Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Hoàng Thái Hiếu, Vĩnh Long năm học 2019

Thứ bảy - 04/05/2019 12:15

Đề thi thử THPT QG môn Tiếng anh trường THPT Hoàng Thái Hiếu, Vĩnh Long năm học 2019, có đáp án kèm theo. Mời các bạn cùng tham khảo.

Loading...
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1.
A. invite                
B. driven                    
C. kidding                  
D. install         

Question 2.
A. involves            
B. attacts                    
C. delays                    
D. concerns   
 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Question 3.
A. promise 
B. forgive                   
C. succeed                  
D. survive

Question 4.
A. domestic           
B. compliment            
C. outstanding           
D. investment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following sentences.
Question 5. We need to protect _____ environment from pollution.              
A. some                 
B. a                             
C. an                                       
D. the

Question 6. Only after she had finished the course did she realize she _____ a wrong choice                       
A. had made                       
B. has made               
C. had been making               
D. was making

Question 7.  He was so ill that he could not_____ his final examination and cancelled it to the next year.                              
A. make                      
B. do                        
C. take                                    
D. gain
 
Question 8. If I didn't have a mobile phone, my life_____ complete.   
A. would not have been                           
B. will be not                                  
C. would not be                                        
D. will not be

Question 9. We have to apply effective measures to save many plant and animal species _______ extinction.                    
A. from                      
B. in                           
C. for                                      
D. on

Question 10. When I was going shopping yesterday, I_______met one of my old friends in high school.   
A. totally
B. completely
C. accidentally 
D. strongly

Question 11. Do you think English is a_______ easy language to learn?        
A. Comparable
B. comparably
C. comparative
D. comparatively

Question 12. _________ he is old, he wants to travel around the world.
A. In spite of              
B. Although               
C. Despite                              
D. Because

Question 13. The problem is ______ by the top legal minds in the country.
A. studying
B. being studying
C. being studied
D. been studied

Question 14. Thanks to labor-saving devices, women have more time to take part in _____ activities.
A. society                  
B. social                       
C. socially                             
D. socialize

Question 15. Many children are under such a high_____ of learning that they do not feel happy at school.                                                                                             
A. recommendation   
B. interview                
C. pressure                            
D. concentration

Question 16. There are many researches_____ that various species of animals have been extinct
A. showing                 
B. shown                   
C. which shows                                  
D. show

Question 17. Jonny was the last applicant ________for a position in that energy station.     
A. to interview                                               
B. which is interviewed          
C. interviewing                                                
D. to be interviewed

Question 18. The internet is a very fast and convenient way for people to _______ information.          
A. achieve   
B. do  
C. make        
D. get   

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 19. Training for the Olympics requires an enormous amount of work; athletes who want to compete must work extremely hard.                                                                      
A. really common    
B. very large               
C. hardly enough                   
D. quite unusual

Question 20. The sales of drugs is controlled by law in most of countries      
A. permitted               
B. restricted               
C. illegal                                 
D. binding 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 21.  Many great artists had never been acknowledged until after they were starved and dead.           
A. known                
B. denied                      
C. abandoned                      
D. neglected   

Question 22. In some societies, language is associated with social class and education. People judge one’s level in society by the kind of language used.     
A. not allowed by                                           
B. separated from      
C. dissimilar to                                                 
D. connected with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.
Question 23. Maria and Alex are talking about the environment.
Maria: "Our environment is getting more and more polluted. Do you think so?"
Alex: "________. It's really worrying."                      
A. I'll think about that                                   
B. I don't agree          
C. I don't think so                                          
D. I can't agree with you more

Question 24. Two friends Linda and Ann are talking about Ann's new coat.
Linda: "Wow! What a nice coat you are wearing!"   Ann: "............."                       
A. I like you to say that.                                
B. Yes, of course. It's expensive.
C. Certainly. Do you like it, too?                   
D. Thanks. My mother bought it for me.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks
- The invention of the mobile phone has undoubtedly revolutionized the way people communicate and influenced every aspect of our lives. The issue is whether this technological innovation has (25) ______ more harm than good. In order to answer the question, we must first turn to the types of consumers. Presumably, most parents (26) ______ are always worrying about their children’s safety buy mobile phones for them to track their whereabouts. We can also assume that most teenagers want mobile phones to avoid missing out on social contact. In this context, the advantages are clear. (27) ________, we cannot deny the fact that text messages have been used by bullies to intimidate fellow students. There is also (28) ________ evidence that texting has affected literacy skills.
The widespread use of mobile phone has, out of question, affected adult consumers too. What employee, on the way home from work, would be reluctant to answer a call from their boss? Apparently, only 18% of us, according to a survey, are willing to switch off our mobile phones once we've left the office.
Admittedly, mobile phones can be intrusive but there are obvious benefits to possessing one. Personally speaking, they are invaluable when it comes to making social or business arrangements at short notice. They also provide their owners with a sense of (29) _______ in emergency situations.
Question 25.  
A. done              
B. played                    
C. made                      
D. brought
Question 26.  
A. which            
B. whom                     
C. who                                  
D. what                     
Question 27.  
A. Moreover       
B. However                
C. Therefore               
D. So that
Question 28.  
A. indisputable   
B. arguable                 
C. doubtless               
D. unhesitating    
Question 29.
A. secure                
B. secured                  
C. securely                 
D. security

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
- In the exploration of the linguistic life circle, it is apparent that it is much more difficult to learn a second language in adulthood than a first language in childhood. Most adults never completely master a foreign language, especially in phonology - hence the foreign accent. Their development often 'fossilizes' into permanent error patterns that no teaching or correction can undo. Of course, there are great individual differences, which depend on effort, attitudes, amount of exposure, quality of teaching, and plain talent, but there seems to be a cap for the best adults in the best circumstances.
Many explanations have been advanced for children's superiority: they exploit the simplified, repetitive conversation between parents and children, make errors unselfconsciously, are more motivated to communicate, like to conform, are not set in their ways, and have no first language to, interfere. But some of these accounts are unlikely, based on what is known about how language acquisition works. Recent evidence is calling these social and motivation explanations into doubt Holding every other factor constant, a key factor stands out] sheer age. Systematic evidence comes from the psychologist Elissa Newport and her colleagues. They tested Korean and Chinese-born students at the University of Illinois who had spent at least ten years in the U.S. The immigrants were given a list of 276 simple English sentences, half of them containing some grammatical error. The immigrants who came to the U.S. between the ages of three an seven performed identically to American-born students. Those who arrived between the ages of 8 and 15 did worse the later they arrived, and those who arrived between 17 and 39 did the worst of all, and showed huge variability unrelated their age of arrival.
Question 30. The passage mainly discusses........
A. Research into language acquisition           
B. the age factor in learning languages fast
C. children's ability to learn a language         
D. adult differences in learning a foreign language

Question 31. The word "set" is closest in meaning to........
A. stable                     
B. fixed                       
C. formed                   
D. changed

Question 32. The word "unrelated" could be replaced by........
A. unidentified          
B. unclassified             
C. unconnected          
D. unfamiliar

Question 33. The word "who" refers to.......
A. students               
B. colleagues               
C. Koreans                 
D. Elissa Newport

Question 34. According to the passage, young children learn languages quickly for all the following reasons EXCEPT........
A. they frequently repeat words                    
B. they want to talk
C. their approach is flexible                           
D. they make many mistakes

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
- Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods can cause persons sensitive to them to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an allergy has begun to develop. Sometimes it's hard to figure out if you have a food allergy, since it can show up so many different ways.
- Your symptoms could be caused by many other problems. You may have rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around seven months. Breast milk also tends to be protective. Migraines can be set off by foods containing tyramine, phenathylamine, monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!).
- Some people have been successful in treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially colorings, and foods high in salicylates from their diets. A few of these are almonds, green peppers, peaches, tea, grapes. This is the diet made popular by Benjamin Feingold, who has written the book "Why your Child is Hyperactive". Other researchers have had mixed results when testing whether the diet is effective.
Question 35. The topic of this passage is_____________
A. reactions to foods                                                   
B. food and nutrition              
C. infants and allergies                                               
D. a good diet

Question 36. According to the passage, the difficulty in diagnosing allergies to foods is due to
A. the vast number of different foods we eat
B. lack of a proper treatment plan
C. the similarity of symptoms of the allergy to other problems
D. the use of prepared formula to feed babies

Question 37. The phrase "set off" in lines 11 is closest in meaning to
A. relieved                                                                  
B. identified                         
C. avoided                                                                    
D. triggered

Question 38. What can be inferred about babies from this passage?
A. They can eat almost anything.
B. They should have a carefully restricted diet as infants.
C. They gain little benefit from being breast-fed.
D. They may become hyperactive if fed solid food too early.

Question 39. The author states that the reason that infants need to avoid certain foods related to allergies has to do with the infant's
A. lack of teeth                                                            
B. poor metabolism
C. underdeveloped intestinal tract                               
D. inability to swallow solid foods

Question 40. The word "these" in line 18 refers to
A. food additives                                                       
B. food colorings
C. innutritious foods                                                  
D. foods high in silicates

Question 41. Which of the following was a suggested treatment for migraines in the passage?
A. Eating more ripe bananas                                      
B. Avoiding all Oriental foods
C. Getting plenty of sodium nitrate                            
D. Using Vitamin B in addition to a good diet

Question 42. According to the article the Feingold diet is NOT
A. verified by researchers as being consistently effective
B. available in book form
C. beneficial for hyperactive children
D. designed to eliminate foods containing certain food additives

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 1.
Each of the members of the group were  made to write a report every week.
                                                     A                                  B                C                                 D
Question 2. Many young people lack skills, good education, and financial to settle in the
                                                        A                                                   B
urban areas where many jobs are found.                             
 C                                                     D
Question 3. The oil price is believing to be rising again.     
                      A     B                    C                  D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 46. Susan didn’t apply for the summer job in the café. She now regrets it. 
A. Susan wishes that she applied for the summer job in the café.
B. Susan feels regret because she didn’t apply for the summer job in the café.
C. If only Susan didn’t apply for the summer job in the café.
D. Susan wishes that she had applied for the summer job in the café.

Question 47. The soccer team knew they lost the match.  They soon started to blame each other.
A. Not only did the soccer team lose the match but they blamed each other as well
B. No sooner had the soccer team started to blame each other than they knew they lost the match.
C. As soon as they blamed each other, the soccer team knew they lost the match.
D. Hardly had the soccer team known they lost the match when they started to blame each other.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 48. It is you that stole my purse.” Mrs. Pike said to the young man.
A. Mrs. Pike accused the young man of stealing her purse.
B. Mrs. Pike asked the young man to steal her purse.
C. Mrs. Pike told the young man that it was you that stole her purse.
D. Mrs. Pike denied the young man of stealing her purse.

Question 49. I' m sure Luisa was very disappointed when she failed the exam.         
A. Luisa must be very disappointed when she failed the exam.
B. Luisa must have been very disappointed when she failed the exam
C. Luisa may be very disappointed when she failed the exam          
D. Luisa could have been very disappointed when she failed the exam

Question 50. The living room isn’t as big as the kitchen                      
A. The living room is bigger than the kitchen.                                   
B. The kitchen is smaller than the living room.
C. The kitchen is bigger than the living room.                                   
D. The kitchen is not bigger than the living room.
*****
 
ĐÁP ÁN
 
1. A 2. B 3. A 4. B 5. D 6. A 7. C 8. C 9. A 10. C
11. D 12. B 13. C 14. B 15. C 16. A 17. D 18. D 19. B 20. B
21. D 22. B 23. D 24. D 25. A 26. C 27. B 28. A 29. D 30. B
31. B 32. C 33. A 34. D 35. A 36. C 37. D 38. B 39. C 40. D
41. D 42. A 43. B 44. B 45. C 46. D 47. D 48. A 49. B 50. C
Loading...

Tổng số điểm của bài viết là: 5 trong 1 đánh giá

Xếp hạng: 5 - 1 phiếu bầu
Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây