...do-washed
B. did...do-was washing
C. were...doing-washed
D. were...doing-was washing
16. A large number of fishermen …….. when the storm struck.
A. killed
B. was killed
C. are killed
D. were killed
17. Bill Gates, ……. is known as the king of computer programmes, is famous for his charitable work.
A. that he
B. that
C. who
D. who we
18. HCM city, ………. I live, lies on Sai Gon River.
A. which in
B. watch
C. in where
D. where
19. Mr. and Mrs. Anderson will never forget their trip to Hue,  ….. was the old capital of Vietnam, under the Nguyen dynasty.
A. which
B. where
C. in which
D. that 
20. These buckets must be filled …… water for future use.
A. of
B . info
C. with
D . on
21. He is tired now …… he stayed up late watching TV.
A. so
B . because
C. but
D . and
22. Was the movie “Star Wars” …… for an Oscar?
A. nominated
B . recognized
C. taken
D. accepted
23. He is famous for his ……. .He is very helpful to those less fortunate than himself.
A. kind
B . unkind
C. kindly
D . kindness
24. Tuan was an effective ……. in that volunteer programme. He dedicated most of his time to fixing houses for poor people.
A. active
B . activist
C. actor
D . activity
25. If it …….., we will go to the movies.
A. doesn’t rain
B. didn’t rain
C. hadn't rain
D. won’t rain
26. She likes watching the stars …… night.
A. on
B. for
C. in
D. at
27. She asked me if I ….. a laptop computer the following day.
A. buy
B. bought
C. would buy
D. will buy
28. The village seemed strangely familiar ……. I’d never been there before.
A. although
B. because
C. for
D. despite
29. She wants to ….. the police, but she is too
A. go into
B. participate
C. join
D. apply
30. You should eat …… foods.
A. poisonous
B. nutritious
C. contaminated
D. stale

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. Lie down for a while and you (feel) ……. better.
32. You cannot go out to dance until you (be) ……. seventeen.
33. What would happen if he (fall)……… ill.
34. He acts as if he (know) ……..  every thing perfectly.
35.1 can’t find him though I (look) …… for him for a long time.

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn thừ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
(36) ......... six o’clock yesterday evening, the River Thames burst its banks and flooded a wide area. By nine o’clock the floods had reached the town of Dorchester.
The main street was soon (37) …… three feet of water, but heavy raid made their job very (38)…….
Mrs Rose Willow, a (39)…… nearly 80 years odd, and living alone in her cottage, was trapped upstairs for three hours. (40) ……., rescue workers were able to rescue her with ladder and a small (41) …… “My cat, Tibbles, stayed with me all the time,” said Mrs Willow. “She (42) …… me a lot. She sat with me, si I didn’t feel afraid. ”
The raid has finally stopped, the river level is falling and the weather forecast is good, (43)……. the floods have done a great deal of damage. “Luckily, nobody was drowned (die id water) or injured,” Chief Rescue Office Hawkins (44) ……. reporters , “but it will take a long time to (45) …… the mess ”

36.     A. In                     B. To
          C. At                     D. Until
37.     A. over                 B. under
          C. through            D. between
38.     A. easy                 B. difficult
          C. quick                D. lean
39.     A. girl                   B. man       
          C. lady                  D. child
40.     A. Finally             B. Final
          C. Last                  D. Firstly
41.     A. ship                  B. boat
          C. car                    D. bicycle
42.     A. worried            B. frightened
          C. bored                D. helped
43.     A. but                    B. also
          C. therefore           D. so
44.     A. said                  B. asked
          C. told                  D. spoke
45.     A. fight                 B. develop
          C. take                  D. clear

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
The internet started in the 1960s. The USA Department of Defense started it because they wanted a computer network to help the American military'. In the 1970s, scientists worked on it. Then in the 1980s, telephone companies made it possible to communicate on the computer network in many more countries. An international computer language was bom, and the Net went worldwide.
You can use the Internet for many things. You can shop for a car or a house; you can plan a vacation; you can watch a video; you can read an Australian newspaper or a Japanese magazine; you can buy books and CDs from North and South America; you can play chess with a partner in Moscow; or you can just chat with people from all over the world.
46. The internet started in the 1980s.
47. Telephone companies started it.
48. It started in the United States.
49. There is An international computer language.
50. You can use the Internet to play chess w th a person in London.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
Everyone wants to reduce (51) …….. . But the pollution problem is as complicated as it is (52) ……. . It is complicated because much pollution is caused by things that benefit people. For example, (53) …….. from automobiles causes large percentage (54) …….. air pollution.
But die automobike provides transportation to millions of people. (55) ….. discharge much of the material that pollutes air and water, but factories give employment to a large number (56) …….. people. 
Thus, to end or greatly (57) ……… pollution immediately people would have to stop using many things that benefit them. Most people do not want to do that, of course. But pollution can be gradually reduced in several ways. (58) ….. and engineers can work to find ways to lessen the amount of pollution that such things (59) …… automobiles and factories cause.
Governments can pass and enforce laws that (60)…… businesses and individuals to stop , or cut down on certain polluting activities.

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu sau bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. Falling house prices are (illustrate) ……. of the crisis facing the construction industry.
62. She started writing (poem) ……. at a young age.
63. Well, you’ve made a (miracle) …….. recovery since last night!
64. She is looking for a personal assistant with good (organize) …….. skills.
65. We walked home arm-in-arm in the (magic) ……. moonlight.
66. Oe is very (invent) ……., always dreaming up new gadgets for the home.
67. Oe gave me strict (instruct) …….. to get three by eight o’clock. 
68. You have to have such a lot of (patient) when you’re dealing with kids.
69. The (graduate) ….. are marked on the side of the container.
70. You say that a baby has a (health) ……. pair of lungs when it cries loudly.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. The youthful scientist declares that he has concluded the experiment successful.
72. It’s said that a team has been setted up to look into the matter since last week.
73. Men have traveled for they first appeared on the earth, haven’t they?
74. Mr. Trung, who has a lot teaching skill at junior level, will be joining our school in August.
75. Her well-known film, that won several awards, was about the life of Lenin.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. People should stop experiments on animals.
Experiments ………………………
77. In order to win the prize, he tried hard.
He tried hard so as ……………………
78. He has rarely seen such a big elephant.
Rarely …………………………………
79. The weather becomes so dangerous that we can’t go anywhere.
So dangerous…………………………….
80. Susan feels proud of her son.
Susan’s son ………………………..

ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các tử còn lại.
1. A; 2. A; 3. A; 4. B; 5. B
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những tư còn lại.
6. B; 7. C; 8. B; 9. A; 10. B

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. C; 12. C; 13. A; 14. B
15. D; 16. D; 17. C; 18. D
19. A; 20. C; 21. B; 22. A
23. D; 24. B; 25. A; 26. D
27. C; 28. A; 29. C; 30. B

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
30. will feel
32. are
33. fell
34. knew
35. have looked

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. C; 37. B; 38. B; 39. C
40. A; 41. B; 42. D; 43. A
44. C; 45. D.

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
46. F; 47. F; 48. T; 49. T; 50. T

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
(51). pollution
(52). serious
(53). exhaust
(54). of
(55). Factories
(56). of
(57). reduce
(58). Scientists
(59). as
(60). require

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. illustrative
62. poetry
63. miraculous
64. organizational
65. magical
66. inventive
67. instructions
68. patience
69. graduations
70. healthy

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. successful -> successfully
72. has been setted up -> has been set up
73. for ->  since
74. a lot -> a lot of
75. that -> which

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. Experiments on animals should be stopped.
77. He tried hard so as to win the prize.
78. Rarely has he seen such a big elephant.
79 . So dangerous does the weather become that we can’t go anywhere.
80 . Susan's son makes her feel proud.
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây