Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 9

Thứ sáu - 05/06/2020 10:50

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 09: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. heat             B. seat
    C. great            D. meat
2. A. book            B. floor
    C. cook             D. hook
3. A. circle            B. brick
    C. fit                 D. fish
4. A. table            B. lady
    C. captain         D. labour
5. A. loudly          B. without
    C. thousand      D. thought

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A. realize          B. improve
    C. possible        D. comfortable
7. A. important     B. especially
    C. prefer           D. influence 
8. A. mineral        B. example
    C. diamond      D. popular
9. A. republic       B. collector
    C. situation      D. inscription
10. A. protection  B. separate
      C. develop      D. encourage

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. I was very …….. of myself for forgetting Mother’s, birthday.
A. disgraced
B. ashamed
C. shy
D. shocked
12. It usually takes a little while to …… in a new flat.
A settle up
B. settle on
C. settle down
D. settle through
13. Didn’t it ever …… to them that they would be punished?
A. occur
B. happen
C. enter
D. strike
14. You’re very quiet today. What have you got on your …….?
A. attention
B. mind
C. spirit
D. mood 
15. It’s most unwise to ……. in a quarrel between a man and his wife.
A. involve
B. poke
C. mix
D. interfere
16. To make a good omelette, you must …… the eggs very well.
A beat
B. knock
C. thrash
D. bang
17. I can’t see any easy …… to this rather complicated problem.
A. result
B. solution
C. reason
D. release
18. The civil servant …….  his post because he disagreed with the Minister.
A. gave in
B. gave out
C. gave off
D. gave up
19. It’s very ……. that they’ve got so many problems each, but I don’t know what I can do about it.
A. miserable
B. disappointing
C. sad
D. unhappy
20. He’s been rather ……. since his wife died.
A. alone
B. lone
C. lonely
D. solo 
21. I was very …… to receive your lovely letter.
A. reluctant
B . upset
C. emotional
D. touched
22. We had to listen to him …….. about how he didn’t have any money.
A. crying
B . mumbling
C. groaning
D . moaning
23. I’m not angry so much as ……. I don’t expect friends to deceive me and you have done.
A. moved
B. touched
C. hurt
D. depressed
24. A lot of people seem …… the present government.
A. disappointed about
B. disillusioned with
C. depressed by
D. deceived by
25. The film was very powerful and we were all ……. by it, a fact it made most of US cry!
A. touched
B . moved
C. upset
D. fed up
26. I’m very …….. things. I’m always losing them.
A. careless about
B. careless of
C. careless of
D. careless with
27. You should …….. a lawyer before you sign that document.
A. counsel
B. check
C. consult
D. communicate
28. We couldn’t have our picnic because it began to  with rain.
A. flow
B. drench
C. run
D. pour
29. My brother is a parachute ……….
A. trainer
B. teacher
C. educator
D. instructor
30. We can no longer afford the cost of ……. two cars, so we’re selling one.
A. operating
B. managing
C. running
D. controlling

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. If I (know) ……… then what to do today , I’d have saved myself a lot of time and trouble over the years
32. Do you think there would be less conflict in the world if all people (speak) …… the same language?
33. If you can give me one good reason for your acting like that I (never mention) …… this incident again.
34. Unless you (answer) …… all of my questions, I can’t do anything to help you.
35. If Jack (not agree) …… to go on the trip, would you have gone? 

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
First-aid is very important. An ordinary person can (36) ……. a first-aid course and learn what to do (37) ……. the patient receives professional help. This might mean helping someone until an (38) …… comes or it might mean giving first-aid and then taking the patient to a (39) …… . First-aid can keep a person (40) ….. until he or she reaches a hospital. Electric shock is a situation (41) ….. first-aid can be used. If enough electricity enters the body, the person dies (42) ……. . First-aid can bring him or her back to (43) ….. . Another situation is (44) ……., or dying in water. A person trained in first-aid can help a person start to breathe after clearing the water (45) …….. the airway.
36. A. take                      B. give
      C. start                      D. do
37. A. for                       B. when
      C. until                     D. since
38. A. wheelchair           B. stretcher
      C. emergency           D. ambulance
39. A. nurse                    B. expert
      C. doctor                  D. instructor
40. A. live                      B. alive
      C. living                   D. lively
41. A where                    B. what
      C. where                   D. since
42. A. recently                B. actually
      C. fortunately           D. immediately
43. A. conscious             B. unconscious
      C. consciousness      D. unconsciousness
44. A. flooding               B. drowning
      C. swamping            D. drowsy
45. A. out of                   B. out
      C. up                        D. off

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
Australia is an island continent in the South Pacific. The capital is Canberra, but the city with the biggest population is Sydney, which has nearly four million. English is the first language of most people, but there are also many immigrants who speak other languages.
Canada is the second largest country in land side. It stretches 3.223 miles from east to west, and from the North Pole to the U.S border. Both English and French are official languages. Many French-speaking people live in the province of Quebec, where Montreal is the biggest city. Canada has a cold winter, and many Canadian enjoy winter sports, such as skiing and ice skating.
Switzerland is a small country in central Europe. Its neighbors are France in the west, Italy in the south, Austria in the east, and Germany in the north. Sixty percent of the land in Switzerland is mountains. Switzerland is famous for its banks, tourism, and skiing. 
46. Australia is in the North Pacific.
47. The population of Sydney is nearly four million.
48. English is the first language of most people, but there are also many other languages spoken m Australia.
49. Switzerland is a small country in central Europe.
50. Both English and Chinese are spoken in Canada.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
The Statue of Liberty, one of America's (51) …… familiar images, is on an island in New York (52) ……. It is a symbol of freedom. It was a gift to American people from French to show the (53) ….. between the two nations. This is the statue of a woman who is (54) …… a loose robe and a crown on her (55) ….. . Her right hand holds a burning torch, and her left hand holds a tablet with the date July 4,1776 (56) ……. it. The stable weighs 205 tons and is 46 meters high. It (57) …… on a stone base. The base and the pedestal increase the height of the (58) …… to 93 metes. The statue was competed in 1884 in (59) ….., and then transported to America in 1886. Tourists can visit the (60) …… from 9.30 a.m to 5p.m daily except Christmas Day.

IV. VIỂT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. Our (fly) …… from London to Sydney took 24 hours.
62. The secretary was very busy all day dealing with (enquire) ……...
63. The country is very (mountain) ……. So travelling by road is difficult.
64. The teacher stressed the need for regular (attend) ……….
65. Sarah (caution) ……. opened the door of the cellar, wondering what she might find.
66. There were over fifty (music) …… in the orchestra.
67. The company in very efficient and gives a (speed) …… service.
68. The (warm) …… of the free was very welcome after our long journey.
69. The (invent) ……. of the aeroplane is supposed to have made the world smaller.
70. Distances which in (early) …….. times would have taken months now only take a few hours.

B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. Great progress has been made in our economy at the last few years.
72. The more older he grows, the more cheerful he becomes.
73. No sooner had he arrived than he began make becomes.
74. My husband neither drinks or smokes. 
75. Linh suggested that Hai should complaint to the company.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. Her ability to run a company really impresses me.
      What I am ………………………………… 
77. The children were so excited that they talked about the show all night long.
      Such was ……………………………………
78. English is easy to learn.
      It is …………………
79. It may rain hard this afternoon, so take the raincoat with you.
      In case ………………………….
80. People believe Michael Jordan was a basketball genius.
      Michael Jordan ……………………………….
ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1. C; 2 . B; 3. A; 4. C;  5. D.
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại
6 B; 7. D; 8. B; 9.C; 10. B

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. A; 12. C; 13. A; 14. B; 15. D
16. A; 17. B; 18. D; 19. C; 20. C
21. D; 22. D; 23. C; 24. B; 25. B
26. D; 27. C; 28. D; 29. D; 30. C
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. had known
32. spoke
33. I’ll never mention
34. answer
35. hadn’t agreed

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
36. A; 37. C; 38 . D; 39. C; 40. B
41. A; 42. D; 43. C; 44. B; 45. A
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
46. F; 47. T; 48 . T; 49. T; 50. F

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
51. most
52. Harbor
53. friendship 
54. wearing
55. head
56. on
57. stands
58. monument
59. France
60. statue

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. flight
62. enquiries
63. mountainous
64. attendance
65. cautiously
66. musicians
67. speedy
68. warmth
69. invention
70. earlier
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. at —> for
72. more older —> older
73. make —> to make
74. or —> nor
75. complaint —> complain
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. What I am really impressed by is her ability to run a company.
77. Such was the children’s excitement that they talked about the show all night long.
78. It is easy to learn English.
79. In case it rains hard this afternoon, take the raincoat with you.
80. Michael Jordan is believed to have been a basketball genius. 
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây