© Copyright Sách Giải.com

Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 07

Thứ năm - 04/06/2020 10:26

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 07: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. ancient                  B. educate
    C. strange                  D. address
2. A. already                  B. ease
    C. appeal                    D. team
3. A. check                     B. chemistry
    C. change                   D. cheap
4. A. given                     B. ridden
    C. widen                     D. kitchen
5. A. soon                       B. food
    C. flood                      D. moon

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A. influential              B. creative
    C. introduction          D. university
7. A profit                      B. suggest
    C. surrender               D. report
8. A career                     B. majority
    C. continue                D. education
9. A vocational              B. employer
    C. minority                D. reasonable
10. A general                 B. opinion
      C. abroad                 D. surprise

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. They made an aerial purvey; that is, they made a survey ……...
A. by ship
B . by plane
C. on foot
D. by telescope
12. “Hummock grasses grow in loose sand on the crept.” The word ’crest’ in this sentence is closest in meaning to …….
A. side
B. bottom
C. too
D. inside
13. Eight kilometers is ……. equivalent to five miles.
A. exactly
B . roughly
C. rarely
D. precise
14. Older people  …… a large proportion or those living in poverty.
A. comprise
B. consist 
C. compose
D. compound
15. She has the windows open, ……. cold it is outside.
A. however
B. therefore
C. but
D. so
16. There is still much to discuss. We shall, …… return to this item at our next meeting.
A. therefore
B. moreover
C. although
D. so that
17. The sea was dangerous, ……. we didn’t go in for a swim.
A. since
B. but
C. so
D. as
18. The new trains have more powerful engines and are  …… faster.
A. therefore
B. however
C. nevertheless
D. nonetheless
19. It was cold and wet. ……, Paul put on his swimming suit and went to the beach.
A. Although
B. Therefore
C. However
D. Because
20. I had no choice ……. to sign the contract.
A. despite
B. but
C. without
D. unless
21. You can dress you like.
A. whomever
B. therefore
C. however
D. nevertheless
22. …….. hard he tried, he couldn’t open the door.
A. Therefore
B. However
C. Although
D. Despite
23. We took a map with us ……. .
A. so that we would get lost
B. so that we wouldn’t get lost
C. so that we won’t get lost
D. in order to get lost
24. We’ll buy everything you produce ……. reasonable
A. provide
B. so
C. only
D. except
25. Sunglasses come ……. many different colors, shapes, and strengzths.
A. with
B. from
C. by
D. in
26. You are expected …… the safety regulations of the school.
A know
B. to know
C. knowing
D. D. being known

27. ……his father, he is a biologist.
A. Like
B. Alike
C. The same
D. As
28. Everyone …… happy at the last meeting.
A. are
B. were
C. was
D. is
29. Did you paint it yourself or did you …….  It painted?
A. make
B. do
C. have
D. ask
30. We …… drive fast; we have plenty of time:.
A. can’t
B . needn’t
C. mustn’t
D. oughtn’t

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. She (get) …… lost here. (Can) …… you show her the way to the post-office?
32. Her younger brother (not be) ….. ill for 2 years.
33. Professor Thanh wasn’t at school when we (arrive) ……. He (just go) …… out.
34. How long Hal and Linh (fall) …… in love with together?
35. After he (finish) …… his work , he climbed with his friends. 

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
There are thousands of different kinds of microbes. Microbes called (36) ….. are the smallest living things. Bacteria live almost everywhere: on land, in water, and even (37) ….. you.
Some microscopic life forms are like plants. Tiny diatoms are microbes that live in lakes and the ocean. Diatoms soak up (38) …… and use its energy to make food, just like plants.
Some microscopic life forms are more (39) …… animals. Protozoa such as the amoeba and paramecium are animal-like microorganisms. An amoeba can move (40) …….. changing die shape of its body. It sticks out a pseudo pod, or false foot A paramecium is (41) …… with tiny hairs. It waves its hairs rapidly to swim.
Viruses are (42) ………  kind of microbe. Viruses sometimes act like living things and other times act like nonliving things. Viruses sometimes live in the cells of plants and animals. (43) ……. a cell, a virus reproduces like a living thing. The virus uses the cell to make many copies of itself. Viruses are (44) ……. small to see with an ordinary microscope. You need a powerful electron microscope to see a virus. Outside of a plant or animal cell, a (45) …… is like a nonliving thing.
36. A. animals               B. bacteria 
      C. plants                  D. viruses
37. A. in                        B. out
      C. outside                D. inside
38. A. sunlight               B. water
      C. air                        D. lightning
39. A. as                        B. same
      C. like                      D. similar
40. A. by                        B. after
      C. before                  D. during
41. A. made                   B. done
      C. filled                    D. covered
42. A. other                   B. one another
      C. another                D. each other
43. A. Outside               B. Inside
      C. Beside                 D. Near
44. A. very                     B. so
      C. too                       D. almost
45. A. cell                      B. plant
      C. diatom                 D. virus

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
Information about what has happened in the world, in our country, in our area, or even in our town comes to us in many ways. People who can read often get their news from media. Because many people in the world are illiterate, however, they get the news from television or radio.
Newspapers around the world are similar in many ways. They all have new stories that tell people about the event of the day or week. Often, papers have other purposes that are devoted to business, sports and maybe the latest fashion news. Papers usually appear weekly or everyday, but in some places they may appear only monthly. Magazines are another that some people get the news.
46. There are many ways by which people get information.
47. All people get information by reading.
48. There are many people who don’t know how to read.
49. Newspapers are different in every ways.
50. Papers are also used to promote business.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
The computer has changed the (51) ….. lives of many. It is very common for a (52) …. to at least have one computer. Computers come in various sizes and have many (53) …… types of applications. Computers can affect one’s daily tasks, finances, and time.
For starters, computers can (54) ……. ones daily tasks. Programs can do various (55) …… and ease the process of doing it manually without a computer. For instance, a student may finish most of their assignments online with more (56) ……. answers.
Finances can be very difficult without any tools, but when you have (57) …… to a computer you can do it virtually online without having to go through the hassle of filling out paperwork and using stamps. For example, one may pay their bills online with a (58) …….. in a few clicks.
People can (59) ……. time with the help of a computer. For example, you can purchase online instead of going to the store. Therefore, you needn’t spend time going out and (60) …… things at the store.

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. You must be (care)  ……… when you opened that door.
62. We’re very impressed by the (friend) …… of your town’s people.
63. Liverpool is an (industry) …… city in the north of England.
64. Is Buddhism the country (office) …… religion of Thailand.
65. This hand book gives (add) …... information about Asian. 
66. We must learn about keeping die environment (pollution) …….
67. Don’t eat those vegetables. They’re (poison) …….. .
68. Environmental (protect) ……..  is everybody’s responsibility.
69. We’ll live a happier and (health) ……. life if we keep our environment clean.
70. The price of (electric) ……. has gone up again.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. The Sahara desert in Africa is by far the most large desert in the world.
72. Porks provides people with important nutrients.
73. Many people has complained about the polluted river.
74. Three of the players in our club have been chosen to takes part in the match.
75. If Kennedy would have lived a little longer, he would have won the election.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. It is pointless to have that old typewriter repaired.
That old typewriter is not ……………………
77. The bridge was so low that die bus couldn’t go under it
It was  …………………………….
78. I last saw him when I was a student.
I haven’t …………………………………
79. That was a silly thing to say!
What ……………………………………..
80. We’ve run out of tea.
There ……………………………………..

ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. D; 2. A; 3. B; 4. C; 5. C.
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác vói những tư còn lại.
6. B; 7. C; 8. D; 9. D; 10. A

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. B; 12. C; 13. B; 14. A
15. A; 16. A; 17. C; 18. A
19. C; 20. B; 21. C; 22.B
23. B; 24. A; 25. D; 26. B
27. A; 28. C; 29. C; 30. B
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. got - Can
32. hasn’t been
33. arrived - had just gone
34. have/ faller.
35. had finished

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. B; 37. D; 38. A; 39. C; 40. A;
41. D; 42. C; 43. B; 44. C; 45. D
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
46. T; 47. F; 48. T; 49. F; 50. T
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
51. modem
52. household
53. different
54. change
55. functions
56. accurate
57. access
58. credit card
59. save
60. selecting

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. carefull
62. friendliness
63. industrial
64. official
65. added
66. unpolluted
67. poisonous
68. protection
69. healthier
70. electricity
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. most large —> largest
72. Porks —> Pork
73. has —> have
74. takes —> take
75. would have lived —> had lived
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76 . That old typewriter is not worth repairing. 
77. It was such a low bridge that die bus couldn't go under it
78.1 haven’t seen him since I was a student.
79. What a silly thing to say!
80. There isn’t any tea left.
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây