Đề luyện thi Tiếng Anh 9 nâng cao - Đề số 8

Thứ năm - 04/06/2020 10:29

Đề luyện thi Tiếng Anh nâng cao dành cho học sinh lớp 9, đề số 08: gồm các phần: ngữ âm - ngữ pháp - đọc hiểu - viết. Có đáp án và hướng dẫn giải.

Loading...
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so vói các từ còn lại.
1. A. such            B. cut
    C. put               D. shut
2. A. slow            B. power
    C. how             D. town
3. A. least             B. pleasure
    C. head             D. bread
4. A. kitchen         B. children
    C. teacher         D. chemist
5. A. kindness      B. climate
    C. village         D. climbing

B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A admire                    B. honour
    C. title                        D. difficult
7. A describe                  B. struggle
    C. political                 D. society
8. A. independence        B. politician
    C. immortality           D. different
9. A. comfort                 B. nation
    C. apply                     D. moment
10. A. ashamed              B. position
      C. begin                   D. enemy

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. If you want to …… success in life, you have to work hard.
A. achieve
B. receive
C. award
D. earn
12. He was homesick, and he …….. all his family and friends.
A. lost
B. lacked
C. desired
D. missed
13. I wanted to put my stereo together, but I couldn’t make …….. of the instructions.
A. sight
B. reality
C. sense
D. understanding
14. The ……. of living goes up and up. It’ll never go down.
A. price
B. value 
C. cost
D. expense
15. As the streets of our city become busier, people are turning more and more to the ……. bicycle.
A. historical
B. old-aged
C. old-fashioned
D. elderly
16.  …….. it was raining heavily we went out without a raincoat.
A. In spite
B. In spite
C. However
D. Although
17. No child ……… the age of sixteen will be admitted to this film.
A. before
B . except
C. lacking
D. below
18. Is it worth waiting for a table in this restaurant or shall we ……. go?
A. anywhere
B. otherwise
C. somewhere
D. everywhere
19. He’s …… his health, and takes dozens of vitamins everyday.
A. obsessed
B. fanatical about
C. fascinated by
D. enthusiastic about
20. I’m not really …… this kind of music. I prefer music you. I prefer music you can dance to.
A. in
B. for
C. into
D. with
21. She’s ….. with the idea that somebody is following her. I think she ought to see a psychiatrist.
A. enthusiastic
B. fascinated
C. obsessed
D. fanatical
22. It was a very …. evening. Nothing really happened
A. dull
B. fed up
C. disinterested
D. bored
23. Many young children have a (n) …… with fire.
A. interest
B. obsession
C. fascination
D. enthusiasm
24. He’s a really ….. person. He talks all the time but he never says anything interesting.
A. bored
B. boring
C. fed up
D. annoyed
25. He’s so ….. that he always expects other people to do the work.
A. reserved
B. lazy
C. apathetic
D. passive
26. She’s not very …….. She’s never quite sure what she wants to do.
A. energetic
B. lively
C. active
D. decisive
27. I’m sure they  were …… lies!
A. telling
B. making
C. doing
D. saying
28. It was clear that the young couple were ……. of taking charge of the restaurant.
A. responsible
B. reliable
C. capable
D. able
29. Since I moved house, I haven’t had much …… with those friends.
A. connection
B. contact
C. business
D. meeting
30. Unfortunately, his illness turned out to be extremely ….. so he was kept in isolation.
A. influential
B. infectious
C. individual
D. inoffensive

B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. If energy (be) …….. inexpensive and unlimitted, many things in the world would be different.
32. We (win) ……… the game if we’d had a few more minutes.
33. I (not bring)  ……. John with me if I’d known you and he didn’t get along with each other.
34. If I ……. (be) interested in that subject, I would try to learn more about it. 
35. If I (have) …… the same problems, I might not have succeeded in life.

III. ĐỌC HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.
The coastal village of Breedon today welcomed home Frank Davies at the end of his two-year voyage (36) ….. the world . Mr. Davies , who is 75 , was bom in a village and was a (37) ….. at school for 50 years. When he retired he (38)……. his house to buy a boat and see the world. Now he has returned to the village where he has (39) …… many friends.
When asked what he was going to do (40) ……. , Frank replied that he wanted to write a book about (41) ….. travels. He had kept a diary (42) …… the voyage and taken over 600 photographs of the (43) …… places he had visited. Frank (44) ……  the book will encourage people of all ages to take (45) …… the sport of sailing.
36. A. around       B. through
      C. on              D . over
37. A. student      B . doctor
      C. office          D . teacher
38. A. sell             B. sate
      C. sold            D. selled
39. A. too             B. so
      C. such           D. very
40. A. then           B. next
      C. recently      D. last
41. A. him            B. his
      C. he's            D. himself
42. A. at               B. for
      C. with           D. during
43. A. exciting      B. usual
      C. interested   D. excited
44. A. wishes       B. wants
      C. likes           D. hopes
45. A. up              B. off
      C. in               D. to

B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
United Nations officials say the use of energy from the sun help agricultural areas in developing countries. They say that use of solar technology could greatly improve the lives of million of people.
Solar technology systems use energy from the sun to make electric power. Solar energy now is used mainly in houses. It supplies power for electric lightning, radios and televisions. It is also used to heat water. The United Nations food and Agricultural Organization says now is the time to develop other users solar energy.
Nowadays almost two thousand million people in developing countries still have no electric power. In general, most poor farmers will not be able to purchase solar power systems. However, solar energy' can provide some important social services for people in developing countries. They include water supply systems and cooling devices to store medicines.
46. United nations officials say the use of energy from the sun could help agricultural areas in developing countries.
47. Solar energy improves the lives of people.
48. Solar energy is mainly used in military.
49. It’s not time to develop solar energy, according to UN Food and agricultural organization.
50. Almost three thousand million people in developing countries have no electric power.

C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
Do you know how to choose healthy (51) ……? The food pyramid can help (52) ……. You need to eat a lot of the food (53) …… the bottom of the pyramid and only a little of the food at the (54) ….. You need eat a lot of grain, (55) …… rice and bread everyday. You (56) ……  need eat a lot of vegetables, like carrot and
spinach. Fruits, I ke apples and oranges, are good (57) …… you, too. You need to eat some protein everyday. There is (58) ….. in milk, cheese, fish and eggs. You (59) ….. need eat lots of fat or sugar. Use the food (60) ….. everyday and you will stay healthy.

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. Internet has (limit) ……. It is very time-consuming and costly.
62. There are many (celebrate) …… in our country of a years.
63. We can save (nature) …… resources by using solar energy.
64. The Pikes aren’t satisfied with their (prepare) …….. for Christmas.
65. We are concerned about the (conserve) …….. of natural resources .
66. The (environment) …… damage around this area is caused by chemical factories.
67. In my opinion, flying saucer might be people’s (image) …….
68. My brother is an (electric) ……. engineer.
69. You must write your (apply) …….. form clearly.
70. His friends (courage) ……. him a lo t in his career.

B. Xác đinh lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. The first bicycle race on record in the United States taken place in 1883.
72. Even though she looks very young, she is older than my twenty-years-old sister. 
73. As a young man, George Washington liked boating, to hunt, and fishing.
74. Computers are often used to control, adjustment and correct complex industrial operation.
75. The modem motorcycles are light, faster than the motorcycles of twenty-five-years ago.

C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. Albert Maltz was arrested by the American police.
The American police ………………………….
77. It was very difficult to get to the nest.
To get to the nest …………………………….
78. There are a number of people waiting to see you now.
A number of people ……………………………….
79. She is considered by most people to be the best mechanic in the garage.
Most people ……………………………………………….
80. My aunt had the store deliver the bookcase.
My aunt asked …………………………………

ĐÁP ÁN
I. NGỮ ÂM
A. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác so với các từ còn lại.
1.  C; 2. A; 3. A; 4. D; 5.C
B. Chọn từ đánh dấu trọng âm khác với những từ còn lại.
6. A; 7. B; 8. D; 9. C; 10. D

II. NGỮ PHÁP
A. Chọn từ hoặc cụm từ thích hợp nhất để điền vào chỗ trống.
11. A; 12. D; 13. B; 14. C
15. B; 17. D; 16. D; 18. C
19. C; 20. C; 21. C; 22. A
23. C; 24. B; 28. B; 29. D
B. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.
31. were
32. would have won
33. wouldn’t have brought
34. were
35. had had

III. ĐỌG HIỂU
A. Chọn từ thích hợp để điền vào chỗ trong đoạn văn sau.
36. A; 37. D; 38. C; 39. B; 40. B;
41. B; 42. D; 43. A; 44. D; 45. A
B. Đọc đoạn văn và chọn T (true) hoặc F (false).
46. T; 47. T; 48 F; 49. F; 50 . F
C. Đọc đoạn văn và điền từ vào chỗ trống.
51. food
52. you
53. at
54. top
55. like
56. also
57. for
58. protein
59. don’t
60. pyramid

IV. VIẾT
A. Hoàn thành câu bằng dạng đúng của từ trong ngoặc.
61. limitations
62. celebrations
63. natural
64. preparation
65. conservation
66. environmental
67. imagination
69. application
68. electrical
70. encourage
B. Xác định lỗi sai và sửa lại cho đúng.
71. taken —> took
72. years —> year
73. to hunt —> hunting
74. adjustment —> adjust
75. light —> lighter
C. Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi.
76. The American police arrested Albert Maltz.
77. To get to the nest is very difficult.
78. A number of people is waiting to see you now.
79. Most people consider her to be the best mechanic in the garage.
80. My aunt asked the store to deliver the bookcase. 
Bản quyền bài viết thuộc về Sachgiai.com. Ghi nguồn Sách giải.com khi đăng lại bài viết này.
Loading...

  Ý kiến bạn đọc

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây