Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 06

Thứ tư - 03/06/2020 04:54

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 06: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. sentences              B. places
    C. diseases                 D. surfaces
2. A. property                B. ability
    C. capacity                 D. supply
3. A. import                   B. worry
    C. lorry                      D. form
4. A. kids                       B. years
    C. films                      D. helps
5. A. decisive                 B. ring
    C. prison                    D. himself

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A. community            B. developing
    C. conditioner            D. interested
7. A. county                   B. mention
    C. disease                   D. luggage
8. A different                 B. importance
     C. continue               D. directed
9. A. medicine                B. opposite
    C. pollution                D. capable
10. A. collapse               B. healthy
      C. dislike                  D. appear

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. They walked slowly ……. the woods.
A. on
B. through
C. along
D. across
12. They’re building a new bridge …….. the river.
A above
B. over
C. across
D. under
13. I’ve been in this job for thirty years, and I’ve picked up a good deal of expertise …….. the way.
A. along
B. in
C. on
D. by
14. Make sure the computers are all ……. before you go home.
A. in
B. on
C. out
D. off 
15. Trung fell ……. some stairs and broke her wrist.
A. down
B. un den
C. below
D. above
16. I pus my hands ………. my eyes because o couldn’t bear to watch.
A. above
B. over
C. on
D. between
17. Both she and her husband are …… work.
A. out of
B. for
C. on
D. in
18. Stop running around and gets ……. bed!
A. on
B. in
C. onto
D. into
19. Put those books …… on the top shelf
A. over
B. up
C. down
D. above
20. I’ve been having problems loading this software ……… my computer.
A. from
B. to
C. onto
D. into
21. You ……. be ashamed of yourselves..
A. could
B. should
C. did
D. would 
22. The doctors are doing all that they ……., but she’s still not breathing properly.
A can
B. could
C. shall
D. might
23. We ……… to have agreed without knowing what it would cost.
A. shouldn’t
B. couldn’t
C. didn’t
D. oughtn’t
24. He said he ……. see his brother the next day.
A. ought to
B. should
C. would
D. must
25. Cars ……… park in front of the entrance.
A. mustn’t
B. didn’t have to
C. couldn’t
D. didn’t need
26. Are you …….. in cash or by credit card?
A. paying
B. paid
C. having paid
D. to pay
27. I …… home once a week to tell my parents I’m okay.
A. rang
B. had rung
C. ring
D. have rung
28. I’ll pay you double …….. you get the work finished by Friday.
A. if
B. unless
C. supposing
D. provided 
29. I wouldn’t work for them ……… they paid me twice my current salary.
A. if
B. provided
C. in case
D. as long as
30. We’ll buy everything you produce, ……. of course the price is right.
A. unless
B. as long as
C. provided
D. if

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
Although some groups of people (31. always live) ……… outdoors in tents, camping as we (32 . know) ……. it today (33. begin) …….. to be popular about 50 years ago. The increase in the use of cars and improvements in camping equipment (34. allow) …… more people to travel longer distances into the countryside and (35. stay) ……. there in greater comfort. Many campers like to be themselves in quiet areas, so they take their tent and food and walk or cycle into the forests or die mountains. Others, (36. prefer)…… to be near people, (37. drive) …… to a public or privately-owned campsite which (38. have) …… up-to-date facilities, like hot shower and swimming pools.

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
No one knows who (39) …… pencils or when it happened. A Swiss described a pencil in a book in 1565. He said it was a piece of wood with lead inside it Pencils weren’t popular, and people continued to write with (40) ….... They used bird feathers as pens.
Then in 1795 someone started making pencils from (41) ….. and they became popular. Graphite is a kind of coal. Today people (42) ……. pencils in the same way. They grind the graphite, make it (43) ……. the shape of a stick, and bake it. Then they put it inside a piece of wood. One pencil can write 50.000 English words or make a line 55 kilometers long.
39. A. invented              B. repaired
      C. produced             D. created
40. A. pens                    B. brick
      C. stone                   D. stick
41. A. coal                     B. flour
      C. graphite               D. paper
42. A. do                        B. produce
      C. buy                      D. make
43. A. into                     B. in
      C. from                    D. to

B. Đọc đoạn vãn và chọn T (true) hoặc F .
Parents speak in a different way to young children. They are not awared of doing this, but they actually change the way they speak. When a baby says its first words, its parents speak very clearly to it. They stop making the kinds of errors which are usually so common in ordinary speech. They also speak to the baby in a slightly higher voive. Finally, they usually ask simple questions and do not use many statements.
44. Parents often speak to young children in a very kind way.
45. Most parents knows how to change their way of speaking to their children.
46. Parents generally speak in a clear way to young children.
47. They also speak correctly and do not make mistakes.
48. They never ask young children questions.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
Students of foreign (49) ……. need a dictionary which contains all the words in common use (50) ….. their own language and the one they are trying to learn, that is, the words they are likely to (51) …… in conversations and (52) …… radio , and those they will meet in the books and (53) ……. they read . Such dictionaries usually give the (54) ….. of a word by translating it; and sometimes, but (55) ……    always, they (56) …….. of phrases and structures. Dictionaries of this kind are useful to translators, but less (57) ….. to earnest students of language than dictionaries which give meanings, explanations and examples in (58) ……language itself. 

IV. VIẾT
A- Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
59. He suffers from a (nerve) ……. disorder.
60. I worry about the (destruct) ……… effect that violent films may have on children.
61. (Mystery) …… , the light came on, although no one was near the switch.
62. The river froze to a (deep) ……. of over a meter
63. Children are encouraged to take an (investigate) …… approach, to teaming.
64. Disneyworld is one of Florida’s major (tour) ……. attractions.
65. Tyler is remarkably (world) ……-wise for such a young girl.
66. He never goes out without his security men in (attend) …….. .
67. There’s not enough (interact) ……. between the management and the workers.
68. Odity prices can be a useful (indicate) …….. of inflation, he claimed.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
69. She’ll be coming tonight, although I don’t know exact when.
70. We can’t go to Julia’s party because of we’re going away that weekend. 
71. In spite of his injuries, he bears not hatred towards his attackers.
72. She took the money from her mother’s purse, despite hers.
73. He rang James, that was a good friend as well as the family doctor.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
74. There is one problem, the salary.
The salary ……………………………
75. There are no interesting programs on this week.
There is nothing …………………………..
76. Can’t you run faster than that?
Is that ……………………………?
77. We haven’t eaten this kind of food before?
This is ………………………….
78. A lot of tea is drunk in China.
The ………………………………..
79. If people drive faster, it is more dangerous.
The ………………………………….
80.I think it is d difficult to tell the truth.
The ………………………… 

ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1.  C; 2. D; 3. B; 4. D; 5.A
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những tư con lại.
6. D; 7. C; 8. A; 9.C; 10. B

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. B; 12. C; 13. A; 14. D
15. A; 16. B; 17. A; 18. D
19. B; 20 . C; 21. B; 22. A
23. D; 24. C; 25. A; 26. A
27. C; 28. A; 29. A; 30. C
 
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
(31). have always lived
(32). know
(33).began
(34). have allowed
(35). to stay
(36). prefering
(37). drive.
(38). Has

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
39. A; 40. A; 41. C; 42. D; 43. A
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
44. F; 45. T; 46. T; 47. T; 48. T
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
(49). Languages
(50). In
(51). hear
(52). On
(53). Newspapers
(54). meaning
(55). not
(56). Give
(57). useful
(58). foreign

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
59. nervous
60. destructive
62. depth
63. investigative
64. tourist
65. worldly
66. attendance
68. indicator

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
69. exact —> exactly
70. because of —> because
71. not hatred —> no hatred
72. hers —> herself
73 . that —> who

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
74 . The salary is the only problem. 
75. There is nothing interesting on television this week.
76. Is that the fastest you can run ?
77. This is the first time I have eaten this kind of food.
78. The Chinese drink a lot of tea.
79. The faster people drive, the more dangerous It is.
80. The truth is difficult to tell.
 
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây